Реклама / Ads
8| 17304 |14.05.2013 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Анджелина Джоли махна гърдите си, пази се от рак

.
Анджелина Джоли се е подложила на двойна мастектомия заради установен изключително висок риск от рак на гърдата. Звездата е приключила изцяло поредицата от сложни медицински процедури в края на април, разказва тя в интервю за „Ню Йорк Таймс".
 

До тази стъпка се стигнало, след като лекари намерили при изследване наличието на гена BRCA1, който й дава риск от 87% да развие рак на гърдата и 50% риск от рак на яйчниците.

37-годишната актриса, чиято майка Маршлин Бертран почина през 2007 г. от рак на яйчниците, взела решението да й бъдат премахнати и двете гърди, въпреки че е напълно здрава.

„Лекарите ми обясниха, че имам изключително висок риск да развия рак на гърдата и доста висок за рак на яйчниците, въпреки че всичко е индивидуално за всяка жена", разказва Анджелина, признавайки, че процедурите при нея са минали в пълна конфиденциалност, но е решила да „проговори" и да сподели опита си с други жени по света, за да им вдъхне кураж.

„Веднага щом разбрах, че това е реалността, реших да проявя инициативност и да намаля до минимум риска, доколкото мога - в името на децата си. Взех решението да се подложа на превантивна двойна мастектомия. Започнах с гърдите, тъй като рискът ми от рак на гърдата е по-висок от риска от рак на яйчниците и операцията е по-сложна. На 27 април приключих с трите месеца на медицински процедури, свързани с мастектомията. През това време успях да опазя тайната и да продължа да си върша работата", споделя още Джоли пред вестника.

По думите й гърдите й вече са възстановени чрез пластична хирургия и импланти - резултатът може да бъде наистина красив, допълва холивудската знаменитост.

Шансът й да развие рак на гърдата сега е под 5 на сто. Анджелина, която отглежда шест деца с половинката си Брад Пит, благодари на актьора, че я е подкрепил в трудното решение.

„Вече мога да кажа на децата си, че не трябва да се страхуват, че ще ме изгубят заради рака. Успокояващо е, че те не виждат нищо, което да ги кара да се чувстват неудобно. Виждат само част от малки белези и това е всичко. Късметлийка съм, че имам партньор като Брад Пит, който е толкова любящ и подкрепящ", споделя още Джоли.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8521 |01.05.2012 Джоли и Пит вдигат сватба през август . 3| 16130 |14.04.2012 Анджелина Джоли и Брад Пит най-накрая годеници . 3| 12562 |27.01.2012 Пит и Джоли мислят за брак и още деца . 2| 7429 |06.12.2011 Джоли и Пит клиенти на Темида

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads