Реклама / Ads
0| 6291 |03.12.2009 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Японец скъса 50 чифта маратонки за да стигне до България

.
България е деветата страна, през която минава Шигеми. Той е един от най-известните комици в страната си. Досега е минал през Америка, Франция, Белгия, Холандия, Германия, Словакия, Унгария и Сърбия.
 

В Пенсилвания бил най-тежкият маршрут. Не успял да поддържа темпото от 7 километра в час. В Сърбия пък крадци нападнали една от съпровождащите го коли. Екипът се разминал със счупено стъкло. Това разказва в. „Марица”.
Днес кандидатът за Гинес отпраши за Хасково, а след България ще продължи към Турция, Иран, Туркменистан, Узбекистан, Казахстан и Китай. Обиколката приключва в Осака през 2011-а. Всяка негова крачка в България бе филмирана от българо-японската медия студио BJ, чийто директор е Тошихиро Камбе.

Петдесет чифта маратонки скъса японският комик Шигеми Хазама, преди да стигне в България. Кандидатът за Гинес ще преодолее 36 хиляди километра за 4 години.

Вчера той пробяга разстоянието Пазарджик-Пловдив по магистралата, преди да влезе с бодра крачка в Града под тепетата. Въоръжен с удобни спортни обувки, шушлеков панталон и поларено яке, Хазама подтичваше по аутобана. Розова хавлиена кърпа попиваше врата му. На главата си носеше шапка със закачени слънчеви очила. Светлоотразителна жилетка с японски йероглифи и надпис Police се вееше от профучаващите коли. Три автомобила чакаха Хазама на всеки 5 километра, където той си почиваше за минута-две, пиеше вода и нагъваше шоколад. В една от тях японецът е складирал 10 чифта маратонки, които смята да му стигнат за следващите 400 километра.

Миналата нощ той преспа в хотела на бизнесмена и ресторантьор Пепи Лашев. Екипът му се настани в комплекс „Темпо" точно на входа на Пазарджик. Групата наблегна на шопска салата, която обилно поля с нашенска бира. Готвачите на ресторант „Марина" сготвиха специално за Хазама ориз с морски дарове, на които той е голям почитател, освен това дават сили за физическо натоварване. Най-много му се услади българското масло. Японецът мажеше филия след филия от топлия домашен хляб, който излезе от фурната на ресторанта.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5851 |03.12.2009 Маккартни поздравява Европа с "Добър вечер" . 0| 5046 |03.12.2009 Елтън Джон пее в София на 6 юни 2010 година . 0| 5032 |03.12.2009 Путин затрупан с 1,5 млн. въпроса . 1| 5106 |02.12.2009 Нов град, иска да се кръсти на Свети Никола

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads