Реклама / Ads
0| 7826 |08.07.2009 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Бодиартът - манията на Холивуд

.
От древни времена хората са се татуирали. Едни, за да покажат принадлежност към племе или да всяват страх и респект у враговете. Други - да демонстрират социален статус или религиозна принадлежност.
 

В по-ново време хората били белязани за наказание, заради извършено злодеяние или пък, за да бъдат идентифицирани като особени субекти в обществото ( концлагерите по времето на Втората световна война).

В началото на 21 век трайните рисунки върху тялото са вече част от попкултурата и живота на младите. Нещо повече – татуировките са постоянен аксесоар на не малка част от холивудските знаменитусти, като Шер, Джулия Робъртс, Бен Афлек, Ева Лонгория, Шон Конъри... .

Новият секссимвол Меган Фокс е Отромен почитател на бодиарта е и новият секссимвол Меган Фокс ("Трансформърс"). Предизвикателната дива има по тялото си осем татуса. Една от от тях е именно с името на бившето й гадже Браян и се намира на хълбока на красавицата.

Заради своята особена страс към рисунките, Фокс дори принуждавала гаджетата си да татуират името или лицето й по себе си. “Имам осем татуировки. Всички мои гаджета трябва да имат поне една, а ако нямат, ги карам да си татуират моето име или лице", заявява Фокс в телевизионното предаване The Early Show. В случай, че изгората й отказва този каприз, тя със сигурност ще го зареже.

22-годишната Меган, която има портрет на Мерилин Монро на ръката си, неведнъж е обвинявана, че копира стила на Анджелина Джоли.
Половинката на Брад Пит има над 10 татуировки, сред които са надписи на латински, кхмерски, арабски, както и фраза на Тенеси Уилямс. Сред най-нестандартните са изписаните по тялото й географски координати на родните места на осиновените й деца.

Джоли има римската цифра 13 на ръката си, за да покаже, че не вярва в суеверия. Актрисата си направи голям бенгалски тигър на кръста, като животното е изрисувано в традиционния тайландски стил - ръчно и с една игла. Звездата е татуирала тигъра в чест на камбоджанското си гражданство.

Наскоро Даниъл Крейг, последният Джеймс Бонд, също призна в шоуто на Джей Лено, че има татус на място, което е скрито от погледите на хората. В типичния си шегаджийски стил Лено го попита има ли връзка с вицовете за татуировки на интимни места, а Крейг не остана по-назад и му отговори, че написаното е "Добре дошли в Оклахома", макар в повечето време да се вижда само "ОК".

Бодиартът все повече се утвърждава като екстравагантно занимание за холивудските знаменитости. Някои от най-популярните актриси на Холивуд например решиха да отпразнуват годишните си, като нашарят телата си с рисунки.
Миналата година Сюзън Сарандън отбеляза 60-годишнината си, като татуира на гърба си инициалите на своите деца - Ева, Майлс и Джак. Въпреки болката, която преживяла, вече замисля какви ще са рисунките за 70-ия и 80-ия й рожден ден.

Голди Хоун също си подари татуировка за своя 60-годишен юбилей, рисувана от неизвестне татуист. "Синовете ми вече имат таитянския символ за братство, аз се сдобих със сърце, а съпругът ми (Кърт Ръсел) има на глезена си "Г", разказва Хоун, която е майка на друга, не по-малко известна актриса - Кейт Хъдсън. Подобно на майка си и Кейт има татуировка - звезда на стъпалото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 11960 |08.07.2009 Женени щастливо – не и на 18 . 1| 5636 |07.07.2009 Днес се сбогуваме с Джако . 1| 5691 |07.07.2009 Роналдo подлуди феновете на Бернабеу . 0| 6543 |06.07.2009 Духът на Майкъл Джексън броди из Невърленд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads