Реклама / Ads
0| 9260 |24.04.2012 ЧЕРНО И БЯЛО

На 30 април ни връхлита Армагедон

.
Ужаси на 30-и...
Фаталното число води до самоунищожение и катастрофи. Любимо е на масови убийци. Учени фаталисти предупруждават, че на 30 април 2012 ни чака Армагедон, светът ще понесе големи загуби, ще ни ударят и природни бедствия.
 
Всичко започва с онези злощастни 30 сребърника, за които продадоха Христос.След това светът се промени. Оттогава насетне числото се свързва с преживяните от хората скръб и мъка.

Ако можете да избирате дата за раждането на детето си, нека не е 30. Това съветва проф. Джон Локдейл от Филаделфия. 30 не е подходящо число, защото предполага самотност и нескончаеми трудности по рождение. На хората, родени на тази дата им се налага да бъдат значително по-лоши, коварни и изобретателни от останалите, за да постигнат целите си. Те са способни да „минат през трупове”, често дори на близки и приятели, за да постигнат своето.

Изследвания на компанията Phillips от 1979 и 1980 г. показват, че в Ню Йорк фаталните катастрофи, самоубийства и тежки престъпления с фатален край са се случвали най-вече на 30 число. Статистиката била толкова черна и изнервяща, че данните са засрекетени, за да не се предаде фатализма на жителите на космополитния град. Трийсет е равно на катастрофа и смърт, буквално пишело в доклада.

Неслучайно един от филмите за американското кърваво отмъщение срещу японците за мащабната атака в Пърл Харбър е наречен „30 секунди над Токио”. Сюжетът е простичък, но жесток: американски пилоти сеят смърт в японската столица. Няма значение, че гинат невинни, важно е да се отмъсти.

 

На 30 април 1945 година Адолф Хитлер и любовницата му Ева Браун се самоубиват в бункер в Берлин.

Пак на 30 април, но 1972 г., американският президент Ричард Никсън признава, че е замесен в аферата на века – Уотъргейт и е знаел за подслушването на политически конкуренти. Датата се възприема като „черна” за американската демокрация.

 

Друг филм „30 дни и нощи” (30 Days of Nightе) е триумф на убийствата, кървищата и смърттта. Авторите използват природния феномен в Аляска, където 30 дни през зимата слънцето почти не се показва и хората сякаш полудяват. Някои от тях наистина превъртат и ако имат оръжие под ръка или вампирски наколнности – да не си наблизо. 30 = смърт.  

 

Още през 80-те години на м.в. американски анализатори са изчислили, че в края на месеца хората стават нервни, парите им свършват, натрупали са негативни преживявания през изминалите седмици и на датата 30 сякаш всичко лошо се отпушва. Едни лапват дулото и си пръскат мозъка, други са разсеяни и стават жертва на други разсеяни зад волана, на трети им „избиват балансите”, грабват пушката и тръгват да отмъщават... На 30-ти по-добре се направете на болен и си останете в къщи, съветва в стил Дашиел Хамет, полицейски началник Алан Стивънс.

 

Ужасът обаче не е някаква новост. За фатализма на трийсетицата се говори още след излизането на бял свят на романа на Гьоте „Страданията на младия Вертер”. В него гениалният писател описва трийсет причини Вертер да посегне на живота си. Всичко е пресъсзадено с такава автентичност, че още пред пъпрвите седмици след излизането на книгата, започват самоубийства по примера на Вертер. Йохан фон Гьоте става световно известен, но вълна от самоубийства залива Европа. Романът е забранен в редица страни.

 

Свой „черен списък” изпълнил един от най-известните в САЩ масови убийци. Санитарят Чарлз Кулен убил 30 души с аргумента, че им помагал да не се мъчат. Нарекли го „демонът”, но той предпочитал да го наричат „ангелът на смъртта”.

 

Бел Ганес убила през 30-те години на миналия век 30 души и се превърнала в най-известната серийна убийца в Щатите. Основният мотив на тази жестока жена били застрахователните полици на жертвите. Колко просто: 30 жертви – 30 изплатени застраховки „живот”...

 

На 30 декември 2003 г. България се прости със загиналите наши рейнджъри във военната база в Кербала, Ирак. И до днес виновни за смъртта на тези бойци няма.

 

Страшните 30 секунди на страшния 30 октомври 1961 г.

 

30 октомври 1961 г. Доскоро никой не знаеше какво означава тази дата. Архивът вече е разсекретен и научаваме, че в този ден над остров Нова Земя, на територията на СССР, е изпробван най-мощният в света термоядрен взрив. За 30 секунди над Земята се появява второ „слънце”, което озарява облаците и само малцина по онова време са знаели, че това е репетиция за евентуално унищожение на човечеството. От самолет е пусната т.нар. „Цар бомба” – 50 мегатона ядрен еквивалент и взривена във въздуха. Експериментът е най-големият коз на генералният секретар на КПСС Никита Хрушчов по време на Карибската криза, когато САЩ и Съветския съюз са изправени пред Трета световна война. Джон Кенеди все пак тогава не напада Куба и червеното копче не е натиснато. Това му коства живота.

 

Хората под знака 30 са подчинени на емоцията да постигнат своето на всяка цена. Те искат винаги да са първи и ненавиждат второто място, независимо от възможностите си. Или отпред – или нищо. Партньорите им, или тези, които работят с тях, трябва да отстъпват и да се задоволяват с трохите. Ако обсебените от 30 набележат някой, той е обречен. Противоположният пол ги привлича почти животински и често постигат своето в сексуално отношение, дори против волята на другия. Тези хора са агресивни, нямат време за любов и излишни обяснения, възползват се от ситуацията светкавично и със сила.

Тези хора са родени диктатори. Създават собствени закони и понятия за ред и справедливост, без значение дали околните страдат от това. Никога не се замислят за последствията. Движат се като булдозер (трактор), преследвайки своите цели и много често си създават врагове, дори в приятелски кръгове. Проявяват абсолютно нетърпимост към всички, които им противоречат или разкриват слабостите им.

 

Код 30 значи фатално.  Още от времето на телеграфа американските журналисти използват т.нар. „код 30”. Цифрата те изписват под завършения материал, разследване или някаква друга статия. Означава край, точка. Използва се най-вече от криминалните репортери за означаване на фатален край. За този код споменава в книгата си „Плашило” Майкъл Конъли. Когато идва краят на нечия кариера или някой е уволнен, също се използва израза „код 30”.   

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 15987 |07.04.2012 Карбовски: "Първанов или Станишев?", Лечева: "Първанов!" . 58| 26984 |04.04.2012 Любопитни факти за Македония, които всеки трябва да знае . 66| 9415 |02.04.2012 Проф. Вучков: Борисов се страхува от интелектуалците! . 105| 23322 |30.03.2012 Едвин Сугарев: Със спирането на "Белене" Бойко остава в историята

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads