Реклама / Ads
0| 5040 |25.03.2009 НОВИНИ

Откриват Sofia Jazz Peak 2009 с концерт на Ренди Кроуфорд и Джо Семпъл

.
Ренди Крофърд, Джо Семпъл Източник: my spase
Една дългоочаквана среща ще се състои на 25 март в София, когато за първи път у нас ще гостуват легендарните Ренди Крофърд и Джо Семпъл със своето трио. На концерта си в Зала 1 на НДК те ще ни разкрият чара на съвременния ритъм енд блус.
 
С името на Ренди Крофърд се свързват някои от най-великите соул стандарти - от сингъла с "Крусейдърс" - "Street Life" от 1979 година, през песните от албума й "Secret Combination", задържал се в класацията на "Билборд" в продължение на 60 седмици, до номинацията за "Грами" през 2006 г. за компактдиска "Feeling Good" с Джо Семпъл. Ренди Крофърд притежава един от най-ярките гласове в соул и джаз музиката, а самата тя е носителка на награди като: "Брит" и "Canadian Smooth Jazz Award". Музикалната критика и феновете я боготворят заради характерния й подход към песните, които с лекота успява да превърне в хитове.

Виртуозният пианист Джо Семпъл е забележителен както с музикалното си майсторство, така и със своята иновативност. Веднага след появата на електрическото пиано, той е сред първите, които ентусиазирано използват възможностите на този инструмент. Като изпълнител и композитор Семпъл съчетава новаторството с характерен почерк и това го прави един от най-обичаните партньори за цяла плеяда джаз, соул, блус, поп и рок звезди: Майлс Дейвис, Джордж Бенсън, Натали Коул, Куин Латифа, Гледис Найт, Уил Даунинг, Би Би Кинг, Ерик Клептън, Джони Митчел, Марвин Гей, Тина Търнър, Джо Кокър, Анита Бейкър... Сред многото му гениални композиции е и песента "One Day I'll Fly Away", първо изпята от Ренди Крофърд, а след това включена от Баз Лурман в забележителния филм "Moulin Rouge!" в изпълнение на Никол Кидман.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads