Реклама / Ads
1| 6704 |05.03.2012 НОВИНИ

Финал на конкурса "Българското събитие на 2011 в САЩ"

.
За втора поредна година българският електронен сайт в САЩ Eurochicago.com организира конкурс “Българско събитие на годината в САЩ”, със съдействието на посолството ни във Вашингтон и всички консулства в САЩ, и с медийната подкрепа на БТА и на много от големите медии в България и в чужбина.
 

 

Идеята на конкурса е чрез широко отразяване на събитията и успехите с българско участие в САЩ, те да добият популярност и да привлекат в по-голяма степен вниманието на нашата общност в Америка и по света.

 

Мотото му е: Нека заедно отбележим всичко добро, свързано с името на България!

 

Конкурсът е в своята заключителна фаза, когато с онлайн гласуване ще бъде определено Българското събитие на годината в САЩ за 2011-та година. В него може да се включи всеки, независимо дали живеете в Америка, в България или в друга страна по света. Само срещу един изпратен имейл всеки участник в конкурса може да спечелите лаптоп Gateway NV 15.6” HD LED.

 

10 са номинираните събития за изминалата 2011 година. Те са съгласувани с основните ни медийни партньори и са избрани от целия списък с предложения, над 60 на брой, които може да намерите на адрес:

 

https://www.eurochicago.com/2012/01/balgarski-sabitiya-v-sasht-za-2011-godina-spisak/

 

1.   Форум на българските училища в САЩ


Първи форум на българските училища в САЩ и подкрепящите ги организации се състоя през пролетта в Чикаго. Гости на форума бяха Георги Пирински – зам. председател на Народното събрание; Сергей Игнатов – министър на образованието, младежта и науката; представители на българското посолство във Вашингтон; представители на кметството в Чикаго; членове на Управителния съвет на АБУЧ; дипломати, журналисти, духовници; представители на български училища в най-различни държави по света. Следват линкове към публикации по темата:

 

https://www.eurochicago.com/2011/04/predi-starta-na-forum-na-bg-utchilishta/

 

https://www.eurochicago.com/2011/04/forum-na-balgarskite-utchilishta/

 

https://www.eurochicago.com/2011/05/forum-na-balgarskite-utchilishta-v-sasht-fotoreportazh/

 

https://www.eurochicago.com/2011/05/balgarskite-utchilishta-v-sasht-zavarshi/

 

https://www.eurochicago.com/2011/05/balgarski-dni-v-tchikago-forum-na-balgarskite-utchilishta-i-podkrepyashtite-gi-organizatsii-v-sasht/

 

https://www.eurochicago.com/2011/05/strategitcheski-prinosi-na-balgarskite-utchilishta-v-tchuzhbina/

 

2.   Български събор в Чикаго

 

Първият български събор в началото на лятото (състоял се на 4 и 5 юни) събра над 6 хил. човека от Чикаго и околността.

 

https://www.eurochicago.com/2011/06/parvi-balgarski-sabor-v-tchikago/

 

3.   Премиерата на «Меланхолична красота»

 

Премиера на ораторията „МЕЛАНХОЛИЧНА КРАСОТА”, по музиката на Георги Андреев и текст на Скот Кейрн и Арие Финклещейн (разказващи историята за спасението на българските евреи от ужасите на Холокоста), имаше три големи представления в САЩ. 300 български и американски музиканти и певци се качиха на една сцена, за да възпеят България.

 

https://www.eurochicago.com/2011/06/dnes-v-nyu-york-redstoi-premierata-na-vemelanholitchna-krasotave/

 

https://www.eurochicago.com/2011/06/predstoi-pesni-na-zhivota/

 

4.   Българска вечер в музея „Грами“ в Лос Анжелис

 

На 9-ти април 2011 г. се състоя концерт на български изпълнители в Clive Davis Theatre на Grammy Museum – Лос Анжелис, Калифорния. За първи път български таланти от цяла Америка бяха представени на тази престижна сцена.

 

https://www.bulgariasega.com/usa_canada_bulgari/usa-west-coast/10201.html

 

5.   Развяхме българско знаме над Чикаго 

На 3-ти март в центъра на Чикаго, на площад “Daley Plaza” пред сградата на кметството, с тържествена церемония под звуците на националния ни химн бе вдигнат българският флаг и бе отбелязана 133-та годишнина от Освобождението на България от османско владичество. Нашето знаме се вее редом с американския флаг и с флага на Чикаго.

 

https://www.eurochicago.com/2011/03/balgarskoto-zname-nad-chicago/

 

6.   Фестивалите на Българо-Американската асоциация в Чикаго

 

За поредна година БАА организира традиционните си пролетни и есенни фестивали.

XIV фестивал „БЪЛГАРСКИ ДНИ В ЧИКАГО“ (Пролет ‘2011)

 

https://www.eurochicago.com/2011/05/baa-2/

 

XV фестивал „БЪЛГАРСКИ ДНИ В ЧИКАГО“ (Есен ‘2011)

 

https://www.eurochicago.com/2011/10/balgarski-dni-v-chicago-2/

 

7.   Концертите на Теодосий Спасов в САЩ

 

Гостуването на Теодосий Спасов в Чикаго и неговият Theodosii Spassov North America Tour ‘2011

 

https://www.eurochicago.com/2011/10/theodosii-spassov/

 

https://www.eurochicago.com/2011/11/kartini-ot-edin-kontsert-na-teodosiy-spasov-v-tchikago/

 

8.   Концерт на ансамбъл „Българи“ от Монреал (Канада) в Чикаго (САЩ)

 

Ансамбъл „Българи“ е създаден през 2002 г. при Българския културен център „Паисий Хилендарски“. През октомври 2011 г.  в Чикаго бе първото им гостуване зад граница. След около месец им предстоят нови срещи с публиката в града ни.

 

https://www.eurochicago.com/2011/10/kontsert-na-ansambal-balgari-ot-montreal/

 

https://www.eurochicago.com/2011/10/kanada-v-tchikago/

 

9.   Мис Тийн Мериленд ‘2012 е 100% българка

 

Това заяви младата красавица Стефани Червенков пред журито на конкурса в щата, в който живее.

 

https://www.eurochicago.com/2011/11/balgarka-mis-teen-merilend/

 

10.   Вечер на българската археология в музея „Фийлд”

 

Археологията в България бе представена в музея „Фийлд” в Чикаго.

 

https://www.eurochicago.com/2011/10/otchakvayte-v-tchikago-vetcher-na-arheologiyata-v-balgariya/


Крайният срок, в който може да направите вашата номинация за най-значимо българско събитие в САЩ за 2011 година е 30 март 2012 . Събитието на 2011-та ще бъде огласено на 31 март на Втория български танцов фестивал „VEREA ‘2012” в Чикаго. Пак там пред гостите ще бъде изтеглен жребият и ще стане известно името на този, за който ще е наградата.

 

Как да гласувате и какви са условията, за да получите наградата:

1. Изберете събитие в Анкетата, която се вижда на всяка страница на нашия уебсайт (търсете я в колонката по-вдясно от центъра). С компютърната мишка отбележете едно от 10-те събития и го потвърдете, натискайки бутона Vote (Гласувай).

2. Изпратете на имейл BGeventUS@gmail.com кратко съобщение за избора ви. В заглавието на имейла (subject) напишете номера на събитието – например “Za sabitie 4” . Добавете име и фамилия и ваш телефон, на който ще ви се обадим, ако спечелите наградата. Вижте по-долу илюстрацията, на която е показан примерен имейл до нас.


Подробно за номинираните събития сме разказали на основната страница на конкурса, но в Анкетата те са изписани съкратено (не са подредени в някакъв специален ред и номерата са само за удобство). Следва списъкът с 10-те номинации.

1. Форум на бълг. училища
2. Български събор в Чикаго
3. «Меланхолична красота» в САЩ
4. БГ вечер в LA
5. 3 март в Чикаго
6. Фестивалите на БАА
7. Теодосий Спасов в САЩ
8. „Българи“ (Канада) в САЩ
9. БГ Мис Тийн Мериленд
10. БГ вечер в музея „Фийлд”


Всеки от Вас може да участва независимо къде се намира. Срокът за читателското гласуване ще приключи в края на месеца – в полунощ на 29 март 2012 година. Ако спечелите жребия, ще ви се обадим на посочения от вас телефон, за да ни съобщите адрес в САЩ, на който ще я получите. Ако обаче не живеете в САЩ или Канада ще трябва да можете да ни съобщите адрес на роднина или приятел в тези държави, на който да я изпратим.

Напомняме ви – не пишете в имейла до нас адреса си – име и телефон е достатъчно. Но не забравяйте към телефона си да добавите код на държавата и код на населеното място. (Например – 00359-2-1234567 за нас ще означава, че участникът е от България, от София и е с тел. 1234567, ако е мобилен телефон, то изпишете го така – 00359-887-123456 ). Същият имейл или телефон не може да се използва от друг участник – друг член от семейството ви може да участва само с втора електронна поща и с втори телефон.

Допълнение: Организаторите не носят вина за закъснения на електронната ви поща, неправилно попълнени телефони, или объркани и пропуснати номера и за всички други независещи от тях причини. Организаторите не изпращат наградите до България, а само до адреси в САЩ или Канада. При неотговаряне на условията на конкурса правото за получаване на наградата се прехвърля на следващия в списъка.

Резултатите от конкурса «Българско събитие на годината в САЩ 2011 » ще станат известни на 31 март 2012 г. На тази дата ще бъдат обработени гласовете и подготвени списъците. Ако има разминаване между анкетата и подадените гласове по имейл, за достоверни ще се приемат гласовете в имейлите. Събитието на 2011-та ще бъде огласено на 31 март в Чикаго на Втория български танцов фестивал „VEREA ‘2012”. Пак там пред гостите ще бъде изтеглен жребият и ще стане известно името на този, за който ще е наградата.

 

На редакционния имейл на Еврочикаго и на имейла на конкурса вече приемаме предложения за събитията на 2012 г., които трябва да попаднат в нашия бъдещ списък. Конкурсът ще продължи и догодина за трети път благодарение на голямата подкрепа на медийните ни партньори и на нашите спонсори.

 

Убедени сме, че с общата подкрепа и участие ще превърнем конкурса в традиционен и ежегоден преглед на всичко значително и добро, случващо се в Българската Америка.

www.Eurochicago.com

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6324 |01.08.2010 Хиляди аплодират Гого от "Тоника" в Бургас . 2| 7039 |15.07.2010 Мечка пак нападна човек в Родопите . 0| 11800 |01.07.2009 23-годишен младеж загина, още един се е контузил тази нощ. . 1| 8974 |16.06.2009 На една крачка от Exit 09

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads