Реклама / Ads
7| 10897 |22.12.2011 ЧЕРНО И БЯЛО

Заради 800 лв. и четири чаши с уиски Сираци завихриха гей скандал с владици

.
Митрополит Йоан до премиера Борисов благославя магистрала „Люлин“
Три седмици преди светото Рождество Христово
 
Журналисти обещали пари на ромите, но после ги излъгали Преди да ги пуснат в ефир, ги напили, за да им се развържат езиците Синодални старци подозират като поръчители на компромата Натанаил и Николай

Съшита с бели конци измама и обещания за дребни пари и лакомства стоят зад гей скандала между сираци и разгулни софийски митрополити. Той бе сътворен преди две седмици, в навечерието на Коледа в предаването „Директно Карбовски”.
„Мартин Карбовски ни забърка в помия, от нерви екземи ми излезнаха на главата. Днес съжаляваме за лъжите и се разкайваме. Бяхме подведени да говорим простотии. Всичко, което казахме срещу висшите духовници и за това, че са ни изнасилили пред водещия, е пълна лъжа. Срещу нея трябваше да получим пари, но дори не ги получихме”. Това разказа ексклузивно пред „Торнадо” Атанас Маринов, един от скандалните гости в ефира на Нова ТВ. Наско, заедно с приятеля си Иво, гостуваха в предаването на скандалния журналист и сега признават, че са наговорили куп лъжи срещу висшия клир, за
да изкарат предпразнично едни 800 лв.

 Двамата герои разкриха, че почукали на вратите на висши духовници, за да търсят работа, а не пари. Миналата година Атанас сподели, че отишъл в Троянския манастир. Бившият игумен отец Йоан го поканил в покоите си и предложил да се къпят в една баня. Наско не се навил, но след малко под душа го изненадал чисто гол отец Йоан. След това бил поканен в покоите му, където нямало полов акт, а само пощипване и галене.  Момчетата са роми, безработни и живеят в домове за сираци над 18 години в Захарна фабрика и „Люлин“. Немотията и беднотата ги принудили да излязат и да обвинят в сексуален тормоз викария на патриарх Максим отец Йоан, главния секретар на Светия синод отец Наум и дори покойния дядо Геврасий. Атанас Маринов твърди, че преди предаването са били платени 300 лв. на приятеля му Иво, а след това е трябвало да получат още 500 лв. „Парите ги е дал човек от екипа на Карбовски. Доколкото знам, на мен е трябвало да ми плати доведеният
син на Стефан Данаилов

който е някакав шеф в предаването. Аз съм бил удобен за техния план, защото завърших през 2008 г. богословския факултет на Софийския университет и съм висшист, свързан съм по някакъв начин с църквата, познавам отците. В дома, в който живея, дори ме наричат Попа. В „Люлин“ има подобен дом за сираци, а в него живее Писаря. Не искам да му казвам истинското име, защото след целия този случай живея в страх от отмъщение. Писаря ни намери двамата с Иво и ни каза, че можем да изкараме бързи пари, като отидем и говорим гадости за Светия синод. Той е автор на целия план, а кой го е подтикнал да работя в тази посока, не зная. Навихме се. Самият той ни се похвали, че от предаването на Карбовски е получил 400 лв., за да си оправи зъбите. Бил участвал в някакъв филм на журналиста, но не знам точно в кой”, разказва предисторията Атанас. Той е 33 години, но не може да си намери работа. Когато разберат работодателите, че е циганин, го отпращат.

Беше  изкусително предложение особено преди коледните празници. Писаря ми пусна в скайп какво да говоря. Като човек на 33 години, онемях. В началото ми беше дори смешно, но го попитах как да кажа всички тези лъжи. Той обаче ми каза, че ще бъда възнаграден добре. Дори с Иво, с когото гостувахме при Карбовски, бяхме почерпени преди това. Сипаха ни три чаши уиски. Влязохме в ефир и започна всичко. Ние знаехме какво ще ни пита водещият, а той знаеше какво трябва да му отговорим. Мислехме, че трудът ни ще бъде оценен поне на 500 лв. Пари така и не видяхме, но видяхме що за безскрупулни хора има в журналистиката. Репортерка от екипа на Карбовски впоследствие ми писа в скайпа и едва ли не искаше да ме прибере в тях и да ме гледа като свое дете. Глупости, не сме идиоти, знаем, че тези хора си търсят хора с нещастна съдба като нашата и правят на техен гръб сензации. Добре че има и добри хора, които ни помагат в дома, казва Марин и хвали кметицата Йорданка Фандъкова. Младият мъж твърди, че след предаването е в стрес от изговорените лъжи  и се моли всеки ден на Бог да прости прегрешението му.

Извиняваме се с Иво на целия народ и молим хората, които обидихме преди Рождество, да ни простят. Искам и да предупредя хората като нас, които ще прочетат това, да внимават в какво се забъркват, да внимават с хора като Писаря, които очевидно са внедрени от някого в домовете и изпълняват поръчки срещу минимално възнаграждение, като ползват услугите на сираци. Искам да се обърна и към Българската православна църква, която знае, че съществуват случаи със сексуален тормоз в Семинарията, но си затваря очите. Вместо да си гледа имотите и да си пази досиетата, нека да погледне какво става в домовете за сираци, там сме забравени и от Бога, и от църквата, изповядва се клеветникът. Той признава, че може би не само парите са били причина да изговори всички тези лъжи. Гневен е бил и заради дискриминационното отношение, което БПЦ има към сираци като него.

Почуках на много врати, но всичките бяха затворени. В манастирите, като виждат, че съм циганин, ме отпращат с думите: „Моето момче, всички места са запълнени, нямаме работа за теб”. След два дена отива мой колега, българин, който веднага е приет в същия манастир”, разказа с тъга Наско.  Той е убеден, че покаянието му няма да върне времето назад, нито ще намери покой. Мъжът призна, че след като е бил подведен от екипа на Карбовски, не може да спи и до днес спокойно. Всяка вечер разсъждава колко ли подобни хора има в България, които са ползвани от медиите заради неравностойното им положение като оръжие, за да разбиват живота на останалите „Торнадо” направи поредица от безуспешни опити да се свърже с водещия Мартин Карбовски. Телефонът му упорито бе включен на гласова поща с нелогичното послание: „Това е моят телефон, не слушам гласова поща, пратете ми  SMS, ще ви се обадя”. Дори след изпратеното от репортер на вестника съобщение водещият не пожела да коментира скандала. Същата се оказа ситуацията и със замесените отци. Мабилните телефони на дядо Наум и дядо Йоан непрестанно даваха свободно.

Духовно лице от синода твърди, че имало негласно решение да не се изказват по случая. Въпреки това игуменът на Гигинския манастир  Илия призова обществото да осъди клеветниците. „Църквата е институция, която е представена от всички християни. Свещениците и Светият синод не могат да осъдят двете момчета. Греховете им ще бъдат съдени от Бог. Притеснен съм как са реагирали семействата на натопените духовници. Те са най-потърпевши от цялата мръсотия. За никого няма да е приятно да чуе, че съпруг или брат са вършили подобни престъпления. Във всяка епархия има миряни в църковното настоятелство. Ако те преценят да заведат дела, това ще бъде тяхната воля”, категоричен е монахът, който преди да сложи расото, бе брокер на Уолстрийт.

В Светия синод обаче отците говорят под сурдинка за гнусната история със сираци и са убедени, че чрез медиите страстите във вероизповеданието манипулативно се нажежават, защото Максим няма да е вечен и изборът на нов патриарх чука
на синодалната врата. Апетитите били огромни, затова непрекъснато се появявали скандали за скъпи коли на владици, размахвали се досиета на ДС, фабрикували се гей афери. Според митрополит, пожелал анонимност, най-вероятният поръчител на скандалното предаване по Нова бил пловдивският владика Николай. Амбициите му за владишкия трон били нескрити. Той стоял и зад интригата с линкълна на варненския владика Кирил. Негласно се знаело, че сред архиереите от отговарящите на условията за патриарх е само Кирил и единствен няма досие в ДС. Николай Пловдивски също е без агентурно минало, но няма нужната възраст за най-висшия сан в църквата. Надеждата му е, че Уставът на БПЦ може да бъде променен и затова си разчиства пътя сред по-младите, като ги атакува с гей компромати, защото също нямат досиета.

Другият възможен задкулисен играч бил митрополит Натанаил, известен като явен гъркоман и агент на ДС. Приживе пророчицата Ванага го наричаше Сатанаил. Той подкрепял ръкополагането на монаси хомосексуалисти в Рилския, Троянския и Роженския манастир и в Семинарията. Целта била да се пробутват зависими лица, които лесно да се манипулират при взимане на важни решения. По същия начин с благословията на Натанаил през последните години в църковните настоятелства в страната планово се внедрявали масони и бивши ченгета и активисти на БКП. Най-показателно било църковното настоятелство на храм-паметника „Св. Александър Невски”. В челните му редици се пъчили масоните Валентин Зайков и царският зам. министър Спас Панчев. Реално от настоятелствата и от такива хора зависи политиката във всяка епархия, те дават парите, разрешават ремонтите, признава редови свещеник. Според него най-тъжното е, че църквата е поставена в капан – обществото не й вярва, тя няма място в живота му.

Набеденият епископ Йоан: Хомосексуалистите да бъдат убити с камъни
Хомосексуализмът винаги е бил осъждан още в Стария завет и присъдата за подобен род грях е била убиване с камъни. Разбира се, това е в Стария завет, ние сме в Новия завет, в Христовата светлина и истина. Ние сме длъжни да кажем, че това е грях. Длъжни сме да призовем всички хора към покаяние и към предпазване от това зрелище. Както казва Св. Апостол Павел в своето послание до Ефесяни „Не участвайте в делата на тъмнината. Напротив – изобличавайте ги!”.
Ние знаем, че този грях не е нещо ново за света, той съществува от дълбока древност. Обаче винаги е бил подлаган на критика и винаги това общуване е било считано за нещо греховно, за нещо недостойно, което противоречи на човешкото естество и най-вече – на оня замисъл, който Творецът е вложил в човека да бъде Божи образ и подобие Божие, като сътвори човека мъж и жена. Хомосексуализмът е грях. Тези хора, които желаят да се отърват от този си порок, те трябва да потърсят църквата и да положат усилие. Тези, които не го осъзнават, за тях гласът на църквата няма никакво значение.
(Пред „Всеки ден”)

В Щатите
 Съдят пастори педофили на 80 години затвор
Въпреки че Атанас Маринов се разкайва за думите си, не крие, че знае за истински случаи с попове педофили. Църквата обаче остава глуха за подобни сигнали и оставя свещениците да се гаврят с децата в Семинарията. За разлика от България, в цивилизованите страни правораздавателните органи действат светкавично, а отчетата влизат зад решетките за десетки години. В Щатите преди година се развихри скандал, след който беше доказано, че в  Калифорния 28 пастори са блудствали с непълнолетни. Петима от тях успяха да емигрират навреме. Ако се докаже, че останалите са виновни, могат да лежат в затвора от 50 до 80 години според законите на щата. Най-масовата акция срещу свещениците направиха в Холандия. Властите установиха, че десетки хиляди деца са били жертва на сексуални посегателства от страна на служители на Римокатолическата църква в Страната на лалетата от 1945 г. до 1981 г. След скандалното разкритие църквата беше анатемосана от държавата и заклеймена от обществото. Свещениците нямаше как да бъдат наказани, тъй като случаите са били покрити, а давността е минала. Въпреки това цялата страна въстана срещу масовата гавра.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 10390 |13.12.2011 Банкер съди България в Страсбург заради 14-годишен процес . 82| 9032 |27.10.2011 Лидеромани погребаха СДС ударно за четири петилетки . 35| 26168 |17.10.2011 Луканов убит заради пари на Максуел . 17| 13661 |28.06.2011 Съдът пусна крадци на 12 000 000 ДДС, заради етно дискриминация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads