Реклама / Ads
0| 5897 |12.02.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Дизайнерът Аликзандър Маккуин се самоуби

.
Аликзандър Маккуин на едно от ревютата со
Британският дизайнер Аликзандър Маккуин бе открит мъртъв, след като се самоубил, съобщава британският таблоид "Дейли Мейл".
 

40-годишният дизайнер сложи край на живота си само три години след като близката му приятелка Изабела Блоу, която му помогна да стане звезда, също се самоуби. Източник от модната къща на Маккуин потвърди смъртта му.

"Това е трагична загуба. За момента няма да коментираме от уважение към семейство Маккуин", съобщи източникът. Дизайнерът сложи край на живота си само дни преди началото на Седмицата на модата в Лондон и седмици преди да представи новата си колекция на Седмицата на модата в Париж на 9 март.

Аликзандър Маккуин е роден в Ийст Енд и е син на таксиметров шофьор. Учи дизайн в Savile Row, а между 1996 и 2003 г. четири пъти е определян за дизайнер на годината във Великобритания. Маккуин става много близък с Изабела Блоу, която го открива като млад дизайнер. Блоу се самоуби през май 2007 г., след като лекарите установяват, че е болна от рак на яйчниците. Преди това тя няколко пъти е опитвала да сложи край на живота си. Маккуин бе толкова разстроен от смъртта на Изабела, че посвещава колекцията си пролет-лято 2008, показана на Седмицата на модата в Париж, на покойната си приятелка.

Дизайнерът, чието истинско име е Лий Аликзандър Маккуин, е израснал в семейство с шест деца. Той открито обявява, че е гей и се определя като "черната овца на семейството". Напуска училище на 16-годишна възраст и започва работа в модна къща Savile Row’s Anderson & Sheppard, клиенти на която са принц Чарлз и Михаил Горбачов. Работи за Gieves & Hawkes, както и в Япония и Италия. Завръща се в Лондон през 1994 г., надявайки се да започне работа като преподавател по дизайн в престижното модно училище Central Saint Martins.

Благодарение на впечатляващата си биография, Маккуин решава също да се запише в курса. След като се дипломира, създава собствената си модна марка в Ист Енд в Лондон. През 1996 г. става дизайнер на Живанши, заменяйки Джон Галиано, след което обединява силите си с Гучи, която купува 51% от неговата компания.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 14380 |11.02.2010 Еротични сънища – опознай половинката си... . 10| 6321 |11.02.2010 Кошлуков сяда в стола на Цветков? . 2| 6840 |11.02.2010 Сашка Васева покани Бойко Борисов на концерт . 0| 5364 |11.02.2010 Том Круз в поредната “Невъзможна Мисия”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads