Реклама / Ads
33| 10076 |15.12.2011 ЧЕРНО И БЯЛО

Диляна Грозданова стана шеф на 24 часа и Труд

.
Диляна Грозданова
Любомир Павлов и Огнян Донев излизат от борда и твърдят, че така показвали своята позиция за ненамеса в редакционната политика на вестниците.
 

Диляна Грозданова е новият президент на издателския борд на „Вестникарска група България”. Собствениците на „Труд” и „24 часа” Любомир Павлов и Огнян Донев излизат от борда. Според тях така те още веднъж потвърждавали своята позиция за ненамеса в редакционната политика на вестниците.

Напомняме, че Диляна Грозданова е съпруга на Л. Павлов.

Венелина Гочева остава вицепрезидент на борда, а негов нов член е Никола Кицевски, бивш първи заместник главен редактор на в. „Труд”.

 

През март т.г. започна конфликта между собствениците на най-голямата вестникарска група в България. Тогава стана ясно, че 83% от "Медийна група България холдинг"  били прехвърлени на името на Огнян Донев и Любомир Павлов. Сделката обаче  станала без знанието на другия партньор в проекта - регистрираната в Австрия фирма "БГ Приватинвест" ГмбХ, която преди това държеше 53% от пресгрупата.  През октомври се разбра, че съдът е издал обезпечителна заповед на Христо Грозев, докато трае съдебният му спор с другите двама съсобственици Любомир Павлов и Огнян Донев. Съдът наложи запор върху печатницата, активите и марките на двата ежедневника и на седмичника "168 часа", докато не приключи делото. Апелативният съд обаче отмени правото на Христо Грозев да участва в управлението на "Труд" и "24 часа".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 17149 |29.07.2011 Николай Русинов: Натискахме се с Яна, не ми стана, пушихме трева и заспах . 18| 11092 |12.03.2011 Какви бяхме, но какви станахме...? . 14| 11703 |26.02.2009 Сърцето и мозъкът на Венко Марковски ще останат на земята, а не под нея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads