Реклама / Ads
1| 5477 |05.01.2017 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Гвардеец аха да застреля британската кралица

.
Кралица Елизабет Втора
Британски гвардеец за малко не застрелял кралица Елизабет Втора докато се разхождала през нощта на територията на Бъкингамския дворец, съобщи в. „Таймс” като се позова на публикуваните спомени на кралски гвардеец.
 
Докато охранявал периметъра на кралската резиденция, около 3 часа през нощта гвардеецът забелязал в тъмното силует и извикал „Кой е там?!". За негово изумление това се оказала кралицата, която излязла да се разходи, защото страдала от безсъние.

„По дяволите, Ваше Величество, за една бройка да Ви застрелям!", изтърсил гвардеецът и очаквал остър отговор за подобен език. Но кралицата казала само „Всичко е наред. Следващия път ще се обадя предварително, за да не ви се налага да стреляте по мене".

Злосторници правят опити да проникнат на територията на Бъкингамския дворец по няколко пъти годишно. През август 2016 година 25-годишният китайски студент Хан Джан беше арестуван докато се опитваше да се промъкне. При задържането си той твърдеше, че искал да убие кралицата.

Младеж се опита да нахлуе в Бъкингамския дворец в Лондон и бе арестуван

През юни, няколко дни преди традиционното официално честване на рождения ден на Елизабет Втора, край двореца беше заловен фанатикът Джон Болтън, въоръжен с три ножа. През май 41-годишният Денис Хенеси, осъден за убийство, успя да влезе на територията на двореца и отиде да пита охраната дали кралицата си е вкъщи.

Елизабет Втора се възкачва на престола на 25-годишна възраст през 1952 година. През септември тя подобри рекорда на предшественичката си кралица Виктория по продължително царуване - 23 226 дни 16 часа и 23 минути. На 21 април 2017 година кралица Елизабет Втора ще навърши 91 година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6538 |30.12.2016 Туитър избухна: Английската кралица умря . 0| 4734 |23.12.2016 Застреляха атентатора от Берлин (Обновена) . 0| 4528 |23.11.2016 Застреляха световния шампион по кикбокс Муса Мусалаев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads