Реклама / Ads
14| 32201 |21.06.2011 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Неродени мутри дължат милиони

.
Наследниците на убитите босове се оказват със запорирани имоти и банкови влогове
 
Има една малко по-особена категория деца в България. Те вече са длъжници към държавата, а наследството им е запорирано. Макар и да са сред т.нар. ВИП-общество, данъчни преследват тях и семействата им, описват имущество и блокират банковите им сметки. Тези малчугани са сирачета, но заедно с тежкото наследство на убитите си бащи получават и техните дългове.

Майките им също са под прицел. След смъртта на съпрузите си трябва да се справят с дела за отнемане на имуществото. Така сред многото „кредитори”, които по правило предявяват претенции след убийства на босове, се нарежда и държавата.
Константин Константинов Димитров – сирак по рождение Константин, единственият син на покойния висаджия Косьо Самоковеца, е сирак по рождение. Баща му е застрелян няколко месеца преди той да се роди. По ирония майката Ангелина от години се опитва да има дете. Посещава най-елитните центрове за инвитро в Европа, но напразно. Накрая все пак успява, но това става в момент, в който трябва да се пребори с Цеци Красимирова – любовница на съпруга й. Радостта й е за кратко – месеци по-късно Константин Димитров е ликвидиран в центъра на Амстердам. Ангелина ражда малкия Константин в частна клиника. Малко след това държавата предявява към нея претенции за имущество, придобито от незаконна дейност.

Така, преди да е навършил още годинка, малкият Косьо вече е длъжник. На името му е внесена солидна сума в банков влог. Запориран е и той. Комисията „Кушлев” слага ръка и на автопарка на семейството. Освен към няколкото автомобила „Ауди”, тя има претенции и за собственост върху „Мерцедес” CLK – прословутият джип „кубче”, който някога бе любимото возило на Самоковеца. Вдовицата Ангелина за кратко време прави няколко финансови врътки с цел да спаси поне част от имуществото си. Продава хотел „Константин палас” на Боровец. През 2006 г. банкерката Петя Славова го купува за 4 млн. лева. В опит да се подсигури и за да парира посегателствата върху наследството, Ангелина дори пререгистрира две от фирмите си, записани на адреса на Константин Димитров в Самоков.

Апартаментите в Лондон, които се водеха нейна и собственост на мъжа й, бяха прехвърлени на името на малкия Константин.
Днес момченцето се води едно от най-богатите деца в България. То вече е навършило 8 години и плановете на майката са да бъде записано да учи в Лондон. За разлика от повечето мутреси, които предпочитат хлапетата им да бъдат оставени на детегледачки, тя държи да се грижи сама за него. Марсел и Джулиана – иск за стотици хиляди Когато баща им Йордан Цонков е застрелян, Марсел и Джулиана са заедно с майка си Даниела в болницата. Ден преди това тя е оперирана и братът и сестрата се притесняват много. Новината за смъртта на Джиджи ги сломява. Допринасят и подробностите около това, че преди да умре, той е бил с млада любовница.

Макар и да не е много популярен в т.нар. ъндърграунд, Джиджи минава за един от най-уважаваните бандити. Братът и сестрата са негова слабост. Приживе той често ги води заедно със себе си на излети. Негова страст е риболовът, а в гаража пред блока си в „Люлин” къта скъпи лодки, АТВ-та и скутери. Месеци след жестокия разстрел на Йордан Цонков Джиджи Марсел и Джулиана се нареждат сред децата длъжници. Държавата предявява към тях и майка им солидарно иск за стотици хиляди. Преди да умре, Джиджи има достатъчно пари и може да си позволи да купи няколко имения в покрайнините на София. Вместо това решава да инвестира в панелки и постепенно изкупува почти всички апартаменти в бл. 814 в „Люлин”. Той и семейството му обитават няколко жилища, на втория етаж има топла връзка между намиращите се там две жилища. Роднини на Йордан Цонков живеят още и на седмия и осмия етаж. Даниела и двете деца обитават първия и шестия. Така е поне до смъртта на Джиджи.

След като държавата предявява искове към семейството, са запорирани банкови влогове и дружествени дялове в две фирми. Под възбрана е и прословутият автопарк на Йордан Цонков. Люлинският герой обаче се оказва предвидлив – приживе е успял да впише собствеността на колите си на верни приятели. Така под запор са само два лъскави мерцедеса, лодки и две ремаркета за тях, както и АТВ-та. Гурвата – семейна прокоба Сред най-трагичните истории е тази със семейството на известния благоевградски бос Георги Тодоров - Гурвата. През 2004 г. синът му Дмитрий загива при тежка катастрофа. Година по-късно бащата отмъщава за детето си. Шофьорът на колата убиец - 31-годишният Иван Бояджиев, е застрелян в лек автомобил “Опел Вектра” от упор с 5 куршума в главата. Веднага след смъртта му ченгетата разпитват Гурвата, но той изкарва желязно алиби. Година по-късно Георги Тодоров е прострелян. Лекарите успяват да го стабилизират за кратко, но Гурвата така и не успява да излезе от кома.

През 2006 г. се самоубиват родителите му. Телата на възрастните хора са намерени в напреднал стадий на разложение. Разследващите излизат със заключение, че се касае за самоубийство. Майката и бащата на един от най-известните босове в Благоевград са се нагълтали с хапчета за кръвно. С това черната серия за семейството на спира. През 2007 г. държвата предявява претенци към вдовицата на Гурвата Любима и сина му Петър. Искът е за 6000 000 лева, както и за имот в с. Селище – хотел, построен върху терена, магазин и бензиностанция. Искът към наследниците е още за масивна сграда с открит басейн с размери 4 на 8 метра в село Делвино и 15 хил. лв. от продажба на апартамент в Благоевград. Нашите уважения, но парите ни трябват Сред децата длъжници е и дъщерята на покойния бос Васил Горчев – Кьоравия. ь

След като баща й е застрелян, започват да се носят легенди за скрито наследство. По същото време към имотите му претенции предявява и любовница. На Таня – вдовицата на Кьоравия, се налага да се бори за наследството, като твърди, че още приживе съпругът й е завещал всичко на дъщеря си. През 2008 г. вдовицата е осъдена на две години условно и глоба от 5000 лв. за неплатени данъци от близо 50 хил. лв. Срещу нея и дъщеря й е внесен и иск за 687 614 лв.

Под ударите на закона попада и Джорджо, синът на друг известен бандит – Иво Марков – Сиджима. Той е застрелян на 11 май 2006 г. на столичната улица “Захари Круша” в непосредствена близост до Военна болница. Сиджима е един от известните сикаджии. Близък е с Бай Миле. Старт в бизнеса получава от баща си, служител във Военното контраразузнаване. Малко преди да умре, купува за 16 млн. лв. бившата станция на ЗММ в Китен, която превръща в суперлуксозен хотел "Глобус" с етно бар на плажа.

По ирония на съдбата разстрелът изпреварва с няколко дни откриването на заведението "Буда бар".След убийството на Марков държавата предявява иск към вдовицата Катрин за 1 млн. 251 хиляди лева. Под възбрана са 4 апартамента в София, гаражна клетка и гараж в столицата, магазин в Красно село, 105 кв.м. иглолистна гора в Бели Искър, както и ливада от над 5 дка в Банско. Запорирани са съща така пет лимузини, сред които "Мерцедес" и спортна "Хонда", три товарни автомобила, мотор "Пиаджио" и моторна лодка. Наследникът Джорджио получава и друг удар. Той е сред жертвите на „Наглите” – бандата за отвличания. Похитен е през 2008 г., а майка му плаща около 150 хил. евро.

Мария Николаева
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8233 |19.06.2011 Освиркаха Ейми Уайнхаус в Белград . 16| 11215 |18.06.2011 Зара натиска гадже на Анелия за бебе . 13| 12244 |18.06.2011 Вижте Мис България още преди конкурса! . 17| 7892 |16.06.2011 Парамов омайва в Лондон руската принцеса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads