Реклама / Ads
2| 5220 |25.09.2007 ЧЕРНО И БЯЛО

Блогът на Румен Петков

.
Новият PR инструмент на един добре познат политик. Става дума за литературно-художествено произведение от интернет-кухнята на "Капитал".
 
Понеделник

Уважаеми!
За денонощието в районните полицейски управления в страната са задържани трима автокрадци, двама иманяри, един джебчия и двадесет чужденци провокатори, маскирани като туристи и журналисти. Всички задържани са известни на органите на реда. Очаквайте скоро оповестяването на личните им данни. Блог даден!

Вторник
Обясниха ми, че това с блоговете не било като с рапортите. Не можело да казваш "блог даден". Объркан съм. Какво е блог?
Да не е като донос?
...Питах. Не било и като донос: Трябвало да описвам своя живот. При това - по интересен начин. Била някаква нова пиар стратегия на партията преди изборите. За целта трябвало бързо да привлечем максимален брой читатели. Предложих да вкараме нечетенето на блога ми в Наказателния кодекс - и така да привлечем читатели. Не ставало. Трябвало да бъде спонтанно...
...пиар хората най-накрая успяха да ми обяснят на човешки език за какво става въпрос. Блогът бил модерният вариант на писмо до непознато съветско другарче! Аха! Имената на нещата се менят, но същината остава: милиция - полиция; ченге - човек на висок държавен пост...

Сряда
Саша,
имах изнурителен ден.
Обраха столичната полиция. Да, да, схващам иронията. Работи се по няколко версии - блогъри, природозащитници, чужденци или някакъв пакт между тези три ключови организирани престъпни групи. Ако питаш мен обаче, след тенденциозните "разследвания" на чужди медии и фалшивите сигнали за престъпления, подадени от мними туристи през последните седмици, това е поредната провокация на западняците. Можеш да очакваш всичко от хора, които са склонни да жертват и живота си, за да компрометират вражеската държава - например като оставят охрана на дискотека да им скача върху главата, за да може наблюдаващият отблизо с любопитство полицай да изглежда зле.
Но има и свестни чужденци, Саша. Целият братски руски народ например. Или пък Ким Филби. Англичанин, но комунист, двоен агент, герой на Съветския съюз. Вчера пих чай с жена му Руфина. Сервизът за чай отиде директно в музея на МВР, а дясната си ръка вече няма да я мия.

Четвъртък
Саша, щастлив съм.
Днес на оперативка направихме разбор и оценка на операция "Респект". Фактите сочат, че операцията вече е преизпълнила плана за петилетката - хората се респектират дотолкова от полицията, че се самонабиват, самонаритват и сами си разбиват главата в земята.
Щастлив съм и защото по всичко изглежда, че ръководството на партията ще подкрепи гениалната ми идея за създаване на ново НСС в рамките на МВР - щом като старото НСС отива в агенцията по сигурността (пфу) към премиера. Обаче не мога да повярвам. Подкрепят това, а по-рано не подкрепиха идеята ми за въвеждане на пътен знак тип "жокер" - който да се тълкува като произволен друг знак по желание на служителите на КАТ, според ситуацията. Следващата седмица ще го предложа пак, явно ми връзва.

Петък
Саша,
тръгнал съм на литературно четене, от което опитах да се измъкна по бели чорапи, но не стана. Аз ще чета. Това е част от споразумението ми за дългосрочно сътрудничество със Съюза на българските писатели. Та от съюза казаха - министър Петков, вие трябва да пишете, да дадете пример, да вдъхновите младите пера; пишете за полицая, за тежкия му трудов делник, за малките му подвизи и геройства. След три седмици мислене единственото, което ми хрумна, е да преправя правилата на чавдарчето:
"Полицаят труда обича, на помощ първи се притичва, полицаят учтиво поздравява, той възрастните хора уважава; полицаят е весело момче, играе, пее, учи се, чете; полицаят родината свободна обича като своя майка родна." Дали ще се усетят?
... Залата пляска двайсет минути. Не съм много сигурен обаче дали беше заради стихотворението, или защото открих с шега - за най-дългите аплодисменти след реч на Сталин - близо половин час, тъй като никой не искал да спре да пляска пръв...

Втори петък
Саша, как е, на дачата ли си? Ееех. А за мен няма събота и неделя. Не съм почивал от 10 години. В МВР съботата е вторият петък, а неделята - третият. За празници да не говорим. Един не мога да посрещна като хората. Ето сега например идва 6 септември, на който честваме 51 години от откриването на пленума на ЦК на БКП, на който първият секретар на ЦК на БКП Тодор Живков изнася доклада "Последователно и без отклонения да следваме линията, начертана от Априлския пленум" 122 години от Съединението.

Трети петък
Саша, тази сутрин се обади майка ми от Плевен. Румене, вика, мама, идвай да приготвяме зимнината. Ама МВР означава"Маджо вика Румен", не "Мама вика Румен", пошегувах се аз, но тя беше непреклонна. Обадих се на няколко медии, поне да има смисъл. Те се зарадваха, защото, след като наскоро ме снимаха в рекичката с мамините черги и пердета, сега се задаваше продължение...
* Това не е истински блог. Описаните събития и мисли са само художествена измислица.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6832 |14.08.2007 21 въпроса към министър Румен Петков . 11| 5826 |23.07.2007 Румен Петков пере килими, Конфуций предлага да се обърне на юг . 1| 5595 |11.07.2007 Г. Гергов и Р. Петков в медийна „тука има - тука нема" новина . 6| 7120 |08.07.2007 Румен Петков между Маркс, насилието и епикризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads