Реклама / Ads
0| 5849 |23.10.2015 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Хитлер от Митровица мрази сърби и комунизъм

.
Хитлер от Митровица
"Косово си има свой Адолф Хитлер", коментира Емин Джиновци, сякаш говори за друг човек. 55-годишният мъж е ветеран от армията за освобождение на Косово. В момента живее с пенсията си като ветеран и от имитациите на нацисткия лидер. Емин полага усилия, за да изглежда като Хитлер - носи значки със свастики, гердани със свастики и копие на "Моята борба".
 
"Хората ме наричат Хитлер още от първия ден, в който напуснах армията", разказва той пред списание Вайс. "Казват, че много приличам на него, повече от англичанина, който играе в онзи филм", добавя той, имайки предвид Чарли Чаплин във "Великият диктатор".

Косовският Хитлер си има и визитка - на нея пише Хитлер, има си и свастика, както и орел. Хората често го канят на събития, на сватби и дори на погребения.

"Случва се и да отида на погребение, облечен като Хитлер. Това понякога има и отрицателен ефект, тъй като тези, които скърбят, спират да плачат и идват при мен да говорим", разказва той.

Журналисти от "Вайс" се разходиха из Митровица с местния Хитлер, но никой не се е притеснил от присъствието му по улиците. Дори напротив - много хора сприрали, за да поздравят нацистки косовския Хитлер - нещо, което би възмутило целия западен свят. Дори миротворците от КФОР спирали колите си, за да кажат здрасти на Емин.

"Хората тук ме уважават. Млади, стари, мъже, жени и деца. Те винаги ме поздравяват с "Хайл Хитлер".

Емин приема работата си наистина сериозно. "Хитлер не е пушил", казва той всеки път, когато му предложат цигара. Критикува и хората, които закъсняват за срещи, защото германската армия е винаги точна. Въпреки това обаче косовският Хитлер не е вегетарианец.

"Момичетата обичат да пипат лицето ми, мислят, че е маска. След това дърпат косата ми, а понякога ме питат дали могат да ме целунат. Случва се и когато съм със семейството навън да ме заговарят, но жена ми не ревнува, тя не е такъв човек", разказва още Емин.

Косовският Хитлер се и идентифицира с истинския Хитлер, защото нацистите са воювали срещу враговете на Косово. Определя комунистите и сърбите за основни врагове.

Днес взима между 20 и 80 евро цента за снимка. Понякога си докарва и до 200 евро на ден - ако има събитие или туристи в Митровица.Има 5 дъщери, в училище ги наричат децата на Хитлер. Ходи и на родителски срещи като Хитлер, не е имал проблеми досега.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8440 |01.04.2011 Хитлер друсал армията си с метамфетамини . 3| 6578 |28.02.2011 "Диор" би шута на Галиано, обичал Хитлер . 5| 7056 |02.11.2010 Милен Цветков замрази старта си при Диков . 0| 5382 |25.03.2010 Колекционер купил писмо на Хитлер за 8800 евро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads