Реклама / Ads
1| 6471 |18.02.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Дрямка, риба и пъзели правят мъжете по-умни

.
Искате да се сдобиите с по-умна половинка... Всушайте се в съветите на шведски изследователи, които потърсили възможности да повишат интелектуалното ниво на мъжката половина на планетата.
 

В хода на изследването учените стигнали до извода, че не само физическите упражнения са полезни за общото здраве на мъжа и увеличават количеството на сивото вещество в мъжкия мозък.

Еспертите открили и други начини, които спомата обема на мъжкия мозък да стане по-голям, а вашият партньор или приятел - да стане по-умен.

1/ Редовната консумация на риба. Учените не веднъж досега са доказвали, че рибата е изключително полезна храна, която влияе непосредствено върху работата на човешкия мозък. Захранването на момчетата в тинейджърска възраст с риба поне веднъж на седмица, може да повиши техния интелектуален потенциал.

2/ Мъжете трябва да пият чай. В течение на деня в мозъка на човека се образува аденозин – химическо вещество, което предизвиква умствена умора. Кофеинът, който се съдържа в чая, блокира образуването на аденозина, като по този начин позволява на мъжа да мисли по-съсредоточено през деня.

3/ Следобедната дрямка. Редица изследвания показаха, че краткият сън в обедната почивка повишава ефективността на работата на мозъка и паметта. Това действа с пълна сила при мъжете! Дрямката не трябва да превишава 20 минути, в противен случай ще се събудите уморени.

4/ Кръстословиците и пъзелите обикновено са развлечения за жени, но учените твърдят с ръка на сърцето, че именно те могат да направят от мъжа – един по-добре мислещ индивид. Подобни занимания спомагат за образуването на нови нервни клетки в мозъка.

5/ Мъжете трябва да слушат любимата си музика. Заниманията с музика – дали слушане, пеене или пък създаване, са от изключителна полза за повишаване на интелектуалните сили на силния пол.

6/ Редовното правене на кардиотренировки - упражнения за издръжливост - не само укрепват сърцето, но и увеличават обема на мозъка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 18788 |16.02.2010 Вагина и чифт голи крака стряскат мъжете . 2| 12936 |17.11.2009 Мъжете - по-умни от жените? . 3| 7023 |02.11.2009 От тел. 112 полудяха, правят конкурс за поети . 3| 14756 |09.10.2009 Красиво лице, а не изваяно тяло търсят мъжете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads