Реклама / Ads
1| 2788 |16.11.2020 ДОБРО УТРО

Във ВМА се разкриват още 4 клиники за Covid лечение

.
Срещата при Бойко Борисов Източник: МС
Във Военномедицинската академия се разкриват още 4 клиники за Covid лечение. Това стана ясно на работно съвещание при премиера Бойко Борисов.
 

Най-сериозен е натискът върху болниците в областните центрове София, Благоевград, Пловдив, Бургас и Шумен - там се разкриват допълнителни легла, включват се и специализанти, обяви здравният министър Костадин Ангелов.

В аптеките допълнително ще бъдат осигурени 20 хиляди опаковки от най-търсените медикаменти, заяви Ангелов: 

 

„Лекарства от групата на азотромицина, които са търсени, от български производител, който има суровината в завод в България и ще ги пуснат на свободния пазар“, обясни той. „Лекарствата за бременни са осигурени по аптеките, а по отношение на болничното снабдяване – направили сме необходимата логистика всички лечебни заведения, които имат необходимост, фирмите ще ги снабдяват с медикаменти и консумативи“, продължи министър Ангелов.

 

Премиерът Борисов разпореди на здравния министър да се срещне с представители на Българския фармацевтичен съюз, за да обсъдят какви са допълнителните възможности.

За антигените тестове здравните експерти са на мнение, че използването им е подходящо за спешната помощ, лечебните заведения, РЗИ, в случаите, когато има ограничен ресурс на PCR тестове или при тестване на по-големи колективи от хора.

Премиерът продължава да смята, че спазването на мерките е от изключително значение, а личната отговорност на всеки човек, заедно с разумните и балансирани мерки, ще спомогне да се преодолее кризата.

 

„Единственото необходимо е да се пази дисциплина, дистанция, да не се разпространява масово.., „Зелените коридори“, аптеките, денонощни аптеки, проверка на кислородните инсталации, въобще на противопожарните мерки, по лекарства, ваксини, всичко това се движи. Усилване на болниците. В същото време имаме и доста оздравели, което също е добър показател“, каза Бойко Борисов.

 

Държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев се обяви против масовото тестване:

„Не съм привърженик в момента на масовото тестване. То ни дава една снимка за момента, която след 24 часа вече не е същата“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5652 |18.01.2023 Прокурорският син от Перник и Семерджиев се сбиха в затвора, нахвърлиха се и върху надзиратели . 0| 4361 |17.01.2023 Цената на природния газ в Европа падна. 1000 кубически метра се търгуват за близо 6000 долара . 0| 4382 |16.01.2023 Христо Панчугов . 1| 3338 |13.01.2023 Йотова: Третият мандат ще отиде при партията, която е продължител на политиките на служебното правителство'

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads