Реклама / Ads
0| 3940 |08.01.2018 АРТ ДЖУНГЛА

„Златните глобуси” бяха белязани със секс скандалите в Холивуд

.
На пищна церемония в Бевърли Хилс бяха раздадени филмовите наградите „Златен глобус”. Церемонията беше белязана от скандалите за сексуален тормоз в Холивуд през последните месеци.
 

В знак на протест срещу насилието и солидарност с пострадалите, повечето звезди бяха облечени с черни тоалети.

 

Водещата и актриса Опра Уинфри беше наградена с почетната награда „Сесил Б. Демил”.

 

"Този нов ден ще дойде благодарение на тези великолепни жени, много от които са в тази зала в момента, както и на много феноменални мъже, които се борят да стигнем до момента, в който никога няма да кажем „и ние също”, каза Уинфри.

 

В категория „Най-добър драматичен филм” спечели лентата „Три билборда извън Ебинг, Мисури” – филм на режисьора Мартин Макдона. В него се разказва историята на майка, която се заема да разкрие убиеца на дъщеря си, след като местните власти не успяват.

 

В категория „Най-добра комедия” статуетката взе филмът „Лейди бърд”, в който се разказва за порастването на едно 17-годишно момиче. Лентата получи много положителни отзиви както от критиците, така и от зрителите и стана най-високо оцененият филм в уебсайта „Ротън томейтос”.

 

Статуетката за „Най-добър режисьор” отиде при Гийермо дел Торо за лентата му „Формата на водата”.

 

За най-добра актьорска игра в драма бяха отличени Гари Олдман за ролята му на Уинстън Чърчил във филма „Мрачният час” и Франсис Макдорманд за „Три билборда извън Ебинг, Мисури”.

 

В категорията „Най-добра телевизионна драма” беше отличен сериалът  „Историята на прислужницата”, която спечели и много награди „Еми”.

 

Статуетката за „Най-добра актьорска игра в телевизионна драма” отново отиде при Елизабет Мос за „Историята на прислужницата”.

 

Наградата за „Най-добър мини сериал” беше връчена на драмата „Големите малки лъжи”, а Никол Кидман взе статуетка за играта си в същия сериал. Нейната екранна половинка Александър Скарсгард също беше награден.

 

Юън Макгрегър беше отличен за играта си във „Фарго”, цитира bTV.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4857 |23.04.2024 Манол Пейков за ФрогНюз: Литературата е нещо, което опитомява човек. За жалост, сред депутатите няма много четящи хора . 0| 2532 |19.04.2024 Съюзът на писателите на Украйна награди със специална благодарност Любен Дилов-син . 0| 2551 |17.04.2024 Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън издават съвместен сингъл . 1| 2936 |15.04.2024 Български композитор Борислав Славов с награда BAFTA. Чуйте музиката, с която спечели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads