Реклама / Ads
1| 6212 |16.01.2016 ЕТНО КАЛЕНДАР

Ден на снега в Банско, Боровец и Пампорово

.
Ден на снега
Целта на Световния ден на снега е да мотивира децата между 4 и 14 години да се запознаят и да заобичат зимните спортове и снежните забавления. Събитието се провежда всяка година по инициатива на Международната федерация по ски - FIS. В Банско, Боровец и Пампорово ври и кипи от приятели на снега и ските.
 
Инициативата страртира през 2009 г., като набира все по-голяма популярност и тази година в снежните празници ще участват 484 зимни курорта от всички континенти.

Боровец за поредна година ще стане на 16 януари (събота) част от големия световен снежен празник - Световния ден на снега. Това ще е петото издание на глобалния снежен празник, който с всяка изминала година събира все повече привърженици и участници по целия свят.

До момента с четирите си издания Световният ден на снега събра над 591 хиляди участника - част от 645 събития в 45 страни.

Специално за празника в Боровец дневните лифт карти за деца до 12 години ще бъдат на символичната цена от 1 лев. Вратите на детския снежен парк Борокидс ще бъдат отворени за най-малките гости на курорта, които ще получат безплатни екипировка и уроци. Възможност да направят своите първи стъпки в ските и сноуборда ще имат и по-големите - безплатнообучениеще бъде предоставено на начинаещи скиори и сноубордисти от всички възрасти от ски и сноуборд училище "Бороспорт".

Тази събота "отваря врати" за сезона и фристайл паркът на Боровец - Промо Парк Бороспорт, който се намира в централната част на курорта, срещу хотел "Рила". За всички любители на по-екстремните усещания, екипът на Парка ще даде безплатни уроци по фристайл сноуборд, а професионалистите ще направят демо скоковена Еър Бега.

"Бороспорт" разшири обхвата на още една прекрасна инициатива, започната през миналия сезон. През целия зимен сезон 2016 всички ученици от Община Самоков от детската градина до 12-ти клас ще ползват лифт съоръженията в Боровец безплатно през всичките ваканции и в една седмица през всеки един от зимните месеци, което ще помогне на децата да развият уменията си на скиори и сноубордисти и да заобичат планината и здравословния начин на живот. Още една инициатива с цел популяризиране на ски спорта сред българските деца ще се проведе за пореден път в Боровец. Това е програмата "Научи се да караш ски", която се организира от Министерство на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, и със съдействието на Българската Федерация по Ски. Тя е насочена към деца от 1 до 4 клас и цели да запознае малчуганите с магията на белите спортове.

Зимната столица на Балканите – Банско ще покани хора от всякаква възраст на един истински снежен празник. Това съобщиха от пресцентъра на Община Банско.
 
По случай Световния ден на снега - 16 януари (събота), на пистите в местността „Бъндеришка поляна“ ще има редица прояви, които са част от световната инициатива за популяризирането на зимните спортове сред децата.

В програмата за деня е предвидено провеждането на концерт на рокгрупа "Легендите", както и рапърите от "Ъпсурт", oсвен това за най-малките от фирмата-концесионер ще организират специален флашмоб на тема: "Междузвездни войни", както и много танци, игри, изненади и подаръци. Началото на програмата е предвидено да започне в 10.00 часа. От 12:00 часа на откритата сцена на „Бъндеришка поляна“ ще излязат "Ъпсурт", Мария Драгнева, балет "Нова", Dj Cass, принц Хубертус, а в 13:00 часа започва изпълнението на "Легендите". Водещ на цялото шоу е Део.

Специално за Деня на снега всички деца до 12 години ще могат да ползват съоръженията в ски центъра на символичната цена от 1 лев, а билетът за кабинковата въжена линия, която свързва Банско и Бъндеришка поляна /без останалите съоръжения/, ще струва на всички останали 10 лева.

За пореден път курорт Пампорово се включва в отпразнуването на Световния ден на снега по инициатива на Международната ски федерация (FIS) на 17 януари 2016, ски център Студенец! Целта на това социално събитие е да предизвика всички да се обединят около зимните спортове и всички дейности свързани със снега, но най-вече да предизвика интерес у децата да се радват на снега и да опознават все повече зимните спортове.

Очакваме малки и големи да се забавляваме заедно в неделя, 17-ти януари от 10:00 часа на ски център Студенец, за да се включат в зимните игри. Всеки от вас ще има шанса да участва в томбола с много атрактивни награди подготвени от нашите приятели от Rossignol, както и от домакина на събитието “Пампорово“ АД. Специално за всички деца организираме отново зимни игри с шейни, дърпане с въже, слалом, стрелбище със снежни топки, DJ и музика, топли напитки и голямо сладко изкушение за всички  За да привлечем отново все повече деца да заобичат зимните спортове и снега на 17-ти януари, неделя, Пампорово АД обявява - за всички деца до 6 навършени години безплатно ползване на лифтовете (с придружител) и за всички деца от 7 до 12 години (11,99) символичната цена на лифт картата от 1 лев!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5621 |12.01.2016 Честваме Света Татяна! . 0| 5439 |10.01.2016 Отбелязваме деня на Свети Григорий . 0| 7150 |08.01.2016 Бабинден е и пиперлив празник със сексуални закачки . 3| 5965 |07.01.2016 Ивановден е почти национален празник; повече от 300 000 са именици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads