Реклама / Ads
7| 21266 |30.08.2011 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Каризма проектирани като трио; дрога разбива дуета

.
между Галка и Миро вече няма топли чувства
Поп певицата е Тони е липсващият елемент от Галя и Миро, истината крита 11 години.
 

Mартин Иванов


Фронтмените на един от най-успешните родни поп дуети Галка и Миро от „Каризма” крият 11 години любопитна тайна за началото на своята кариера - не били двама, а трима. Този неизвестен факт за старта на проекта „Каризма” разкри пред „Торнадо”   балерината Ива Йорданова. Третият в „Каризма” трябвало да бъде позалязлата в моемната поп певица Тони. „Първоначалните планове  бяха за трио , а не дует както се получи в последствие. Цялата идея е на Миро, Галя и Тони. Тогава те бяха, чисто и просто пеещи сервитьори в клуб „Операта” в столицата. Забавляваха и обслужваха разни дипломати и новобогаташи. А парчето, с което трябваше да дебютират беше „Всичко било е на сън” (с него по-късно проби Тони), а не „Рискувам да те имам”, с което се наложиха Миро и Галка, разбулва мистерията Ива, която по-късно е част от балета на Тони. Според нея   главната причина за да се провали триото през далечната 2000 година  са любовчийските мераци на Тони. Залюбила се  с един пич Жоро, който по-късно се снима в  първи я й клип.

 

„И докато Тони въртеше любов  с  Жоро, Галка и Миро амбицирано и без знанието и  дебютираха на музикалната сцена”, разказва Ива предисторията. Година по-късно, когато Галка и Миро станали истински звезди, егото за слава проговорило в Тони. Тя решила да го върне на  сатарите си приятели, като пробие с композираното и от тримата дебютно парче на несъстоялото се трио „Каризма” – „Всичко било е на сън”. За кратко песента й пожъна истински успех по родните музикални чартове. Пробивът и пък засегнал звездоманията на вече сформиралият се  дует „Каризма”. Обидени Галка и Миро повдигнали обвинение в съда  срещу Тони за плагиатство и прекратили всякакви контакти.

 Следват години наред лицемерие и театралничене пред медиите, че конфликт между тримата певци няма, но реално и до ден днешен двамата подминават Тони извън сцената и камерите в  студиата. Пропада и делото в съдъ, защото Галка и Миро не могат да докажат авторските си претенции към това парче, а успяват да вдигнат само много шум за нищо, коментира балерината  Ива.

 

Кражби бележат възхода на Миро


Песента "Ангел си ти" в изпълнение на Миро, която ни представи на миналогодишното издание  на Евровизия в  Осло, е абсолютно крадена, твърдят запалени меломани пред „Торнадо”.

Парчето, което беше избрано след гласуване у нас , изключително напомня на хит на световноизвестния диджей Роджър Санчес - Lost („Изгубен"), смятат познавачи. Музиката към песента в българското изпълнение е леко модифицирана, но дори така заемката  си личила. Въпреки това Миро и композиторите на парчето му Ясен Козев и Крум Гоергиев, категорично отричат да  са плагиатсвали. „Изпратихме песента на Роджър Санчес на класически музиканти и музикални редактори. Те са категорични, че прилика в мелодичната линия няма. „Парчето „Ангел си ти" е музикална форма на поп. Не разбирам защо се търсят измислени поводи за скандали", коментира Миро,  запитан от медиите.

По-наблюдателните фенове на певеца пък са впечатлени от „взаимствания" в сюжета, с който парчето бе представено като победител. Бяло облечен гимнастик и встъпление на пиано - това изумително напомня на изпълнение на руския певец Дима Билан именно на финала на Евровизия преди години.
„Изглежда Миро е окрал де що има нещо хубаво. Не му стига, че музиката е на друг изпълнител, ами и сюжета взе назаем", възмущават се меломаните.
Не за пръв път бившият изпълнител от дуета „Каризма" е хващан в нагла кражба. Преди две години  блондинестият Миро присвои парче на британската група „Колдплей". Хитът му „Август е септември" изключително  много наподобяваше песен на англичаните, но това не накара родната звезда да се притесни ни най-малко. Музикални разбирачи пък са категорични, че това не е динствено изплагиатствано парче на Миро от въпросната британска банда. Преди време  той свил  дори музиката за „Някога преди"(дебютното му самостоятелно парче) от същата група.

 

Блондът изгуби контрол


Преди две седмици Миро  помоли в отворено писмо родните телевиизии и радиа да прекратят излъчването на тоталния  му хит „Губя контрол”, заради неуредени авторски права с композиторите на парчето Ясен Козев и Крум Георгиев. Двамата забраниха чрез нотариус на Миро да пее на живо хита, докато не изплати дължимите суми, генерирани за авторите.

“Решението да прибегнем до изпращането на нотариална покана е следствие на многократните ни опити да уредим отношенията си с Миро по общоприетия начин между колеги и партньори. За съжаление и до ден днешен Миро продължава да не спазва закона и да използва и преотстъпва без наше знание и разрешение авторските ни права върху “Губя контрол. Изненадани бяхме когато парчето беше включено в диска с новия му албум “Омиротворен” без предварителното ни съгласие. Последва специална компилация, в която заедно с други музикални произведения беше включено и нашето, отново без да знаем. “Губя контрол.” беше използвано и като част от рекламна и маркетингова кампания в една от електронните медии, пак без  съгласието  на авторите.

„Недопустимо и неморално е изпълнител от ранга на Миро да пренебрегва законите в България, да погазва авторските права на композиторите и аранжорите на песента”, коментират авторите пред „Торнадо”.

Подозрителен е фактът, че същите композитори, които днес пазят авторските си права от Миро бяха изловени в плагиатство на парчето  „Ангел си ти”, на Роджър Санчес, коментират меломани. Според тях явно  й  „Губя контрол” е крадена и за това Миро и композиторите разиграват сценка пред медиите за неуредените авторски права, за да замажат следите си от кражбата.

 

Дрога разби дуета


И до ден днешен Галка и Миро завоелирано отричат, че са се разделили, като дуетни партньори  и приятели. Факт, обаче са  соловите им  кариери  и все по-честото отбягване да са заедно. Дори в момента Галка е помощник треньор в отбора на Ивана в „Гласът на България”, а не в  екипа на половинката си от „Каризма”. Носят се слухове, че Миро изобщо не искал тя да се мярка в шоуто, а  компромисът от негова страна бил голям. Той твърдял, че не понася Галка. Зли езици от светските среди пък коментират, че истинската причина за разпадането на групата и приятелството е наркотичната зависимост на Галя.


Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 16956 |13.07.2011 Слави чист от дрогата . 0| 5785 |18.04.2010 Мелани Грифит заряза дрогата . 3| 6804 |09.03.2010 Роби Уилямс станал жертва на дрогата . 1| 5985 |26.02.2010 Закопчаха Таркан в акция "Антидрога"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads