Реклама / Ads
29| 18530 |12.05.2011 ЧЕРНО И БЯЛО

Секс аферите на „Дондуков” 2

.
При първата любов вземат душата преди тялото, по-късно вземат тялото преди душата, а понякога въобще не им трябва душата. Виктор Юго
 
Темата за любовните афери на хората от „Дондуков” 2 обикаля свенливо българските медии почти двайсет години. Навсякъде по света държавните глави не обичат журналисти да им надничат под чаршафите. У нас обаче това се счита за супер нахалство, нарушаване на личното пространство, нахлуване в интимния свят и който дръзне да го направи, рискува нещо доста повече от неприятности – служебни и лични.


За президента Джон Кенеди и любовните му романи и до днес се носят легенди. Разбира се, най-привлекателният е този с Мерилин Монро. Кенеди е бил женкар и това никой не оспорва. Което не засенчва по никакъв начин качествата му на политик и държавник. Дори го прави по-симпатичен, защото хората го чувстват близък, човек като тях: с чувства, житейски страсти и грешки. У нас е обратното – комунистическата идеология представяше ръководителя като човек без слабости, призван да бъде морален стожер на обществото.

В реалния живот такива чисти личности не съществуват. В действителност вождовете много често са попадали в плен на еротични, алкохолни и други страсти поради простата причина, че всичко за тях е било лесно достъпно. „Като ги погледнеше Първия, много колежки се подмокряха” разказва известна наша актриса, станала свидетел на не една и две свалки в средите на елита. „Това не е само триъгълник на властта, но и на разврата”, категорична е тя. Всъщност сталинските оргии, за които пише в „Двайсет писма до приятел” дъщеря му Светлана Алилуева, не са били чужди на стила на живот и на българските партийни ръководители.

След падането на Берлинската стена и петолъчката от партийния дом доста неща се промениха, но сексуалният живот на първите ни държавни мъже е все още табу за общественото око. Което поражда множество и понякога абсурдни слухове.

Повод да се заровим в легендите за любовни сюжети на „Дондуков” 2 ни даде скандалът, който разпали съпругата на президентския съветник Венцеслав Димитров – Меги. Тя нападна журналиста от в. „Уикенд” Димитър Златков и самата медия, като изсипа срещу тях всевъзможни обвинения, включително и участие в наркопазара в София.

Оказа се, както предполагаха всички, които я познават, че става въпрос за любовни страсти, изневери и слаба психика. От последното очевидно са се възползвали кръгове около в. „Галерия” и Алексей Петров-Трактора, които дадоха тласък на разпалената „боркиня за правда” Меги Димитрова в борбата с големия враг... Дори когато скандалът се разгоря, тя, съпругата на президентския съветник, продължила да разпитва дали бившата й любов Димитър Златков си има ново гадже... Креватната сага разкри за пореден път старателно прикривани сценки от живота на хората на „Дондуков” 2. Петър Младенов влюбен в чашката Първият демократичен президент/председател на България е Петър Младенов. За такъв той бе избран на 3 април 1990 г. Прочу се с три неща: забърка преврата срещу Тодор Живков, докрая остана влюбен в чашката, изрече фразата „По-добре танковете да дойдат”, която му изяде главата.

По негово време сякаш не е имало условия за развихряне на любовни страсти, а може и просто да не знаем какво се е случвало. Д-р Желев и сексът в малката кухня Д-р Желю Желев пръв падна жертва на клюките и одумванията. Още по време на бурните многолюдни митинги плъзна слухът, че е в любовен роман с журналистката Велислава Дърева. Разказваха се случки за тайните им срещи в неговата квартира и какви трикове измисляли, за да заблудят хората от обкръжението си и да не бъдат спипани. Еротичните сценки се разгаряли в малката кухничка. Най-често авторството на подобни пикантерии се приписваше на хора от Държавна сигурност, които в свой стил се опитвали да омаскарят първия лидер на СДС и опозицията.
Нещата обаче могат да бъдат погледнати и през конспиративната шпионка. Лятото на 1989 г. Телефонът в квартирата на столичната ул. „Чавдар войвода“, където живее Желю Желев, звъни.

Обажда се Велислава Дърева. Уж нехайно пита:
- Какво прави проф. Кушев?
- Много е добре, изтегнал се е на дивана - отговаря Желев.
След време от ДС в Пловдив викат Дърева „на кафе” (Алексей Петров върна тази „традиция” в ДАНС през 2008 г.). Както си приказвали за времето, изведнъж я питали: „Кой е проф. Кушев?“ „Как кой? Много известен модернист!“ Така се потвърдиха подозренията ни, че ни подслушват, разказва Дърева след години. А „проф. Кушев” всъщност е черният котарак Кушо, който „участвал“ в дисидентската дейност, кипяла в кухничката на Желев.

Стари комунисти си спомнят, че по подобен начин са се родили и легендите за сексуалните афери на другарката Цола Драгойчева. Тя често посещавала секретната квартира на ул. „Жеко Димитров“1 в София, където уж заседавало нелегалното Политбюро на ЦК на БКП. В началото на септември 1944 г. там Антон Югов, Трайчо Костов, Цола Драгойчева и др. вземат решение за всенародно въстание срещу фашистката власт. Говори се обаче, че преди това, в същата тази квартира, са се случвали доста пикантни сценки с участието на другарката Драгойчева.

Легенди се носят за любовни триъгълници, изневери и служебни флиртове на „Дондуков” 2. Най-често положението излизало от контрол по време на рождени дни и други празници, когато почерпките преминавали в пиперливи и еротични закачки. Нерядко задушевните банкетчета зад дебелите стени на президентството завършвали с горещи танци и усамотявания в канцелариите.

За двайсет години българският политически елит обаче не успя да роди любовна драма, достойна за перото на поети и камерите на филмови режисьори. Не че не е имало опити. Родните политици обаче се държат като ужилени, щом чуят имената си в някаква секс история. Никакво чувство за хумор. Няма фатална любов, няма скрити копнения – има само някакви сухари на високи длъжности. Сякаш от Фердинанд насам в политическия елит са обявени сексуални пости... Което няма как да е вярно, защото и най-заклетите пуритани във властта понякога попадат в капаните на любовните страсти.

Образец: Едрогърда, похотлива и мълчалива

Такава е желаната от властниците жена, съдейки по слуховете за техните вкусове и предпочитания. Разбира се, и по-млада поне с десет години. Същото важи и за жените, които избират от висотата на своето социално положение. Обикновено управниците нямат големи претенции към умствения багаж на партньорката, стига да не е драматично тъпа и да създава проблеми. Хулио Кортасар определя този тип жени по следния начин: „Винаги са под ръка, не питат, но отговарят и изглеждат по-симпатични от предишната”. Дискретността също е много важна, но често, когато хормонът удари поредния властник, го отнасят тези, които са най-близко до него. „Жертвите” често са хитруши, които се възползват умело от деликатната ситуация.


Службите сътвориха доклад за похожденията на Стоянови

Още щом прекрачиха прага на „Дондуков” 2 за Петър Стоянов и съпругата му Антонина плъзнаха слухове, че имат проблеми в семейството. Злите езици я превръщат в героиня на пикантни истории в Германия, където е учила и специализирала Антонина, както и в Лондон, където е била дипломат, преди да стане първа дама. Най-често клюката я свързваше в сърдечна връзка с Димо Гяуров, сега депутат от ОДС. Благодарение на топлите си отношения с президентшата той бил назначен за шеф на българското разузнаване и бе произведен от ефрейтор в чин генерал.

Самият Петър Стоянов също не излезе „сух” от мандата си и бе замесен в секс афера с колежката си от СДС Надежда Михайлова. Говореше се, че по време на семинар в курорта Боровец охраната видяла черна сянка да се промъква през терасата в стаята на Хубавото Наде. Гардовете моментално хукнали да спасяват Михайлова, но като нахлули в стаята й, замръзнали като препарирани при вида на Бат Петьо. Дали случката е действителна няма кой да каже, но при всички случаи е любима и до днес на доста политици и журналисти.

Кулминация на пикантните разкрития за интимния живот на политиците може да се нарече Докладна № С 7124 от 18. 10. 2000 г. на Бюрото за оперативна информация (БОИ). В нея на 10 страници били описани любовни афери и връзки на президента Петър Стоянов и съпругата му Антонина с източногерманските тайни служби ЩАЗИ. С доклада били запознати както тогавашният премиер Иван Костов, така и неговият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов, екссекретарят на МВР Славчо Босилков и шефът на НСС ген. Атанас Атанасов. След като Костов прочел доклада, той бил засекретен в НСС. По-късно началникът на БОИ Румен Паров бе уволнен, защото си позволи да напише докладна за неправомерно използване на една от най-секретните служби. Компроматът срещу Антонина Стоянова разказвал за живота й като дипломат в Лондон и връзката й с колега, който „по-късно развил забележителна кариера в спецслужбите“. С тази разработка се целяло бъдещият президент да бъде държан изкъсо с компромат за интимните връзки на съпругата му.


Първанов - повече ловни или любовни трофеи?


Двете най-големи страсти на Георги Първанов извън политиката са ловът и хубавите жени. Така поне твърдят хора, които го познават от години. Те са категорични, че преди той бил скромен напорист партиен функционер от типа „селски хубавляк”, но постепенно придобил самочувствие из коридорите на властта и забравил доста от предишните си другари.
И наистина преданията за ловните и любовните подвизи на президента не стихват вече два мандата. Част от тях със сигурност са плод на въображението на негови недоброжелатели, но е възможно някои да се окажат верни. Времето ще покаже.

Приписват му се моментни сексуални контакти с ресорни журналистки още като лидер на БСП. По-късно същите дами се ползвали със специалното му внимание и на „Дондуков” 2. Някои дори се хвалели пред колеги. Слуховете обаче така и не доведоха до разкрития с мащабите на сюжета „Бил Клинтън – Моника Люински”. През лятото на 2008 г. българските специални служби бяха впрегнати в една единствена задача: да предотвратят разрастването на скандала около евентуална връзка на Първанов с поппевицата Мариана Попова. В края на юли 2008 г. в. „Уикенд” публикува клюката, че певицата, участвала в президентската кампания на Първанов, е имала роман с него. Електронни медии разкриват допълнителни подробности, като споменават, че Попова се хвалила на приятелки с подаръците от държавния глава. Някои от тях обаче се оказали от тези, които му подарявали по време на държавни посещения...

Появиха се и слухове, че социалната министърка Емилия Масларова прикривала Първанов, като му създавала алиби, че играят карти в дома й в Бояна. През това време той и певицата си гукали нежно в нейната квартира...

Съмненията се засилиха, когато ни в клин, ни в ръкав Мариана Попова почна да дава горещи интервюта, в които жертвено отричаше връзка с Първанов. Много го харесвала, но нямали връзка. Дори искала да се срещне със Зорка Първанова, за да й обясни, че всичко е лъжа и измама, но после се отказала. Журналистът Иво Инджев в своята книга „Президент на РъБъ” описва, че бабаити от службите, пратени от Алексей Петров, „разговаряли” с певицата и й обяснили какво да казва пред медиите. По време на тв предаване, в което участваха и двамата, тя замълча загадъчно, след като Инджев припомни как са я заплашвали заради президента. Името на Първанов се свързва и с известната наша спортистка и бивш спортен министър Весела Лечева. За тяхната връзка се говореше преди още съпругът й Манол Велев да бъде прострелян пред офиса си в центъра на София.

И до днес продължават да се споменават слуховете за връзка на президента със съпругата на приятеля му и негов съветник милионера Емил Кюлев – Весела. Запознати с дворцовите интриги дори отиват още по-далеч и твърдят, че Кюлев научил за изневярата и тогава Весела пуснала в действие историята с футболиста Мартин Станков. В Гоце Делчев пък социалисти си шушукат, че Първанов бил чест гост на града не само заради гроба на Николай Добрев и отстрела на вълци, но и заради симпатична адвокатка от Хаджидимово, която била роднина на пресаташето на президента Бойка Башлиева.
Какъв процент от всички тези истории са истина, знаят само замесените в тях герои. Те обаче мълчат или отричат енергично, което не означава, че всички са измислица. Напротив.

Ген. Ангел Марин съперник на шефа си по тънката част

Генералът ракетчик и втори мандат вицепрезидент Ангел Марин също е герой на сапунка с адрес „Дондуков” 2. Слухове го пращат в прегръдките на топлес секретарка в президентството. Дружбата между генерала и засуканата служителка толкова се разгорещила, че в един момент се превърнала в проблем за семейството му. Кулминацията дошла, когато жената родила, а зевзеци разправяли от ухо на ухо, че вицето е баща на детето. Стигнало се дотам съпругата му Станка да му прави внезапни проверки и да вдига скандали. Всичко това, разбира се, са слухове, но кой знае защо те упорито се разказват във висшите кръгове.

Например някои разправят, че влюбеният Марин взимал въпросната дама в командировки и изумявал домакините с топлото си, но не бащинско отношение към нея. Такъв случай разказват офицери от Шуменския гарнизон, които преди време посрещнали генерала с бурен среднощен банкет, на който той им показал как трябва да целува истинският военен...
Говори се, че Георги Първанов бил много недоволен от плъзналите из коридорите слухове и водил драматични разговори „на четири очи” с вицето си. Дори отказал да бъдат двойка през втория мандат, но ДПС, чийто избраник е роденият в Батак Марин, настояли техният човек отново да е в президентството и Първанов трябвало да се примири.

екип в. "Торнадо"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 20206 |10.05.2011 Диагнозата детски диабет – начин на живот . 2| 11201 |08.05.2011 Ов не попречи на Джон Атанасов, ев – на Дилма Русев . 19| 7900 |06.05.2011 Истинската ода за храбростта изпяха в Ново село, Струмишко . 28| 10452 |28.04.2011 Георги Котев: Принуден съм да търся политическо убежище в Иран!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads