Реклама / Ads
0| 6851 |05.05.2017 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Авиокомпания свали семейство с деца от самолет

.
Американската авиокомпания ”Делта” е изправена пред сериозен проблем, след като семейство се оплака, че е било свалено от борда, защото отказало да освободи мястото на детето си, пише ВВС.
 

"Това е федерално престъпление. Вие и вашата съпруга ще отидете в затвора, а вашите деца ще бъдат настанени в приемни семейства". Това се чува да казва член на екипажа по време на спора за мястото. Видеоклип е качен в интернет и вече е гледан повече от 2 милиона пъти.

 

Действието се развива на 23 април при полет от остров Мауи към Лос Анджелис. Случаят обаче излиза наяве едва сега, когато видеото бе публикувано в интернет. 8-минутният запис показва как бащата Браян Шиър спори, че е платил за мястото, докато жена от екипажа се опитва да го убеди да се откаже от него. Първоначално Шиър платил мястото за по-големия си син, който обаче взел по-ранен полет и бащата решил, че ще може да настани друго от децата си.

 

От екипажа обаче възразяват. 2-годишното дете било настанено в детска седалка, която да го обезопаси, но членът на екипажа твърди, че Федералната авиационна администрация забранява това и че детето трябва да седне в скута на родителя си. Това обаче е в противоречие с публикуваните от „Делта” правила, според които за деца под 2 г. се препоръчва да бъде закупено място и да се използва седалка. Съветите на компанията сочат още, че деца под 2 г. могат да седят в родителите си, само ако те изберат този вариант.

 

Въпреки че Шеър в крайна сметка се съгласява детето да седне в него, жената от екипажа му казва, че семейството му трябва да напусне самолета, защото мъжът е отишъл "твърде далеч". Съпругата му Бритъни, която е записала видеото, казва пред NBC News, че се разстроила от факта, че са ги заплашили със затвор, допълва НТ.

 

В четвъртък вечерта – ден, след като видеото бе публикувано, авиокомпанията публикува изявление за инцидента, в което съжалява за неприятната случка и заявява, че ще компенсира семейството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5435 |20.02.2017 Анджелина Джоли: С Брад Пит винаги ще сме семейство . 5| 10391 |20.03.2014 Семейство Обама се татуира . 5| 10115 |22.02.2014 Килата към Шамара: Само да проговоря и оставаш без семейство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads