Реклама / Ads
65| 15867 |15.12.2011 ЧЕРНО И БЯЛО

Студенти се гаврят с прасе в дискотека

.
Кървавото забавление се организирало като атракция
 

Гонене на прасенце, цялото в мазнина, и заколването му е било част от атрактивно шоу в габровска дискотека, което предизвика възмущението на хилядите потребители във Фейсбук. Декоративното прасенце е било намазано с олио и пуснато сред над 350 посетители, които са го гонили. Прасенцето е било награда за човека, който успее да хване обезумялото от страх животинче.

След залавянето му животното е било публично заклано. За кървавото парти алармира неправителствената организация „ПОМОЩ ЗА ЖИВОТИНКИ В БЕДА”, която публикува на страницата си в социалната мрежа снимки от студентския купон в дискотеката, където „празнуващите” весело гонят животинката. Многолюдното забавление е придружено със снимане с телефони и щастливи физиономии на студенти по анцузи, които ликуват от надмощието си в неравната борба с представителя на животинския свят.

 


Организацията е публикувала бланка, с която всеки желаещ може да бъде сезирана районната прокуратура в Габрово за извършеното зверство срещу прасенцето. „Това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Не е... просто административно нарушение!”, се казва в съобщението на защитниците на животните.

Деянието е с изключителна обществена опасност, поради демонстративния му характер и извършването му на публично място, както и поради особената жестокост, с която е извършено, коментират от „ПОМОЩ ЗА ЖИВОТИНКИ В БЕДА”.

Повече информация и снимки на потенциалните извършители, съучастници и свидетели на престъплението, може да се видят на Фейсбук страницата на клуб "Алегро".

 

Всеки е задължен да сезира прокуратурата за това деяние, апелират от неправителствената организация. „Нека покажем на уродите, че подобни изстъпления няма да се толерират”, се казва още в съобщението във „Фейсбук”.

Собственикът на заведението Иво Караджов обясни пред Дарик, че няма представа какво е ставало в заведението му по време на въпросното парти. Според него е абсурдно животинчето да е било убито.

Габровската полиция се самосезира, сигнал е изпратен и в прокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 10092 |15.12.2011 Диляна Грозданова стана шеф на 24 часа и Труд . 5| 10395 |13.12.2011 Банкер съди България в Страсбург заради 14-годишен процес . 2| 6206 |11.12.2011 Икономика на стачките или стачна икономика . 7| 12988 |05.12.2011 Мистериозен лаптоп разкрива кокаинова афера в Панама

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads