Реклама / Ads
0| 12038 |28.09.2009 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Отрова на паяк може да върне ерекцията на мъжете

.
Токсинът на бразилския странстващ паяк решил проблемите с потентността на плъховете, хората ще чакат още 5-10 години
 
Американски учени установиха, че токсин на един от най-отровните паяци в света решава всички проблеми при лабораторни плъхове с тежка еректилна дисфункция и в перспектива може да се използва за лечението на проблемите с ерекцията и при мъжете, съобщава специализираното издание HealthDay.

Ухапването на бразилския странстващ паяк (Phoneutria nigriventer) е изключително болезнено и често смъртоносно за човека. Отдавна е забелязано, че след него се наблюдава продължителна и болезнена ерекция – т. нар. приапизъм. Това накарало екип изследователи от Медицинския колеж на Джорджия в Огъста да проучи механизма и възможностите за използване на паешката отрова за лечение на импотентността.

Специалистите под ръководството на д-р по физиология Кения Педроза Нунес (Kenia Pedrosa Nunes) инжектирали с очистения паяков токсин Tx2-6, смесен с радиоактивни атоми, плъхове с артериална хипертензия и тежка еректилна дисфункция. След това било следено натрупването на токсина в половите членове на животните и изучаването на въздействието му върху съкращаването и отпускането на изолирани фрагменти от тъканта на пещеристите тела на члена.

Установено било, че под действието на Tx2-6, в мускулите на пещеристите тела се увеличавало количеството на азотния оксид (NO), което предизвиквало разхлабване на мускулите, изпълване на пещеристите тела с кръв и следователно, ерекция.

Най-ефективните към момента препарати за лечение на импотенцията при мъжа спадат към групата на инхибиторите на фосфодиестеразата тип 5 (силденафил (Viagra), варденафил (Levitra), тадалафил (Cialis)), които действат на същия принцип – повишаване нивата на NO в пещеристите тела, но по друг начин.

По тази причина учените посочват, че евентуалните бъдещи препарати на базата на токсина Tx2-6 ще могат да се използват и от пациенти с противопоказания за използването на лекарствата от горепосочената група.

Разработването и изпитанията на ефективни и безопасни препарати за борба с еректилната дисфункция на базата на токсина на бразилския странстващ паяк вероятно ще се появят в аптеките след не по-малко от 5-10 години, предупреждават специалистите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5676 |28.09.2009 Пол - музикален гений и талант в писането . 0| 6194 |27.09.2009 Роман Полански е арестуван заради секс с 13-годишна преди 31 години . 1| 7478 |26.09.2009 Памела Андерсън анулира трети брак . 15| 49894 |25.09.2009 Валерия Велева заряза любим заради Йордан Цонев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads