Реклама / Ads
0| 10590 |06.11.2009 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Четива, които вдъхновяват мъжа и жената

.
За да обогатите сексуалния си опит, трябва да разчитате предимно на себе си и на вашите партньори. Разговорите за секса по-често са табу, а възможностите за обучение в тайнството на това древно изкуство, са почти нулеви.
 
За щастие има хора, които са посветили време и талант в споделяне на сексуален опит и умения, оставяйки след себе си любопитни четива , които наистина си струва да прочетете.

"Камасутра"

Пълното название на книгата е "Афоризми за любовта", принадлежащи на Ватсаяна. Авторът, който е живял през III-IV век е написал обширен труд за любовта и секса, състоящ се от 7 части и 35 глави. Въведението е посветено на любовта и на това, колко важна е тя за човека, а също така на класифицирането на жените. Различните глави разказват за ухажвания и сватби, за поведението на съпругата и проститутката, за това как могат да се очароват другите и как може да се прелъсти жената.

Първата и най-популярна част е за сексуалното уединение, целувките, ласките, оргазма, сексуалните пози и различните видове секс, в това число и сексът между трима души. В тази част са описани 64 любовни пози – 8 начина за правене на любов, всеки с по 8 пози. Често хората наричат Камасутра именно тази част от книгата, забравяйки за това, че техниката не е всичко. Авторът смята, че в секса няма нищо осъдително, но лекомисленото правене на секс е грях.

"Опасни връзки"

Това е единствената книга на родилия се през 18 век френски офицер Пиер Шодерло дьо Лакло. За първи път книгата е била издадена през 1782 година. Тогава тя е предизвикала голям скандал и е била обявена за "безнравствена".

Главните герои на романа са парижките аристократи виконт дьо Валмон и маркиза дьо Мертрей, които замислят интрига, за да прелъстят току що излязлата от манастира Сесил дьо Воланж. Преписката в книгата, по уверенията на автора, е реална преписка на светски персонажи от това време. Целият роман се състои от 175 писма, в които са описани моралът, нравите, любовта и войната на прищевките , манипулирането, начините за прелъстяване и любовните перипетии. Според автора, от книгата могат да се извлекат много полезни съвети. Например "всяка жена, съгласяваща се на запознанство с безнравствен мъж, става негова жертва" или "всяка майка, допускаща нейната дъщеря да има по-голямо доверие на друга жена, отколкото на самата нея, постъпва в най-добрия случай невнимателно".

"Тълкование на сънищата"

За първи път книгата на Зигмунд Фройд е публикувана през 1900 година и оттогава е преиздавана стотици пъти. Според автора, тя е преход на психоанализата от психотерапевтичния метод към дълбоката психология. В книгата са събрани сънища и асоциации на пациенти наблюдавани от Фройд, образци на анализата и теоретични постановки за подсъзнателното. Фройд показва, че сънят не е безсмислица или проява на здравословен проблем. Той смята, че често се изтласкват именно сексуалните желания и затова на анализа на сексуалните сънища е отделена доста голяма част от книгата.

"Тропика на рака"

Американският писател и художник Хенри Милър е създал серия от романи, основани на събития от собствения му живот, първият от които се нарича "Тропика на рака".

Книгата представлява интелектуално-еротичен роман. Действието се развива след Първата световна война. Романът започва с това, как главният герой седи във вила Боргезе в Париж и мрачно размишлява за собствения си живот, подробно описвайки подробностите от своя бит и сексуалните си похождения.

За първи път книгата е била публикувана в Париж в малък тираж. Истинският успех идва при Милър в средата на 50 години на миналия век след публикуването на книгата в Америка. Книгата е образец на типично мъжкия поглед върху секса и любовта.

"Дневникът на крадеца"

Жан Жьоне, подхвърлено дете и бродяга, разказва в автобиографичния си роман "Дневникът на крадеца", по собствените му думи, за "предателството, кражбата и хомосексуалността".

На 18 години Жан е доброволец в армията, попада в Бейрут, след това в Мароко и прекарва 6 години в служба. През 1936 година дезертира и цяла година върви пеша из Европа. За това време той е бил неведнъж в затвора: за скитничество, нарушения на визовия режим, за кражба. Именно в затвора Жьоне придобива първия си хомосексуален опит и там започва да пише книги. Действието се развива главно в южната част на Европа, където крадци, сутеньори и бандити преминават през живота на разказвача и оставят в паметта му "миризма на сперма, пот и кръв".

Очаквайте продължение...
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11445 |06.11.2009 Бионсе – фаворитката на МТV 2009 . 3| 5901 |06.11.2009 Британски учени мислят Хитлер за треньор по футбол на Гестапо . 11| 10657 |05.11.2009 Красьо Черния празнувал с 20 магистрати . 8| 5938 |05.11.2009 Антония Петрова заминава за конкурса “Мис Свят”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads