Реклама / Ads
1| 8977 |16.06.2009 НОВИНИ

На една крачка от Exit 09

.
Десетото поредно издание на музикалния фестивал Exit ще се проведе след по-малко от месец. Както знаете frognews отрази последните две издания.
 
За тези от вас, които не знаят Exit е фестивал, който се провежда в крепостта „Петроварадин” разположена на брега на Дунав в непосредствена близост до Нови Сад. Огромния замък побира десетки хиляди хора и в продължение на четири нощи се изреждат адско количество изпълнители на повече от 25 сцени. Потвърдилите участници тази година предизвикват огромен интерес. На сцената ще се изсипят легенди от всякакви музикални стилове. С подобен лайн-ъп фестивалът прави сериозна заявка за един от най-добрите, не само в югоизточна-Европа, не само в Европа, но и в целия свят.

Трудно е да прецениш името на кой изпълнител изпъква най-много, но това разбира се е свързано с музикалните предпочитания. Със сигурност, каквато и музика да слушаш имена като Moby, Korn, Kraftwerk, Prodigy, Roots Manuva, Madness, Arctic Monkeys, Lily Allen, Manic Street Preachers и Patti Smith не могат да не привлекат вниманието ти. Както и предходните години електронната секция ще е много добре застъпена. От една страна имаме едни от най-успелите хаус ди-джей като Sasha, John Digweed, James Zabeila, Richie Hawtin, Magda, Eric Prydz, Dubfire от Deep Dish и т.н.

За почитателите на drum'n'bass също има много приятни изненади. На фестивала тази година ще пускат chase & status, fabio & grooverider какво да кажем за изпълнителите на ninja tunes The Herbaliser, Amon Tobin... просто няма как в една подобна статия да се даде достатъчно информация за такава плеяда изпълнители от различни музикални жанрове със собствено звучение и история, затова заинтересованите ще трябва да се поровят малко повече. Разбира се няма как да не споменем и легендите на техното Adam Beyer, Carl Cox, Darren Emerson (от Underworld). Andy C от Groove Armada също има запазено място на мейн стейджа. Мога да продължа с изброяване на имена, но това, което е по-важно е, че наистина си заслужава човек да отиде и да види този фестивал, този празник на музикалните различия и културната толерантност. Интересът от цял свят е огромен, затова не губете време, а направете крачка към едно незабравимо изживяване.

Наскоро участието си потвърдиха и българите Gravity Co. Знаем, че за някои хора е много приятно да видят българско участие отвъд границите ни. Това показва, че макар и бавно се движим към световния музикален елит.

Ще включа няколко клипчета, за да ви показа обстановката на този фестивал през изминалите години, както и да представя някои от интересните за мен имена.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9184 |12.06.2009 Depeche Mode няма да пеят в София . 0| 4461 |11.06.2009 Днес е премиерата на новия подводен клип на българската група Tri-O-Five . 0| 4768 |22.04.2009 Biohazard идват за концерт в София . 0| 4291 |22.04.2009 Джаз за 20 г. от смъртта на Берлинската стена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads