Реклама / Ads
5| 5540 |03.06.2008 ЧЕРНО И БЯЛО

Защо Freedom ще победи „чисти ръце"

.
Голям смях падна, когато медиите съобщиха за супероперация на ДАНС и неколцина прокурори на ГКПП - Калотина. Спипали трима митничари с цели 2000 евро подкупи за една смяна!
 
Съобщението вероятно е хвърлило ФБР и карабинерите от Ботуша в тежка депресия. В потайна доба, дегизирани като туристи ченгета и магистрати пълзят по "пластунски" покрай кофите с боклук, изчакват облак да скрие издайническата луна, зорко надничат иззад ъгъла, притичват като Ивет Лалова от ъгъл до ъгъл, отварят със шперц скърцащи врати. Всичко това гарнирано с лудо сърцебиене, дишане на тирета и пот по челата, гърба и по-надолу... Всички елементи на голямата работа. Накрая еква гръмовното: „ДАНС! Никой да не мърда!". Лошите са препарирани, ужас спира дъха им. Миг по-късно идват героичните репортери, а уморените нови центуриони споделят пред микрофоните колко трудно и опасно е било. Но историческо, бихме добавили ние. 

Ето, това е то операция "Чисти ръце", побързаха да се похвалят някои. „Боже, колко мъка има на тоя свят, Боже!" - би бил коментарът на Боне Крайненеца.

На кого е нужен този цирк? Четирима души полухванати с 2000 евро. Дори и само на око, оценката на една от колите им варира над 50 000 евро. Излиза, че всеки от заловените е трябвало да изкара поне по 100 смени, за да си купи подобен автомобил. Това прави цяла година. А прогимназиите-къщи, а обучението на децата в чужбина, а колата на жената, а подаръците за любовниците, а вилата на морския бряг... Ами отделяните проценти за началника на смяна, за местния партиен лидер, за областните шефове, за шефовете в агенцията, за министъра, за партийната централа? Тази сметка как ще излезе с тези мършави 2000 евро?!

За това беше напълно справедливо и въпрос на време митничарите да бъдат освободени. А и не се е родил български прокурор, който да може да докаже някакви вина за изхвърлени през прозореца пари и автомобили на името на дядо, баба, стрина и калеко. За цигарите и уискито да не говорим. Къде виждате тук някакво престъпление? Няма и да видите. Затова ние издигаме лозунга:  "Freedom за митничарите!".  Или ги ловете  както правят други по света, или не ни залъгвайте с акции-близалки.  Ефектът от тях е подобен на този на рекламираните дамски превръзки за жените. Правителството ще танцува, но всички ще знаят, че е в мензис - с всички, произтичащи от това несгоди...

Авакум Захов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6348 |29.05.2008 Дебилни тв реклами внушават колко сме дефектни . 20| 9672 |27.05.2008 За българската журналистика – с отвращение и разбиране . 11| 5976 |13.05.2008 Наши дипломати в чужбина плачели да бъдат прибрани в куфар . 6| 5609 |09.05.2008 Българинът е европеец = Трабантът е кола

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads