Реклама / Ads
0| 5543 |11.04.2019 АРТ ДЖУНГЛА

Зомби филмът на Джим Джармуш ще открие фестивала в Кан

.
Тазгодишното издание на престижния кинофестивал в Кан ще започне с най-новия изпълнен със знаменитости и зомбита филм на Джим Джармуш The Dead Don’t Die, в който ”немъртвите” се борят с няколко местни полицаи, изпълнявани от Бил Мъри, Клои Севини и Адам Драйвър, пише ”Гардиън”.
 

Комедията, която ще се бори за наградата "Златна палма", е била селектирана за откриващата вечер на 14 май. На същата дата филмът ще тръгне и по кината във Франция - доста преди предвидената за останалата част от света премиера през юни.

 

Сред актьорите в поддържащите роли са мнозина, типични за филмите на Джармуш изпълнители, като Тилда Суинтън, Селена Гомез, Стив Бушеми, Роузи Перез, Дани Глоувър, Иги Поп и Том Уейтс.

 

Джармуш печели "Златна палма" през 1984 г. с филма си "По-странно от рая" (Stranger Than Paradise), след което се завръща на фестивала с повечето си филми, сред които последният бе "Патерсън" през 2016 г., също с участието на Драйвър.





Сред другите му заглавия с премиери в Кан са още "Прекършени цвета" с участие на Мъри и Суинтън, както и "Само любовниците остават живи" със Суинтън и Том Хидълстън, "Дух куче: Пътят на самурая", "Мъртъв", "Мистериозният влак" и "Извън закона". През 1993 г. филмът от поредицата "Кафе и цигари" с подзаглавие "Някъде в Калифорния" взе статуетката за късометражен филм.

 

През последните години откриващите филми в Кан клоняха предимно към по-сериозните тематики. Миналата година например началото постави трилърът с участието на Хавиер Бардем и Пенелопе Круз "Всички знаят" на Асгар Фархади.

 

Тази година председател на журито ще е Алехандро Гонсалес Иняриту, а фестивалът ще продължи до 25 май. Сред останалите заглавия в програмата, за които вече витаят слухове, са новит на Педро Алмодовар Pain and Glory, биографичният за Елтън Джон Rocketman на Декстър Флечър и "Имало едно време в Холивуд" на Куентин Тарантино.

 

По последни данни в Кан няма да бъдат прожектирани заглавия на "Нетфликс", след като творческият директор Тиери Фремо не успя да постигне компромис с програмния директор на "Нетфликс" Тед Сарандос относно това дали филмите на стрийминг услугата отговарят на условията за участие в конкурса.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5921 |09.03.2019 Филмът ”Зелената книга”, получил „Оскар”, с премиерна прожекция у нас . 0| 4908 |30.09.2016 Книга за новите зомби . 0| 5617 |27.09.2016 Филмът ”Безбог” грабна “Златна роза” . 0| 5603 |12.09.2016 Филмът „Каръци“ се бори за „Оскар”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads