Реклама / Ads
0| 20929 |29.06.2009 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Откриха формула за женската хубост

.
Математическа формула, с която може да се изчисли женската красота изведе екип от немски психолози, под ръководството на Мартин Грюндъл от Регенсбург.
 

Учените са подготвили тест, под формата на интернет-анкета. Експериментът е направен сред повече от 60 000 мъже и жени. Според теста е трябвало да бъде променено изображението на жена по 5 параметъра, така че то да изглежда идеално според техния вкус за красота. След което на участниците е бил представен своебразен виртуален конкурс за красота. От 10 различни изображения на една и съща жена да изберат петте най-привлекателни.

Тестът показал, че сред определящите фактори не са височината и килограмите на нежните създания, а съотношението на отделните части на тялото. Тези параметри послужили като база данни, възоснова на които психолозите съставили и формулата.

С помощта на новата формула красотата може да се измери и провери с математически методи, категоричен е Грюндъл.

Комплексната формула пресмята красотата по следния начин: Y= b1х1 +b2 х2 + ... + b13х13 + t. Променливите, освен всичко останало, съдържат и “коефициент за андрогенност”, който включва обема на бедрата, талията и гърдите. Колкото този коефициент е по-малък, толкова повече извивки има женската фигура, толкова по-грациозна е тя.

Според психологът сложната формула е необходима, тъй като, когато става дума за красота, простата зависимост винаги досега се е оказвала погрешна. Като пример той посочва съотношението между обема на талията и бедрата. Ако преди се е смятало, че колкото то е по-малко, толкова по-добре, то сега с новата формула тезата е оспорима.

Според немските учени комплексната формула показва защо крайните величини (например много големия бюст) не винаги се възприемат като красиви. Когато значението премине горната граница, в отделни части на формулата то се оказва положително, а в други - отрицателно. Сложното съотношение между крайностите и начина на тяхното възприемане със знак плюс или минус, определя пропорционалността, твърди Грюндъл.

Това, което са получили като краен резултат за идеал за красота, немските учени дефинират така: жена с дълги крака, тънка талия, среден бюст и пропорционални бедра, пише ediets.com. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5735 |26.06.2009 Забъркаха Пит в любовен триъгълник . 2| 5627 |26.06.2009 Опра олекна с 9.2 млн.долара за един ден . 7| 8204 |26.06.2009 Кралят на попа Майкъл Джаксън си отиде! Bad!* . 0| 7476 |25.06.2009 Две певици играят и пеят в "Бурлеска"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads