Реклама / Ads
0| 6697 |19.08.2014 АРТ ДЖУНГЛА

Врачански пее арии на немски

.
"Събитието" на десетото издание на Моцартовите празници на откритата сцена край езерото в Правец се нарича "Моцарт и Салиери". Много чакано, но полярно прието. Театрално-музикалният проект на фестивала в копродукция с Русенската държавна опера събра актьорите Калин Врачански и Асен Блатечки с оперните певици Симона Кодева, Диана Василева и Мариана Панова, с хор "Дунавски звуци", оркестъра под диригентството на Иван Ангелов и режисьорката Бина Харалампиева.
 

 

Изненадващо, но Врачански пропя - цели четири арии на немски, в дуети със солистките. Явно си е струвало усилието да ходи на летни уроци по пеене. Не му се получи обаче актьорството въпреки безспорния му талант. Явно е трудно да се пребориш с лудостта на гения Моцарт (споменът за Том Хълси от филма "Амадеус" още е много ярък, бел.а.) и Калин влезе в образ едва на драматичния финал.

Световна премиера на танцова постановка от три части по музика на Рихард Щраус направи Compagnia nacionale del balletto от Рим с хореография на Тучо Ригано. Втората част - "Саломе", бе впечатляващата. Прекрасната прима Кандида Сорентино заслужено изправи публиката на крака, след като свали седем цветни воала за главата на Йоан Кръстител.

 

"Дон Жуан" на Русенската опера, специално събитие за 450-годишнината от смъртта на Микеланджело, Моцарт като джаз с "Мишо Йосифов секстет" в пиано бара на хотелския комплекс край езерото и финална гала с рок и класика на площада в неделя... четири дни с красива музика сред природата. Приятната изненада на музикалните празници се нарича "Джекил" и е дело на единствената у нас Варненска детско-юношеска опера с диригент Ганчо Ганчев и режисьор Коста Бандутов.


Като професионалистите 106 деца от Варна правят мюзикли. В света има 5 подобни състава и един от тях е у нас - нарича се Варненска детско-юношеска опера. Съществува от 1993 г. и в момента "отглежда" 106 деца и младежи от 5 до 18 години. С тях работи екип от петима преподаватели по музика, балет и актьорско майсторство, разказа пред "Труд" диригентът Ганчо Ганчев, който е един от създателите на "малката" трупа. Именно тя, под съпровода на оркестъра на Русенската опера, спечели децата и родителите с мюзикъла "Джекил" от Джон Мур по време на Моцартовите празници в Правец.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 8681 |18.08.2014 Има седем копия на Панагюрското съкровище ! . 0| 8198 |18.08.2014 Робин Уилямс ще живее във видеоигра . 0| 5427 |17.08.2014 Отводняват Ларгото с пари за бедствия . 3| 5923 |16.08.2014 Фандъкова зове за спешна консервация на находките на Ларгото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads