Реклама / Ads
3| 5148 |12.02.2017 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Мерил Стрийп за Тръмп: Да спрем кафявите ризи и ботуши

.
Мерил Стрийп
Холивудската звезда Мерил Стрийп поднови критиките си срещу президента Доналд Тръмп и политиката му и призова за отпор ”на кафяви ризи и ботуши”. В реч на годишната галавечеря за събиране на дарения на Кампанията за човешки права тя припомни реакцията на Тръмп в Twitter на критиките, които отправи срещу него при връчването на наградите ”Златен глобус”. Тогава той обяви, че актрисата е прекалено ”надценявана”, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
 

"Да, аз съм най-надценяваната и най-награждаваната, а сега и най-мъмрената актриса от моето поколение", заяви Стрийп, предизвиквайки смях в залата. Тя добави, че би предпочела да си е у дома и да пълни съдомиялната, отколкото да говори от подиума, но "тежестта на всичките награди", които е получила през кариерата си, я карат да смята, че е длъжна да го направи.

 

"Ужасно е да сложат мишена на челото ти. Това те прави уязвим на всякакъв вид атаки, армии от кафяви ризи и ботуши, и още по-лошо, а единственият начин е да се изправиш срещу тях. Нямаш избор. Трябва да го направиш", каза Мерил Стрийп.

 

Стрийп не уточни на какъв вид атаки е подложена след речта й на "Златния глобус" или от кого и припомня, че терминът "кафяви ризи" е използван първоначално като описание на членовете на нацистките паравоенни милиции. Актрисата беше удостоена с наградата "Съюзник за равенство" от Кампанията за човешки права.

 

По адрес на Тръмп в речта си тя изтъкна: "Ако оцелеем през този пълен с опасности период, ако катастрофалният инстинкт за отмъщение не ни доведе до ядрена зима, ще трябва да благодарим на този президент. Защото той ни отвори очите за това колко крехка е всъщност свободата". "Страната сега научи", продължи актрисата, "как властта в ръцете на един търговец може да бъде използвана срещу народа, конституцията и Закона за правата. Камшикът му може чрез Twitter да удря и заплашва, наказва и унижава, да делигитимира пресата и всички въображаеми врагове".

 

Накрая, Стрийп отправи емоционален призив за религиозна свобода, за правото да живеем със или без Бог, за правото на щастие. Мерил Стрийп получи през януари своята 20-а номинация за "Оскар".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6290 |09.01.2017 Мерил Стрийп разтърси Тръмп на наградите ”Златен глобус” . 6| 5500 |24.01.2016 Тръмп: Дори да застрелям някого, няма да изгубя избиратели . 19| 12516 |23.08.2015 Алекс Сърчаджиева била новата Мерилин и Пепа Николова в едно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads