Реклама / Ads
1| 5794 |23.12.2017 ЧЕРНО И БЯЛО

България се прости с емблематични личности през 2017 г.

.
Наим Сюлейманоглу
България се прости с емблематични личности през 2017 г. - спортисти, музиканти, артисти, юристи и политици.
 

В началото на годината само на 56-годишна възраст почина най-младият вицепремиер на страната. Икономистът Валентин Карабашев получил инфаркт, докато карал ски на Боровец. Карабашев беше депутат в 36-ото Народно събрание и вицепремиер в кабинета на Любен Беров през 1992 г. Той е най-младият вицепремиер в новата история на България. Съавтор е на първия приватизационен закон в страната. През последните години управляваше инвестиционни дружества.

 

В края на февруари внезапно от този свят си отиде телевизионният водещ и музикален продуцент Роро Кавалджиев. Той почина във Военномедицинска академия след прекарана тежка бронхопневмония.  Роро е син на известния български рок музикант Вили Кавалджиев. Той бе едно от известните лица на музика

 

През изминалата година се простихме и с големи имена, прославили България в областта на спорта. На 25 март почина големият Иван Абаджиев. Треньорът легенда в щангите си отиде от този свят на 85-годишна възраст. Вестта за кончината му дойде от световния рекордьор, световен и европейски шампион Златан Ванев.

 

След смъртта на Абаджиев се разделихме с още две големи имена в щангите. През август само на 35 г. внезапно ни напусна Величко Чолаков. Той бе известен с прякора Железния. Чолаков е спортистът, донесъл един от последните ни олимпийски медали във вдигането на тежести.

 

В средата на ноември от този свят си отиде легендарният щангист Наим Сюлейманоглу. Той претърпя последователно чернодробна трансплантация и операция заради мозъчен кръвоизлив в болница в Истанбул, където по-късно почина.

 

Сюлейманоглу бе изпратен като национален герой на Турция.  Улиците около джамията Фатих бяха изпълнени с хиляди хора не само от Истанбул, но и от всички краища на страната. Имаше много хора и от България - от родния край на Наим, спортисти и приятели.

 

През 2017 г. България изгуби и големи имена от музикалния свят. На 7 август почина една от емблемите на българската естрада Асен Гаргов. Гаргов е познат като дългогодишен творчески партньор на Лили Иванова и като самостоятелен артист.

 

През октомври се разделихме завинаги с певицата Андрония Попова-Рони от групите Nasekomix и Sentimental Swingers. Гласът на Рони навява спомени за "Инжектирай ми любов" от саундтрака на филма "Източни пиеси", припомня  vesti.bg.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 11228 |01.08.2017 България става рай за хазартния бизнес, не че досега е била нещо друго . 3| 12301 |11.07.2017 Илиян Василев: Втората стенограма за КТБ е амуниция за дела срещу България . 0| 7066 |25.06.2017 Йордан Камджалов: В музикантските среди България е абсолютно име

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads