Реклама / Ads
29| 20980 |07.09.2011 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Дянков прекарва съпруга и любовница с едно БМВ

.
С. Дянков
Впрегнали шефа на митниците Ваньо Танов да търси кабрио за Ирина Велкова.
 

 

Аделина Попова

 

Скандално нашумялата като любовница на вицепремиера Симеон Дянков - Ирина Велкова, продължава да управлява политическия кабинет и сърцето на българския „Брад Пит с очила”. В резултат на тяхната близост, 26-годишната дама с „респектиращ” юридически стаж се ползва с редица привилегии и автопреференции, научи „Торнадо”. Тя е единственият държавен служител в България, за чийто служебен автомобил не е задължително да нощува в гаража на НСО. Ирина кара своето БМВ 318 като лична кола- напълно безотчетно. Возилото един път вече беше крадено, но тогава се намеси сам премиерът Борисов и колата бе върната за броени дни.

 

Автомераците на Велкова не са от вчера. След като предизборно се запознава с финансовия министър в Бургас, тя настоява да й се осигури БМВ кабрио. Това било единствената приемлива за нея оферта за служебен автомобил. От високо ниво било разпоредено лично шефът на митниците Ваньо Танов да намери подходящата за Велкова кола, разказаха отлично информирани източници от финансовото министерство. Той се опитал старателно да изпълни указанията, но ударил на камък- все пак митничарите конфискуват коли не заради екстрите, а за контрабанда. Така за Велкова останала тежката орис да се вози, без да може да си сваля гюрука.

 

На всичко отгоре, на „адреналинката”, както я наричат колегите й, от време на време й се налага да дели служебното возило със законната съпруга на възлюбения си- Керълайн Фройнд, която бе засечена да се придвижва с него пред няколко месеца.

Младата активистка на ГЕРБ е назначена веднага след като министър Дянков встъпва в длъжност. Той се отказва да ползва помощници като финансов министър, но като вицепремиер избира за съветник студентката по право. По тази причина Ирина се води на щат към Министерския съвет, а не към финансовото министерство. Миналата година тя все още нямаше тапия за висше образование, но към днешна дата, според справка от Министерство на финансите, шефката на политическия кабинет на вицепремиера е магистър по право. Имала и специализации по английско и европейско право от Кеймбридж.

От първия ден в длъжност пишман юристката е плътно до финансист №1, с което успява да си навлече гнева на по-старите служители. Според запознати тя се е превърнала в пълновластна господарка в сградата на ул. „Раковски”. В министерството Велкова обитава офис, отделен от този на Дянков само с една врата, която почти винаги стои отворена, коментират очевидци. Членове на кабинета му на "Дондуков" 2 продължават да свеждат поглед пред проявленията на добилия вече публичност флирт.

 

Те вече нищо не крият дори флиртуват и на работното си място. И всичко това пред очите, понякога на над 10 човека. Срам ни е", казва участничка във форумите.

 

„Адреналинката”, както я наричат нейни колеги, е неизменен придружител на вицепремиера и зад граница. Тя е единственият му спътник в обиколката из Китай миналата година. За този случай самият Дянков си призна в нарочно писмо до задалия актуалното питане червен депутат Петър Курумбашев. Нежното присъствие на Ирина е забелязано дори на среща на гимназиалния випуск на шефа й в Ловеч. След това тя лети с него за Амстердам, а за рождения му ден на 13 юли 2010 г. двамата се озоваха в Брюксел, и то на държавен масраф. Някъде между командировките по света и у нас Велкова се превръща от административен съветник в началник на политически кабинет. 26-годишната госпожица е почитател на Салвадор Дали, перуанската музика, етнокухнята и на Греди Асса. Между другото, на 22 юни тази година Симеон Дянков откри изложба в НДК на 14 съвременни родни художници. Тогава той призна, че баш фаворитът му е Греди Асса.

 

Човек на Прокопиев сменя кадрите

 

Доротея Пандова-Гаргова е другата дама, която кадрува в държавата. Тя казва кой да се махне и кой да го замести. Нейните предложения просто се утвърждават от вицепремиера Дянков. Според източници на "Торнадо" под „диктата” на Гаргова е било сменено ръководството на Комисията за финансов надзор. Предишният шеф на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Бисер Манолов също паднал жертва на кадровата политика на Доротея. Тя предложила и новото ръководство на НДК. Гаргова е бивш изпълнителен директор на Съюза на издателите в България /СИБ/.  Там  се запознава с Иво Прокопиев. Според запознати е управлявала "прайвит офиса" на издателя- отговаряла е за организацията на служебния и личния му живот. В момента Гаргова е и член на Надзорния съвет на Българската банка за развитие. От октомври 2009 г. до настоящия момент е съветник в политическия кабинет на вицепремиера и министър на финансите.


От "Хохегер" до пицата на вицето

 

Ивайло Георгиев е един от ключовите експерти в политкабинета на Дянков на "Дондуков" 1. За кратко време успява да мине през няколко пиар агенции, една от които със скандална слава. От 2007 до края на 2009 г. е старши консултант в Hochegger BG. Компанията "Хохегер", която вече не съществува, беше съдена за 25 млн. евро хонорар от собственика на М-Тел- Телеком Аустрия, който си поиска парите обратно. Самият Петер Хохегер по последни данни е  намерил спокойствие някъде в Латинска Америка. Агенцията беше забъркана в скандал с неясни плащания и у нас. През 2008 г. "Хохегер БГ" получи 1,87 млн. лв. от кабинета "Станишев", за да се грижи за имиджа на България в ЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7844 |24.01.2011 Цигари "Бойко", "Дянков" и "Цветанов" заливат пазара? . 7| 15695 |30.11.2010 Пламен Галев става пак татко, съпругата му не знае? . 23| 18993 |17.09.2010 Симеон Дянков се разхожда с Ирина Велкова из Китай на държавна сметка . 6| 14033 |22.06.2010 Rammstein загряват в чалга клуб, Дянков бистри бюджета с Manowar

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads