Реклама / Ads
13| 9046 |03.02.2011 ЧЕРНО И БЯЛО

ТВ десантът на гадателите

.
 
От приоритет на западналите кабеларки врачките и маговете се превърнаха в неделима част от програмната схема, с която националните медии се опитват да напомпат увехналите си рейтинги през последните месеци. Националният ефир щедро предоставя широка трибуна на куп трансцедентални умове, които ни облъчват от сутрин до вечер. Мракобесни рубрики в най-гледаните предавания ни посвещават в тайните на окултното, магиите и световната конспирация. Неудържимата инвазия на всевъзможни врачки, баячки, гадатели, оракули и ходжи безспорно е най-впечатляваща по Нова телевизия. Като се започне от сутрешното „На кафе” при Гала, та чак до вечерта в „Шоуто на Иван и Андрей”, дефилето на всякакви корифеи с претенции за свръхестествени способности не секва през целия ден. Студиото на „На кафе” вече съвсем заприлича на психодиспансер. Войводата на четата от самозванци, намиращи изява при Гала, без съмнение е Еленко Ангелов, закичил гордо името си с професията психолог.

Събрал всички достижения на световната лудост  в продължение на половин час тетевенският левент ни разяснява как повечето политици са наследници на влечугоподобни, в знака на Windows има скрита свастика, а символ в еднодоларовата банкнота “предсказал” събитията от 11 септември. Чрез грандиозните си прозрения, сбрани в поредица книги, които настойчиво ни рекламира, Еленко предлага на цялото човечество изход от „глобалната Ферма - Влечугоподобна матрица крадяща щастието на истинските хора”. Из бисерите, които се леят от екрана всеки петък, особено интересно е съждението на психолога, че зад 90% от психичните проблеми на българина стои Българската народна банка, която „превръща обществото във ферма за източване на енергия”. Сред Еленковите открития са и че хан Аспарух, Хилъри Клинтън и Пол Маккартни са змии, а пък Тодор Живков - прероден космически гений Бившият мияч на коли и бодигард, преквалифицирал се в психолог, има и собствен сайт, в който призовава хипнотизираните си почитателки да внасят пари по банковата му сметка, за да финансират поредния му атрактивен проект за филм или книга.

Всеки ден „На кафе” сюрпризира аудиторията с нов трансцедентален ум или мним лечител с вълшебни пръсти. Друг анимационен герой е д-р Борислав Кирчев, бивш гинеколог, който в момента разкрасява жени с източни техники. В една ранна утрин Гала дори му се надупи за еротичен антицелулитен масаж, за да визуализира свръхестествените му способности. Докторът вълшебник с охота намачка задника й, за да направи показно на зрителките как премахва целулит.
Това, че въпросният доктор има разрешение само за медарство и билкарство обаче, не пречи на водещата бодро да припява на тона му и възхитено да ахка при всяка налудничава процедура, която се извършва в студиото. По примера на колежката си, Иван и Андрей сформираха  Лига на познавачите Веднъж седмично нумероложка, астролог, гледачка на карти Таро, хвърлячка на боб и ясновидец гей се изправят в титаничен сблъсък. Всеки чрез своите си окултни техники търси отговорите на екзистенциални въпроси, като „Има ли Андреа силикон?” и „Доротея Лилиева Иванова изоставената дъщеря на Лили Иванова ли е?”.

В събота Венета Райкова обира всички ходжи ясновидци и нумеролози, които не са успели да се вредят през седмицата. Магии, предсказания и заклинания запълват уж посветените на родния хайлайф минути. Устатата водеща непрекъснато обикаля по ходжи и врачки и не ги оставя на мира, докато не й разгадаят вещерските си практики. В резултат в светското предаване „Горещо” зрителите подробно могат да се информират как да развалят семейства или пък да направят родово проклятие Самата Венета яко се е зарибила по магията и е станала изключително веща в мистичните ритуали за енергийно въздействие. Конкурентната bTV сравнително се прочисти от паранормалното. Не бива да се забравя обаче, че именно тя започна безумната авантюра с окултизма и мистиката в национален ефир с предаването „Ясновидци”. То тотално наложи врачките в медиите и ги окичи с невиждана слава. В момента почти всички от тях имат частна практика и богата клиентела от заблудени души, чиито пари цоцат от сеанс на сеанс. Източници твърдят, че родни депутати и политици в повечето случаи били медийните лобисти на разни баячки и врачки.

Това, че въпросният доктор има разрешение само за медарство и билкарство обаче, не пречи на водещата бодро да припява на тона му и възхитено да ахка при всяка налудничава процедура, която се извършва в студиото. По примера на колежката си, Иван и Андрей сформираха Лига на познавачите Веднъж седмично нумероложка, астролог, гледачка на карти Таро, хвърлячка на боб и ясновидец гей се изправят в титаничен сблъсък. Всеки чрез своите си окултни техники търси отговорите на екзистенциални въпроси, като „Има ли Андреа силикон?” и „Доротея Лилиева Иванова изоставената дъщеря на Лили Иванова ли е?”. В събота Венета Райкова обира всички ходжи ясновидци и нумеролози, които не са успели да се вредят през седмицата. Магии, предсказания и заклинания запълват уж посветените на родния хайлайф минути. Устатата водеща непрекъснато обикаля по ходжи и врачки и не ги оставя на мира, докато не й разгадаят вещерските си практики. В резултат в светското предаване „Горещо” зрителите подробно могат да се информират как да развалят семейства или пък
да направят родово проклятие Самата Венета яко се е зарибила по магията и е станала изключително веща в мистичните ритуали за енергийно въздействие. Конкурентната bTV сравнително се прочисти от паранормалното. Не бива да се забравя обаче, че именно тя започна безумната авантюра с окултизма и мистиката в национален ефир с предаването „Ясновидци”. То тотално наложи врачките в медиите и ги окичи с невиждана слава. В момента почти всички от тях имат частна практика и богата клиентела от заблудени души, чиито пари цоцат от сеанс на сеанс. Източници твърдят, че родни депутати и политици в повечето случаи били медийните лобисти на разни баячки и врачки.

В Сърбия ги забраниха
Още преди 2 години в съседна Сърбия приеха кодекс, с който се забрани на врачки, екстрасенси, лечители, астролози и други подобни да бъдат излъчвани по телевизионните канали. От Републиканската радиоразпръсквателна агенция (сръбският СЕМ) предупредиха 80-те кабелни оператора, че трябва да изключат всички телевизионни канали, на които се предлага подобна „помощ“ и се злоупотребява с доверието на лековерните граждани, като в същото време се печели от това. Причината е, че тези телевизионни предавания манипулират с човешките слабости и доверие, неосведоменост и незнание.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8066 |26.12.2010 Лошото време "спря" TODES в Москва . 0| 6845 |16.09.2009 Малоумието като хлопаща дъска . 0| 8018 |30.04.2009 Децата на България . 26| 8392 |23.03.2009 Егати държавата, щом ...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads