Реклама / Ads
17| 14491 |17.10.2011 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Митьо Пищова: До снощи съм оправил 3382 мацки, броя ги!

.
Не пипайте ромите – без тях няма да има веселба и купон
 
Димитър Маринов-Пищова е един от кандидатите за кметския стол във Велико Търново. Регистрирал се предпоследен с „Движение експерти за регионите”, каквото и да означава това. През август пък се беше разчуло, че любимецът на народа ще се бори и за кметско място в най-богатата община - Несебър. ТОРНАДО реши да научи повече от самия него в автентичния му мисловен порядък и словоред .

интервю на Еми Мариянска

- Г-н Маринов, на „ви”, или на „ти” да си говорим, понеже сте сериозен кандидат-кмет...

- На „ти”.  Аз съм най-готиният, най-веселият и най-народният кандидат за кмет, хората ме обичат и при мене не вървят такива официалности. Пич ще бъда и пич ще си остана. Аз съм най-чистият човек. А другите са крадци и мошеници, всички са били общински съветници по пет пъти и са крали, всичките са съдени и всичките са педерасти.

- Името на движението, от което се представяш, звучи доста респектиращо. Какъв експерт си по-точно?

- Имам икономическо висше образование и цял живот съм бил Хитър Петър – най-учен и хитър, и никога не съм губел.

- Колко хиляди кебапчета, кюфтета, бири и вафли ще раздадеш тая година по време на изборите? През 2003-а бяха все по 30 хиляди..

- Тогава всичко беше по 30 хиляди, вярно – мляко, кебапчета, вафли. Тоз път ще раздам по-малко „фафли”, за да не ги хване захарна болест хората, ще има 20 хиляди кебапчета и 20 хиляди кюфтета. Намалил съм ги, щото хората станаха по-зли и по-олигофрени. Ядат, пият, веселят се, плащам на оркестър да ги веселя и после забравят. По-рано давах бира, сега – по една лимонада. По-рано давах по един хляб, сега – по една филийка хляб. И туй е – хляб, лимонада, кебапчета, циганска музика и много хора. Платил съм им вече на циганите, дето ще свирят. Искам хората да си хапнат, да потанцуват, да се освободят.

- 100 килограма суджук имаш ли тая година?

- Имам. Направил съм го. Всяка година коля три прасета, правя 100 кила суджук, една каца зеле на терасата вкъщи, една – в офиса, и по една каца туршия. Зелето даже довечера ще го правим. Секретарките – имам две много готини секретарки – две манекенки, 25-годишни, ще накълцат зелето. Цялата година се яде, малки п...ки, групов секс, минети и разврат – това е. 

- Тия секретарки не се ли ревнуват помежду си?

- Не, днеска е едната, утре е другата.

- Продължаваш ли да броиш жените, или престана след инфаркта?

- Не съм. 3382 са до снощи. Секретарките ги броя само първия път, после са за веселба. Сърцето ми е добре, издържа вече на три жени нормално.

- Според мен ти си кандидат-кмет без амбиции... Май по същия начин  обяви и фалшива сватба  - с Десислава...

- За Десислава не съм лъгал. Десислава беше реална булка, ама се отказа. Щото майка и баща й са в Гърция, почнаха да я тормозят – заплашваха, че ще й вземат детето – тя има дете от първия си мъж, и така стана сакатлък. Ама тя не беше голяма ебачка... Десислава избяга от големия ми, 24-сантиметров – избяга си от късмета. Обажда ми се по телефона, идва от време на време.

- Я издай за кого ще гласуваш.

- Аз обичам партия ГЕРБ. Щото тая партия направи четири важни неща за мене: вкара до някои положения правосъдието в ред, вкара социалната политика долу-горе в добър ред, здравеопазването – както ще да е зле, сега е по-добре; и вече не си чупим колите, щото имаме много хубави пътища. И най-важното: че министър-председателят е голям мъжкар – не дава на никого да му се перчи и да му се ерчи, и се знае, че има един шеф. Щото всеки министър слуша като п...ка. Както аз се родих вожд, така и Бойко се е родил вожд.

- Ама и на него не му върви в любовта...

- Е, не му върви. Ний двамата сме родени да командваме, да обичаме, да помагаме и да създаваме ред. Подкрепям ГЕРБ с ръце, крака и уши. И с мойте хора, които са 2 хиляди човека. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Търново ми е симпатичен. По закон може да съм му конкурент, ама той е пич – добър, красив, точен и уважителен и ще гласувам публично за него.

- Значи ти формално кандидатстваш за кмет....

- Не съм формален. Извадих на всички кирливите ризи, оплюх всички помияри, казах им истината в очите – кога, как и колко са откраднали и какви са боклуци, пишки, смешковци и помии. В сайта на Велико Търново аз съм на трето място по гласуване – заради любовта на хората. Няма да гласувам за комунистите, защото те са крадливи, ДС, използвачи, мръсници и смачкани. За другите кандидати, примерно Данчо Грозданов от ВМРО, го питам къде в Търново има ВМРО?! Данчо Грозданов е едно селско момче, което не може да говори, не си знае името, пълен смешко и умрял чекиджия.

- Не ти ли се сърдят, като говориш така?

- Плюя ги, щото те са крадци, знаят че са боклуци, че нищо не са направили за града, и знаят, че ако вземат властта, само няма да взимат заплата и подкупи.

- Каква е пък тая англичанка, която се кандидатира сега за общински съветник?

- Англичанката много умно разсъждава. Права е, че старият град трябва да се превърне в исторически град. Англия е напред от нас с 200 години. Какво като е чужденка, след като гледа за интереса на Търново?!

- Ти си известен като голям защитник на социално слабите и на ромите. Какво мислиш сега, много се напече работата с тях...

- Ромите са много хубави хора. Без ромите няма да имаме общи работници и без тях няма да имаме и веселба и купон. В
София може да ви крадат, ама повече са хайдутите българи, отколкото ромите – дай да бъдем честни. Никой не е виновен, че се е родил в България, че се е родил в ромската махала и че се е родил ром. Ние живеем под едно небе, в една държава, наречена България. Трябва да живеем задружно, приятелски, другарски.

- Вярно ли е, че си готов с гробницата си?

- Направих я. Изградена е с тухли, с плочки, отгоре има капак. Там съм сложил дядо си, който ме е отгледал, и като умра, ще ме сложат и мене. Пейки има, има чешма и лампа за осветяване. В Търново, в началото на гробищата е. Дал съм 1500 лева дарение на гробищния парк да ми дадат мястото. Като умра, ще има паметник 2 метра и ще пише: „Тук почива Йордан Петков, дядо ми, и ще почива Митьо Пищова „на живо”. Ама още хиляда жени да изчукам и тогаз мога да умра.

- Вярно ли е, че си роден на гробищата?

- На 15 август 1955 г. съм роден в гробищата на Батак, под едно дърво. Майка ми е била на нивата, тръгнала да върви да ме ражда и ме ражда на една поляна в началото на гробищата. Затуй нито ме е страх от смъртта, нито ме е страх да ме убият – три пъти ме гърмят, четири пъти получавам заплахи, от нищо не ме е страх. Как да умра, като съм змей!

- Карамански ти е бил голям приятел, почиташ ли го още?

- От 1991-ва година до последния ден на смъртта му заедно ядяхме, заедно пиехме, заедно пеехме и заедно други работи правехме. Последните четири месеца живееше на Арбанаси в наш,та къща. Всичките му дрехи и документи бяха оставени при мен, дадох ги на жена му след смъртта му. Не се възползвах от нито един лев. Карамански беше велик българин – обичаше бедните, помагаше им, обичаше ромите, беше мъжкар над мъжкарите, певец над певците и тарикат над тарикатите. 

- Каква е тая история с кредита от ДСК, за който те бяха подгонили?

- Това беше преди сто години. Бяха ми откраднали личната карта в Русе и купили с кредит някакъв телевизор смешен, имаше дела, разправии... Оказа се, че нито подписът е мой, нито почеркът – картата беше обявена в полицията за невалидна. Аз тез пари – 1700 лева, ги давам за семки, ама не ги дадох, щото просто не бях виновен.

- Последният ти девиз?

- Искам да съживя заспалите българи, искам да живея и да ги веселя – да знаят, че имат права, но и задължения. Да знаят, че веселбата прави купона, купонът прави парите и като си размърдат мозъците да разберат какво искам да им кажа. Балотажът ще бъде между комунистите, и то благодарение на Стефан Данаилов, но изборите ще спечели ГЕРБ. Сред жените кандидатки няма нито една хубава жена – все са дърти кошници. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6323 |14.10.2011 98-годишна стана ГЕРБ-ерка . 7| 6260 |13.10.2011 Стоичков в “топ 10 на забавните треньори” . 16| 11793 |12.10.2011 Теди Велинова иска пластичен хирург за мъж . 32| 8799 |12.10.2011 Мариана Попова вече е намерила своя кандидат-президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads