Реклама / Ads
3| 7600 |23.08.2020 ЕТНО КАЛЕНДАР

Вълчи имена черпят на 23 август

.
23 август е денят, на който имен ден празнуват всички, чиито имена са производни на вълка. Името Вълко е славянско и се е използвало като заклинание против нападение от вълци. То в превод означава и ”храбър и смел като вълк”. Мъжете с това име празнуват имен ден и на 1 януари. Днес имен ден празнуват Вълко, Вълкан, Вълкадин, Въльо, Вълчан, Вълю.
 

А ето какво е и значението на буквите в името ВЪЛКО:

 

В - говори за добра комуникативност и умение да се живее в добра хармония с природата и хората, но и за известна ленивост. Ако името на човек започва с тази буква, то той е надарен с голяма духовност и стремеж към възвишени чувства. Този звук няма неприятни асоциации и е универсален при съчетаването с други звукове.

 

Ъ - е неизвестност. Ако "Ъ" стои в името или фамилията, то човек не се поддава на никакви критерий и оценки, намира се зад предела на познаваемото, от подобен човек може да се очаква всичко.

 

Л - придава артистизъм, богата фантазия, литературни способности. Предразположени към леност и съзерцателност, което затруднява търсенето на своето житейско предназначение. Стремежът към материално благополучие подтиква към действие. "Л" говори за силно развити роднински чувства. И въпреки това притежателят на име, в което има буквата "Л", понякога е доста нетактичен и лесно влиза в конфликт. Може би затова меко звучащото "Л" предизвиква различни асоциации в нашето възприятие.

 

К - показва издръжливост, проницателност, потайност към личния живот, както и стремеж към власт. Прекомерното високомерие на хората, които носят име с "К", им пречи да осъществяват набелязаните планове. Поради душевни дрязги много от тях се отдават на религията. Звукът е твърд, при звученето си кара да заставаш нащрек и предизвиква напрежение.

 

О - придава на човека, който носи име с тази буква, развита интуиция, способност да изпитва дълбоки чувства, а също така да си поставя ясни цели и да работи за тяхното постигане. Наличието на тази буква в името говори за постоянен стремеж на човека към съвършенство и реализация, за желание колкото е възможно по-пълно да използва способностите и възможностите си. Ако по някакви причини решаването на даден житейски проблем стига до задънена улица, такива хора стават неуравновесени и нервни. Много хора с буквата "О" в името са предразположени към алкохолизъм, наркомания и други пристрастявания, в екстремални ситуации лесно изпадат в паника. Този звук предизвиква не само положителни емоции, но и кара много хора да застават нащрек.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8023 |14.07.2020 Празнуват Орлин и всички с орлови имена . 0| 7899 |30.05.2020 Днес да почерпят Емилия и Емилиян . 0| 5061 |09.03.2020 Младен и Младена да почерпят за имен ден . 0| 5369 |08.02.2020 Захари и Зара да почерпят за ЧИД

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads