Реклама / Ads
4| 10892 |14.01.2013 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Атакуват Григор заради Шарапова, той избухва

.
Най-добрият български тенисист в момента Григор Димитров обясни тежкото поражение още на старта на “Аустрелиън Оупън”. Французинът Жулиен Бенето разби хасковлията с 6:4, 6:2, 6:4. Освен многобройните въпроси за двубоя журналистите не спряха да питат нашето момче за връзката му с Мария Шарапова.
 

По-рано през деня рускинята, която полетя на старта с 6:0, 6:0 срещу Олга Пучкова, също трябваше да обяснява за ситуацията с Григор.

На въпрос, дали слуховете около Мария Шарапова го разсейват, българинът коментира: “Не мисля, че това е разсейване. Вярвам, че съм тук, за да бъда на корта. Не да говоря за личния си живот. Хората обичат клюките. Кой не ги обича? Но това е навлизане в личното пространство. Не мисля, че е правилно. Не защото сме различни, а защото не е правилно към спортистите като цяло. Трябва да бъде забранено дори да се питат такива въпроси, но нещата са такива, каквито са, нали", заяви българинът.

Григор Димитров даде обяснение и за поражението си от Бенето: “Не показах най-доброто от себе си. Не се движих добре по корта, сервисът ми също не беше на ниво. Трябва да забравя този мач възможно най-бързо". При предишните си две участия в Мелбърн хасковлията достигаше до втория кръг.

“Това е турнир от Големия шлем. Направих добра седмица в Бризбейн, а сега отпаднах в първи кръг. Може би въобще не трябваше да играя в Сидни. Вероятно трябваше да наблегна на тренировки на открито, защото в Бризбейн играх на закрити кортове. Всички малки неща оформят голямата картина и дават разликата, особено в турнир от Големия шлем. Продължавам да се уча и се надявам на по-добро представяне следващия път", допълни 21-годишният Димитров.

“Поражението от Мъри в Бризбейн бе тежко за мен, трябва да призная. Мислех, че имам всичко там. Разбира се, трябва да очакваш тези възходи и падения. Трябва да си напомняш, че те чакат по-хубави дни и да вярваш на инстинктите си. Не можеш да подценяваш това. Някои дни просто ще играеш лошо. Не сервирах добре, не се движех добре, не играх добре", каза още българинът.

Тенисистът призна, че постоянните сравнения с Федерер и повишените очаквания към него му тежат. В последните дни световният номер 1 Новак Джокович също го постави в списъка с млади играчи, от които очаква да направят пробив през 2013 година.

"Много е трудно да не се подведеш по това. Опитваш се да минат покрай теб, но те все пак те достигат. Ако се говори по-малко за тях и напрежението върху теб ще бъде по-малко. Всеки тенисист има момент, в който си казва "Имам достатъчно качества" или "Време е за следващата крачка", обясни Димитров
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 17130 |14.12.2012 Луиза Григорова се навъргаля в морски пясък . 2| 9616 |10.12.2012 Трагедия! Дими напуснал Биг Брадър заради смъртта на дъщеря си! . 10| 11643 |03.04.2012 Луиза Григорова се дрогирала не само на филм? . 8| 15741 |15.02.2012 "Море от любов" си отишло заради "Господарите"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads