Реклама / Ads
7| 6060 |03.07.2007 ЧЕРНО И БЯЛО

Гарван или щъркел свалиха самолет: лятната закачка между „24 часа" и „Труд" набра скорост

.
Лельо Ванге, прощавай! От известно време нашият сайт „Фрогнюз" взе да познава доста неща. Не сме в списъка на твоите „наследници", които се роят и роят, докато му се замъглят очите на човек, ама явно ни е осенило нещо. Господ ли ни цуна по челото, трето око ли ни прати - не знаем. Но напоследък кажем нещо и то вземе та стане. Говорим така, не защото сме изперкали от жегата и
 

.jpgНай-пресният пример е от вчера. Вестниците „24 часа" и „Труд", знаеш ги, написали за едно и също нещо две различни неща. Едните видели как гарга торпилира американски самолет над Граф Игнатиево. Другите обаче по видяли, че не гарга, а щъркел е налетял на US-пилота. Гледай каква проста работа: едните са питали един източник, а другите - друг и така е станало разминаването. Ние вчера написахме няколко дружелюбни реда за комичната ситуация и за жегите, които често подтикват към репортерско разсейване. Само че, познавайки донякъде българската медийна душа, предрекохме, че „24 часа" и „Труд", няма да си оставят магарето в калта и ще продължат да уточняват кой е бастисал щатската летателна машина, докато единият излезе по-прав от другия.

„Жива да не бях, що му дадох", гласи известен български фолклорен лаф. Днес четем в „24 часа": „Гарга, а не щъркел приземила Ф-16". Отсреща, в „Труд", обаче ни навиват: „Щъркел „клъвна" с $ 1200 американски „Буревестник". Ще речеш, Лельо Ванге, че това е лесно за познаване. Права си, ама повече е глупаво, според нас. Какво значение има щъркел или гарга? Някакво българско пиле, което така или иначе загина, без да узнае, че е камикадзе или птичи вариант на Списаревски, баш на джулай морнинг скара двата най-големи вестника. Те уж се правят, че уточняват само истината, но който е в бранша знае какви страсти бушуват на планьорките тези дни. Нейсе, няма да се бъркаме на големите, нека си ги мерят. Лошото е, че някой ще отнесе последствията от гнева Ахилов... Горе главите, няма да е за сефте. (Освен това, както се вижда от илюстрацията, когато двама големи се карат, "Frognews" печели ...) 

Лельо Ванге, така познахме и за извънредния пленум на БСП - тях ги помниш сигурно като БКП. Все същите хора са, смениха една буква, но не и нрава си. Но да не се отплесваме. Преди месец Сергей Станишев (помниш баща му, другарят Димитър Станишев от ЦК), се изрепчи на едно съвещание, че няма да допусне бизнесинтереси да управляват партията. Тогава ние рекохме, че ще допусне. Онзи ден мина извънреден пленум и се оказахме прави. Всички, дето са свързани с най-големите богаташи в България, си останаха начело на БСП. Даже единият, Евгени Узунов се казва, (може от ЦК на Комсомола да го знаеш, ако е идвал по някаква работа къде Петрич) сега ще ръководи предизборната кампания за кметове. Това точно не го познахме, но както казват социолозите, движим се н допустимите "граници". Така ако я караме, може и към джакпота да хвърлим едно око. Но тя там работата е по-специална: може да е обещан за кампанията на някоя партия. Вече е имало такива „печеливши", когато тотото го коландреше една известна майка с един известен син. Като стана дума за това момче, едно едричко, направиха го зам.-министър като на майтап, ние и за него познахме. Написахме, че ще го разследват. Само че колеги викат: "нищо няма да излезе, ще ни замажат само очите". Може, но за разследването познахме. То за второто не се иска да си ясновидец, затова не се брои. 

Та така, Лельо Ванге, вървим по твоя път. Па като се огледаме, виждаме, че много вървят с нас. И знаеш ли защо? Позна ... Много е лесно да видиш бъдещето в България. Дето се вика, с абсолютна точност всеки може да познае, кои от властниците са излъгали в декларациите за имотното си състояние. Правилно - всичките! Е, лесно е, няма как да отречем ... "ФН"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2940 |29.09.2023 Евгений Кънев: Денков иска да спаси едни 1,4 млрд. евро за енергетиката на България, ама на кого му пука? . 2| 3283 |31.07.2023 Писмо до ФрогНюз на д-р Събина Петканска: Случаят в Ст. загора показва, че се проваляме като личности , институции и общество . 9| 11782 |27.07.2023 . . 3| 3701 |28.12.2022 Гражданско движение ”Боец” организира протест пред Президентството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads