Реклама / Ads
4| 10601 |04.03.2011 ЧЕРНО И БЯЛО

Сейф ал Ислам има български двойник

.
темата за двойниците е интригуваща
Телевизионният журналист Григорий Недялков и единият от синовете на либйския лидер М. Кадафи си приличат като две капки вода.
 

Всеки човек притежава двойник някъде по света, при това много често без сам да подозира за него. При публичните личности „мистериите” с двойниците се разбулват по‒лесно, защото те са по‒често в светлината на прожекторите.

Двойниците, както е добре известно, са лица, които силно наподобяват на друго лице, но между тях не съществува генетична връзка, като например при близнаците. Темата е експлоатирана широко и в литературата, и в киното, а историите за двойниците винаги предизвикват голям интерес. Мопасан, напр., разказва за срещата със своя двойник в разказа „Той“ („Lui“). Кралица Елизабет I пък разказва , че е видяла двойника си на своя смъртния одър, точно преди да умре. Когато Екатерина II видяла своя двойник, тя наредила на войниците си да стрелят по него. Джон Дън, английски поет е видял двойника на съпругата си в Париж, предвещаващ смъртта на дъщерите им, които се очаквало да се родят. В края на Втората световна война, когато съветските сили влизат в Берлин, те намират тяло много подобно на това на Хитлер... Подобни истории има много и всичките са прелюбопитни.

В киното и в политиката двойниците са на особена почит, защото там необходимостта от дубльори е и най‒голяма. У нас обаче все още не сме чули политици да използват двойници, може би защото не са се наситили на светлините на прожекторите, та да ги делят с другиго.

Редом с действителните двойници, има и въображаеми. Впрочем ще го установите сами:
Несъмнена е физическата прилика между телевизионния водещ Григорий Недялков и сина на либийския диктатор М. Кадафи Сейф ал Ислам.





До болка експлоатирана се оказа приликата между тв водещия Витомир Саръиванов и актьора Илайджа Уудс, познат още като Фродо Бегинс от „Властелинът на пръстените”





Няма никакво съмнение, че Кръстина Стайкова, председател на читалището в с. Труд, е несъмнена двойничка на парламентарната шефка Цецка Цачева. Може би точно тази явна прилика накара Цачева да изсветли косата си в следващия нюанс на русото.





И още едно сериозно сходство ‒ нашумялата напоследък звезда от сериала „Стъклен дом” Явор Бахаров прилича на испанския музикант Даниел Дигес. Приликата не е само в къдравата коса, а в цялостното им излъчване.



Злите езици оприличават скандалната ексшефка на фонд „Земеделие” Калина Илиева, станала известна с фалшивата си диплома, на един от бившите брадъри Пеньо. Ако Илиева промени цветовете на косата си към по‒светло, или Пеньо се потъмни, приликата би станала още по‒очевидна.



Много се изговори за приликата между нашенката Силвия Драгоева, участничка в „Биг Брадър” и водеща по ТВ 7 и холивудската звезда Анджелина Джоли. Е, има нещо, но не чак толкова много...





Що се отнася до съпруга на Джоли ‒ несъмнения красавец Брад Пит, мераклиите за негови двойници у нас са много. Фенове на нашия актьор Ники Илиев побързаха да видят прилика между звездата от „Забранена любов” и холивудския секссимвол. Може би приликата помежду им е предимно в добре епилираните, гладки гърди...





Впрочем финансовият министър Симеон Дянков преди време също се припозна в Брад Пит. Дянков каза, че ако махне очилата, приликата можело да се окаже голяма. Ето ги сега и двамата с очила, пък вие открийте сходствата и разликите.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 8828 |03.03.2011 Ю. Вучков: Ще направя списък на нови хора, които да ни управляват! . 79| 9242 |24.02.2011 Църквата в кома . 5| 6845 |23.02.2011 Бейби бум на българчета: Алисия, Патрисия, Бальо и под. . 13| 9043 |03.02.2011 ТВ десантът на гадателите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads