Реклама / Ads
23| 13950 |23.01.2012 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Жени Калканджиева : Повдига ми се от модни конкурси по чалга заведения

.
Ужасно е, че хората се радват на вулгарното, клюкарското и просташкото, а медиите щедро им го предлагат
 
Една от най-красивите жени на планетата и шефка на най-голямата модна агенция в България – Евгения Калканджиева, разказа пред „Торнадо” защо е ядосана на Антония Петрова, какво мисли за измислените конкурси за красота и защо не позволява на моделките да си слагат силикон в гърдите.

интервю на Гергана Найденова

- Госпожо Калканджиева, Антония Петрова предизвика скандал със снимки, на които е облечена в кожени дрехи, а освен това коментира, че обожава да носи палта от естествена кожа, както и да си похапва месо. Подхожда ли подобно поведение на една Мис България?

- Антония е прекалено откровена, което може би дразни хората. Изказванията й поне не са лицемерни и фалшиви. Хората скочиха за пореден път срещу нея, защото просто не им е любимка, предполагам, че всичко отново тръгва от групата срещу нея във Фейсбук.

- Вие на нейна страна ли сте?

- Честно казано, съм й малко ядосана, защото в крайна сметка и тя трябва да бъде малко по-премерена. Ясно е, че всички известни личности носят кожи, носят скъпи палта, всички имат поне по едно кожено яке в гардероба си. Хората не приеха обаче, че една Мис България може да бъде директна и откровена. Явно очакват тя да говори едно, а да мисли друго, но тя си е такъв характер, такъв човек е. Има си своята гражданска позиция и си я защитава.

- Обществото за пореден път иска да й бъде отнета короната, възможно ли е да се стигне до такава крайност?

-Тя много отдавна е предала короната, така че няма как да й бъде отнета. Короната може да се отнема само на действаща Мис България и не разбирам какви са тези спекулации. Плюс това тя много време вече не е и модел и дори мога да кажа, че не работи в сферата на модата. Доколкото знам, е ангажирана в някаква кантора по цял ден и няма как да поема други ангажименти.

- Преди време отново Антония беше повод да се заговори за пластичните операции на миските и моделите. Забранено ли е наистина миските да имат хирургически намеси по телата и лицата си?

- По-скоро проблемът е във възрастовата граница. Момичетата се подлагат на пластични корекции прекалено рано, и то такива, които не ги разкрасяват, а ги загрозяват. Силикон в гърдите може да си позволи единствено момиче, ако е модел на Плейбой или въобще на някое еротично списание, винаги ги съветвам да не прибягват до подобен вид интервенции. Иначе относно Мис България нещата у нас седят така, както и по целия свят. Особено в Латинска Америка почти всички си правят пластични операции Ние като лицензиант по договор нямаме забрана за такова нещо. По приемливо е една мис да си позволи да уголеми бюста си, отколкото една моделка.

- На какво се дължи застоят в модния бизнес в България и защо вече всяка втора девойка твърди, че е модел?

- Проблемът е тежкото положение на българските дизайнери. Като цяло модният бизнес върви, но клиентите са предимно чужди фирми.

- По колко ревюта има на година, като нямам предвид тези, които се случват в дискотеките?

- Пазарът на ревютата умря много отдавна. В момента се снимат най-вече телевизионни реклами. Това от една страна не е хубаво, но пък от друга, тези ангажименти се плащат доста по-добре. Ако за едно ревю хонорарът е между 80-100 лв., то при рекламите хонорарът е 200, 300, 400 лв. Като цяло  българската мода обаче е в колапс

- Как гледате на всевъзможните конкурси за красота, които постоянно изникват?

- Става ми лошо и ми се повдига от такива конкурси. Конкурси, които се правят в чалга заведения, барове и въобще всякакъв тип нощни клубове... Даже онзи ден разбрах за някакъв конкурс в Перник, който си е бил жива порнография. Медиите са виновни това да продължава да се случва, явно няма за какво да пишат и по този начин правят пиар на цялата тази порнография. Журналистите не са критични, тях ги интересува да имат с какво да си запълнят страницата – да е вулгарно, да е клюкарско, да е просташко, защото хората в момента се радват на това.

- Колко са успешните български модели?

- За мен успешен модел е този модел, който работи в чужбина. Разбира се, много трудно някое момиче може да стане световен топмодел. Но за пример мога да ви дам една Блага Димитрова, Силвия Рангелова, Таня Илиева, Станимира Колева. Това са успешни български моделки, които се реализират добре и в киното. В момента имаме много ангажименти към филмовите продукции и правим школа за кино изкуство, която дава основа на всички наши млади кадри, които искат да пробият и в телевизията. Разбира се, не сме тръгнали да изместваме НАТФИЗ но виждам, че много наши момичета имат талант и ние трябва да ги насърчим. Една Съни (Ирена Милянкова) например се справя много по-добре от много наши актриси, които имат стабилен опит в театъра.

- Коя след вас е най-красивата ни Мис България?

- Аз не се смятам за най-красивата Мис България, но все пак благодаря, иначе от всички мисля, че Роси Иванова е най-красива като външност. Като най-успешна, най-благородна, най-мила, най-симпатична и чаровна и като миска, която е поемала най-много благотворителни ангажименти, определям Ромина Андонова и мисля, че тя успя да се хареса най-много и на хората. Успя да избяга от пошли скандали и никога не е отказвала ангажимет, който е свързан с помощ или благотворителност.

- Какво е мнението ви за сегашната Мис България Ваня Пенева?

- Тя не беше моята фаворитка. Олга Модева беше моята Мис България но накрая мъжкото мнение в журито надделя.

- Продължава ли да бъде модерно да си манекенка в България?

- Винаги е имало интерес и постоянно има нови лица. Момичетата разчитат на това, че Визаж има много стабилни международни контакти и осигуряваме на моделите си работа в чужбина, а сериозна кариера може да се направи само навън.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 12226 |12.03.2011 Жени Калканджиева: Обичах живота, купона, но и много съм работила . 1| 8646 |28.11.2009 Ж. Калканджиева сваля кила след раждане . 3| 10817 |07.09.2009 Жени Калканджиева роди Георги . 5| 11289 |29.03.2009 Момче очакват Калканджиева и Тачо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads