Реклама / Ads
5| 7650 |18.03.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Мачосите №1 сред българките

.
Българките си падат много повече по мъжкари, с грубовати лица за разлика от жените в Северна Европа, които предпочитат кавалери с фини черти. Това показват резултатите от британско проучване, направено в различни страни по света.
 

Изследователите от Университета в Абърдийн, Шотландия се опитват да намерят връзка между предпочитанията към определен мъжки физически тип със степента на здравословен живот в различни държави по света.

Наблюденията им показват, че колкото е "по-здрава" една нация, толкова повече гражданките й си падат по мъже със женствени, нежни линии на лицето.

В България, която попада в групата страните с “незадоволително здраве” (индекс от минус 0,57), нежните половинки на свето проявяват подчертан интерес към мъжете, тип "мачо" (индекс 0,50), сочат данните от изследването на екип от шотланския университет.

Най-висок резултат в полза на мачосите дават в Бразилия - 0,55 (където е отчетен и най-нисък "здравен индекс" - минус 2,44). следвана от Мексико (0,52), България (0,5) и САЩ (0,48). Интересното е, че в Турция, Румъния и Русия здравният индекс е по-нисък от българския, но там съвсем не харесват мъжкарите толкова много, колкото жените у нас. Най-слаб е интересът към тях в Швеция, където индексът е едва 0,32.

Най-големи отклонения от общите тенденции показват българки и румънки. Докато нашенките изненадват с предпочитания към мачосите, то в северната ни съседка дамите определено си падат по-фините мъже.

Как са получени данните?

Специалистите набрали по интернет 4794 доброволки от 30 страни, сред които 11 българки.

Жените са хетерокесуални, на възраст между 16 и 30 години и са от Европа, Северна и Южна Америка, Австралия и Нова Зеландия. След това изследователите направили компютърен портрет на мъжко лице, като в единия вариант машината засилила “мачовското” излъчване, а в другия - изфинила чертите на модела. На анкетираните дами са предложени 20 различни мъжки физиономии, групирани по двойки.

Накрая специалистите съставили и “здравен индекс” за всяка от 30-те държави, който включва нивото на раждаемост и на смъртност, заболеваемостта от хронични болести, средната продължителност на живота, равнището на детската смъртност и пр.

И сравнили предпочитанията на жените към единия от двата компютърно моделирани типа мъже с индекса на здравето в родината им.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8808 |18.03.2010 Жените на Боби Цанков се съдят . 4| 6780 |18.03.2010 Сашка Васева имала мераци да е новинарка . 1| 5509 |18.03.2010 Антонио Бандерас стана посланик на ООН . 6| 9829 |17.03.2010 Музей на Ал.Македонски вдигнаха в Пела, македонците - бесни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads