Реклама / Ads
29| 12209 |13.09.2012 ЧЕРНО И БЯЛО

Борисов плаши руското куче с кренвирша на православието

.
Иво Инджев
След ужаса, който преживя Путин от протеста на „Пуси райът”, сега му се налага отново да трепери.
 

Този път по стъпките на страховитите руски пънкарки тръгна нашият премиер Бойко Борисов, изразявайки надежда, че Путин може да не е бил информиран за иска на руската компания „Атомстройекспорт” за неустойка от 1 милиард евро към България.

“Защото, ако знае, никак няма да му бъде приятна срещата на 9 ноември в България. Тогава трябва да подпишем за “Южен поток”, заяви Борисов с намек, че може и да не подпише договора за любимия на Путин газопровод.
 

Би трябвало да съм повече от удовлетворен като автор на статията от вчера, в която предположих, че намекът на министър Делян Добрев за съществуване на план В като реакция на руските искания няма как да бъде разшифрован иначе, освен като използването на „Южен поток” като български коз. Излиза, че Борисов едва ли не ме е „послушал”. Обаче…

Обаче аргументацията на Борисов е толкова абсурдна, че не мога да се зарадвам на успешната си прогноза. Не случайно го сравних с „Пуси райът”. Не е заради самоцелното екзотично сравнение, а поради съвпадението по…православна линия.
 

“Русия, като държава, и руският народ и България, са приятели от векове. Ние сме православни държави – историята ни е такава, каза още Борисов по повод предстоящата визита на руския президент. – Тук има една компания, която въпреки провежданите преговори, без да ни информира, е решила да подаде иск. Искрено се надявам, че президентът Путин не знае за това тяхно действие.”
 

Това ли трябва да бъде акцентът, за да „плашим” Путин, като го удряме на сълзлива молба да ни се зачита статута на православна държава?

Да не се чудим, че самият Путин и извъртя протеста на пустите бунтарки, настояващи Богородица да не го връща на власт, като чисто богохулство без елементи на политика, виждайки явно себе си в ролята на Господ. Ами ако разкрепостените девойчета бляха протестирали срещу Гари Каспаров или някой друг опозиционер- щеше ли по такъв злобен начин да ги погне руската прокуратура?
 

Да плашиш Путин, че ще му се разсърдиш по православна линия заради енергийния шантаж на Русия, който отклонява енергията на българската икономическа жизненост, отива на някой плашипу…Хайде да не продължавам…


https://ivo.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 9414 |02.04.2012 Проф. Вучков: Борисов се страхува от интелектуалците! . 11| 7776 |10.02.2012 Борисов и Плевнелиев да върнат библейското равновесие в разузнаването . | |30.11.-0001 Бойко Борисов и Ломоносов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads