Реклама / Ads
105| 23333 |30.03.2012 ЧЕРНО И БЯЛО

Едвин Сугарев: Със спирането на "Белене" Бойко остава в историята

.
Едвин Сугарев
Аз съм бил един от най-острите критици на това правителство. Но заради този държавнически жест да бъде спрян проекта "Белене", който ни заробваше пред Русия, това правителство ще бъде запомнено. Бойко Борисов наистина прояви кураж и аз му стискам ръката, защото никой до сега не прояви смелостта да вземе категорично решение.
 

Това заяви в ефира на Би Ти Ви поетът и политик Едвин Сугарев.

 

Той е убеден, че решението на кабинета да се откаже от проекта "Белене" ще има сериозни последици за управляващите. От една страна, руската страна няма да прояви отстъпчивост в преговорите с природния газ. Това може да се окаже първата стъпка, за да бъде упражнен натиск. Не е изключено обаче да се прибегне и до крайна мярка, като спиране на газа, което да ни остави на студено следващата зима, сподели политикът.

 

Освен икономически последици, спирането на проекта за втора АЕЦ може би ще има и политически последствия – опити да се компрометира правителството на Бойко Борисов и да се търсят начини за създаването на коалиционен кабинет, който да възобнови старите енергийни проект, а защо не и на Големият шлем, коментира Сугарев.

 

По думите му такива интереси имат политици в БСП, Атака и донякъде ДПС, за които е публична тайна, че имат стари интереси в сферата на енергетика. Според Сугарев това е може да се случи, защото именно енергетиката е най-неразградения и неформиран сектор, който продължава да е под пряк контрол на структури, в които именно тези политически сили имат все още силни позиции.


Политикът припомни, че флашките, които са се появили преди време, са имали една единствена цел - да се форсира правенето на руските енергийни проекти. А те са изгодни единствено за рубладжиите - хора в столетницата и новите  играчи от  партията на Сидеров, тъй като не са тайна връзките на лидера на "Атака" с определени кръгове в Русия, обясни Сугарев.
 

Едвин Сугарев смята, че това може да бъде предотвратено, ако десницата застане зад политиката на ГЕРБ, вместо да търсят непрекъснато недостатъци в нейното управление.

 

В този момент в публичното пространство няма политически субект, който да бъде алтернатива на ГЕРБ. Затова сините, вместо да се задръстват от дребните подробности  на пейзажа и постоянно да натриват носа на ГЕРБ, повече да подкрепят управляващите, за да не се стигне до реабилитирането на проекта “Белене” и неговата реализация в бъдеще, бе категоричен Сугарев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 8336 |27.03.2012 КС върна решение; пак ще съобщават агентите с картончета . 19| 7859 |25.03.2012 Скандал в кабинета заради службите . 39| 10515 |22.03.2012 Скандал! Магьосници на Станишев превърнали снегорин в кирка . 17| 15168 |15.03.2012 грешка 501

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads