Реклама / Ads
23| 13292 |11.03.2015 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Бившият министър Н. Младенов приел исляма???

.
Снимки от събитието
Бившият външен министър на България Николай Младенов приел исляма и станал шиит, съобщават иракски сайтове. Публикувани са снимки от събитието, което е станало вчера. На тях Николай Младенов се покланя пред гроба на братовчеда на Пророка Мохамед - Али и приема дарове от имамите.
 
Ето буквалния превод на съобщението, предоставено  за Флагман.Бг от Зиад Ел Масри, председател на Българо-арабската бизнес асоциация: „Българският д-р Николай Младенов, официалният пратеник на ООН в Ирак, официално прие исляма за религия и каза, че заради братовчеда на Пророка Мохамед – Али, той става шиит. И днес той посети гроба на Али с имамите, които му подариха доста книги на исляма на български език. И щом един българин е приел шиитството, трябва да се убедите колко велика е религията.”

Потърсихме мнението на още един специалист в лицето на Алла Ел Шемери от иракската общност в Бургас. Той прочете текста и каза, че е написан на разговорен език, какъвто не се употребява в иракските медии. Той силно се усъмни, че това може да е публикация от официална медия, а по-скоро текст, написан в личния профил на иракчанин.

"Снимките, които са ви предоставили, са от Центъра за духовно лидерство на шиитите по света в град Наджаф. Това е най-големият религиозен център в Ирак и редовно се посещава от чуждестранни официални лица. На страницата на самия Николай Младенов във Фейсбук иракската гражданка Ел Каиси е публикувала снимки от същото събитие със следното съобщение: "Образованите хора са далеч от екстремистки идеи, приемат различията и са отворени за диалог." Никъде не се споменава за приемане на исляма", допълни Ел Шемери.

Бившият дипломат номер едно е специален пратеник на ООН за Близкия изток от месец. Допреди това Младенов беше специален пратеник на ООН за Ирак от 2013 година. Бившият български външен министър ръководеше мисията на ООН в Ирак по време на възхода на "Ислямска държава".
Шиитският ислям е вторият по големина клон на исляма. Последователите му са около 10-15% от мюсюлманите. Шиитският ислям е създаден като политическо движение, подкрепящо Али – братовчед и зет на Пророка Мохамед. Мнозинството шиити днес са в държавите Иран, Азербайджан, Ирак, Ливан, Саудитска Арабия, Бахрейн, Индия и Пакистан.

Бургаският сайт опитва да се свърже за потвърждение на новината от самия екс дипломат номер едно на България Николай Младенов, но номерът на телефона, с който разполагаме, дава свободно и се включва секретар. Според източника ни, който предостави кадрите, Младенов все още е на посещение в Ирак.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 20959 |05.06.2014 ТВ водеща развежда културния министър . 7| 8403 |07.11.2012 Министърка на Саркози въртяла осем любовници . 1| 13252 |10.09.2012 Зам.-министър лъсна в еротичен клип . 15| 9138 |24.01.2011 Екс министър джитка с лъскаво БМВ 7 из Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads