Реклама / Ads
5| 9015 |06.10.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

ГЕРБ изкупи билетите на В. Маринов, спаси го от резил

.
Имало опасност вицепремиерският приятел да пее в празна зала.
 

37-те общински съветници в Благоевград снощи получиха вкупом билети за концерта на Веселин Маринов в Благоевград със заръката непременно да отидат в зала “Яворов” на културното събитие, пише в. "Струма".

Идеята е на председателя на Общинския съвет в Благоевград Костадин Хаджигаев, който завчера изпратил бележка в кметството сумата за билетите да бъде включена в разходната част на бюджета на ОбС за 2010 г.

Финансистът на кметството Костадин Шумантов отказал да подпише харча, защото не е придружен от фактура. По данни от касата пред концертната зала най-вероятно става дума за 555 лева, защото ВИП билетите, каквито са подходящи за народните ни избраници, са по 15 лв.

Билети втора категория Веско Маринов е пуснал по 12 лв., по-простосмъртната част от населението ще се наслаждава от задните редове на залата срещу 10 лв. билетче.

Съветници от Благоевград от понеделник бълват огън и жупел срещу натрапеното им културно мероприятие, защото се оказа, че извън групата на ГЕРБ “певецът на народа и на МВР” няма много почитатели. 12 от народните ни избраници декларираха пред “Струма” категорично, че нямат никакво намерение да си губят времето в залата в слушане на вечните хитове на Маринов и вероятно на култовия му химн за МВР, около който се развихри скандал.

Все има недоволни, никой не каза нищо, когато платих 52 470 лв., за да докарам група “Любе” в Благоевград, оплака се идейният стожер на мероприятието К. Хаджигаев. До понеделник той бил силно притеснен, че няма да се събере достатъчно публика за В. Маринов, и купил над 200 билета, които раздал по линия на ГЕРБ безплатно на пенсионери и инвалиди.

Вчера обаче цял ден от клубовете му звънели, че има още мераклии за билети, и интересът към концерта внесъл в него сериозна доза успокоение, че песнопоецът на МВР и личен приятел на вътрешния министър Цветан Цветанов няма да пее пред празна зала в Благоевград.

Пратил съм фактурата за билетите на общинските съветници на г-н Шумантов и не мисля, че има нещо грешно в това - става въпрос все пак за култура, подчерта Хаджигаев. На мен ми намалиха представителните от 20 000 на 12 000 лв., от 3 години веднъж не съм ползвал служебна кола за пътуванията си до София и региона, телефонът ми е личен, така че не смятам, че това е някакво разхищение на общински средства, разясни председателят.

Благодарение на изкупените от ГЕРБ билети вчера около 14.00 часа почти всички места в побиращата 540 зрители зала “Яворов” бяха продадени, имаше само около 20-ина свободни. По същото време 2 скромни по размер камиона паркираха на плочките пред сградата на АУБ и започнаха да разтоварват озвучителната техника за концерта.

За разлика от концертите на пайнерките, през деня нямаше полицейска охрана на техниката. Явно самите полицаи, чийто самоотвержен труд бе възпят от В. Маринов, не са особено убедени в популярността на химнописеца си, коментираха благоевградчани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 13176 |28.07.2010 БСП посвети книжка с карикатури на ГЕРБ . 8| 6986 |06.03.2010 Новият министър на ГЕРБ алпинист и заклет купонджия . 3| 6586 |13.01.2010 "Достолепната" поетеса съчини химн на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads