Реклама / Ads
0| 6252 |10.05.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

3 600 български силиконки с дефектен бюст

.
Редица публикации сочат, че силиконови гръдни импланти на френската фирма-производител „Поли Имплант Протийз“ / PIP/ се разрушават, свободен гел влиза в гърдата, което тежко може да увреди здравето на около 3600 българки.
 

Това заяви днес председателят на парламентарната здравна комисия Лъчезар Иванов на кръгла маса на тема „Пластичната хирургия и безопасността на пациента”.

На 29 март 2010 г. Френската агенция за санитарна безопасност на медицинските изделия взема решение да сезира санитарната полиция, за да спре дейността, дистрибуцията, износа и използването на силиконови гръдни имплантанти, произведени от френската фирма “Поли Имплант Протийз“ / РIР/. По данни на Изпълнителната агенция по лекарствата към датата на съобщението за изтегляне на имплантите от пазара, в България са внесени общо 3 973 гръдни импланта на фирма РIР, от които 266 броя са изнесени в Румъния, Словакия и Чехия и 89 броя са налични в склада на дистрибутора. Това означава, че около 3 600 жени у нас са засегнати от недобросъвестността на френската фирма производител и са изправени пред възможността тяхното здраве да бъде увредено трайно и необратимо, съобщи Лъчезар Иванов. Големи са страховете на тези жени, които задават и въпроса може ли това да стане предпоставка за рак на гърдата, дали имплантантите да не бъдат извадени, кой да направи това, срещу каква сума, допълни той.

“Няма да скрия от вас, че имам писма, в които пластични хирурзи са поискали по 2 000 евро на жени, за да направят операция за подмяна на имплантантите”, подчерта Лъчезар Иванов. БГНЕС първа информира на 12 април, че най-продаваният силиконов имплантант, производство на френската компания “Поли Имплант Протийз“, може да експлоадира. Почти 50 000 британки са били предупредени от Националната здравна служба на Великобритания, че техните силиконови имплантанти могат да експлодират.

Британските здравни власти са предупредили всички жени, които носят в гърдите си този тип силикон, да се свържат с пластичните си хирурзи и да помислят дали не би било по-добре да ги премахнат. Според службата, ако това не стане, всички жени с този тип силикон могат да получат симптомите на токсичен шок или гангрена. Националната здравна служба на страната вече забрани използването на този тип имплантанти, защото е изключително вреден и може да нанесе трайни увреждания на жените, които го носят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5068 |08.05.2010 Българският джакпот ще мине 1млн. лева . 2| 5884 |04.04.2010 Мишел Обама си поръчала български шапки . 0| 5383 |01.02.2010 Български алпинисти стъпиха на Аконкагуа . 42| 11720 |16.01.2010 Български скандал насред Виенския бален сезон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads