Реклама / Ads
8| 7907 |26.02.2015 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Младежи от БСП подариха пернишки винкел на Плевнелиев

.
Младежкото обединение на БСП-Перник подари на президента Росен Плевнелиев истински железен винкел с молба да наложи вето върху акта на Народното събрание за теглене на нов дълг от 16 млрд. лева.
 
Младите социалисти подкрепят изразената позиция на Плевнелиев в президентското вето от 2013г. върху тегления тогава заем от 1 млрд. лв., че „Финансирането на текущи разходи на кредит е пагубно в дългосрочен план”, „търси се честност и конкретност за цялата сума, а не за една малка част от нея”, както и че „генерално липсва прозрачност, липсват аргументи, защитени с цифри и записани в закона" и го призовават да приложи същите стандарти и към сегашния многомилиарден дълг.

Според Адриан Скримов от ръководството на Младежкото обединение, политиците, които са гласували за дълга, мислят не за България, а за джобовете си. „АБВ, ДПС и БДЦ "обърнаха палачинката", заради финансовите и властовите си интереси и подкрепиха дълга, който Горанов и ГЕРБ искат! Явно продължилата почти час почивка им е позволила за вземат остър завой и да подкрепят взимането на 16 милиарда външен дълг. Срещу какво? Един ден и вашите деца ще ви потърсят сметка!”,  завърши младежът.

Младите хора от БСП са на мнение, че решението на Народното събрание е поробващо България и ако Росен Плевнелиев не наложи вето са готови за протестни действия.

Ето и писмото, което Младежкото обединение на БСП-Перник прикрепи към нестандартния си подарък:

ДО
РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ –
ПРЕЗИДЕНТ НА
 РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

С настоящето писмо изразяваме убедеността си, че като президент на всички българи ще спасите страната от катастрофата на дълговата спирала и ще предпазите България от финансово робство. Както правилно отбелязвахте нееднократно при приемането на актуализацията на бюджета на Република България за 2013 година, с която се пое допълнителен дълг от 1 млрд. лв. това е заем, който ще плащат децата ни.

Съгласяваме се с Вас, че „финансирането на текущи разходи на кредит е пагубно в дългосрочен план”, че трябва да се „търси честност и конкретност за цялата сума, а не за една малка част от нея”, както и че „генерално липсва прозрачност, липсват аргументи, защитени с цифри и записани в закона" каквито мнения изразихте тогава и ви призоваваме да приложи същите стандарти и към сегашния 16 млрд. дълг!

Като символичен знак приемете нашия шеговит подарък, с който изразяваме готовността си за активни протестни действия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 10110 |25.02.2015 Ясновидка: Борисов да прави деца, не да става президент . 10| 12948 |25.02.2015 Пак ще разпитват Дарина за убийството на Илия Павлов . 2| 6732 |24.02.2015 Ана Баракова паркира поршето си в МОЛ ? . 10| 6922 |24.02.2015 Шамара стана тираджия зад Океана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads