Реклама / Ads
10| 13008 |25.02.2015 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Пак ще разпитват Дарина за убийството на Илия Павлов

.
Дарина Павлова се готви да журира... Източник: Булфото
Дарина Павлова ще бъде разпитвана отново за убийството на основателя на Мултигруп Илия Павлов. Това ще стане съвсем скоро. Трябва само да се почне работа по "замразените дела", каквато идея има в МВР. Това съобщиха за Фрог нюз източници от вътрешното ведомство.
 
Босът на Мулти бе убит с един изстрел вечерта на 7 март 2003 г. пред офиса на корпорацията - днес централа на "Минстрой холдинг". Точно когато Павлов е бил на мушката, той е говорел по телефона със съпругата си Дарина, която е била в къщата им в САЩ. В този момент двамата гардове били от двете му страни, а не пред и зад него, както е по-безопасно. Според експерти като съпруга и наследничка на бизнес за милиони Дарина е сред лицата с най-сериозен мотив и полза от смъртта на Павлов.

Разследващите могат да се възползват от присъствието й в родината, докато се снима в шоуто "България търси таланти", където е част от журито. За родни медии тя разкри част от шармантния живот, който води, показа снимка с Джордж Клуни и други звезди. Вдовицата на Павлов обича да изтъква и отношенията си с експремиера на Италия Силвио Берлускони, който пък бе осъден за данъчни измами. Личната й приятелка и гадателка Теодора Стефанова дори се кълнеше, че двамата ще се вземат ище заживеят като семейство, но всичко се оказа ПР-пушилка.

Ден преди да го убият Илия Павлов той бе дал показания по делото за разстрела на експремиера Андрей Луканов. Пред съдиите Повлов отрекъл да е имал остър конфликт с Луканов, за какъвто се говореше упорито заради руския газ. Сочените за извършители на покушението срещу Луканов бяха оправдани на трета инстанция (след като на предните две бяха признати за виновни и получиха доживотни присъди) и пуснати на свобода. Това дело предизвика остри спорове в магистратурата, бяха посочени и редица гафове и пропуски по време на разследването, показанията на свидетели и действия на следователи, прокурори и съдии.

В следствието може да бъде викана и Весела Кюлева, вдовицата на убития банкер Емил Кюлев. Тя също наследи бизеса от съпруга си, което я направи една от най-богатите българки. Кюлев бе разстрелян пред очите на десетки свидетели на бул. "България" на 26 октомври 2005 г. Банкерът бе един от най-близките на тогавашния президент Георги Първанов и дори се говореше, че е негов съветник. Участвал е и в ловни излети с държавния глава.

През 2010 вътрешният министър тогава Цветан Цветанов извади делото за екзекуцията на Кюлев и обяви, че ще има ново разследване. Спецове допускаха, че бандата на "Килърите" може да е замесена и в атентата срещу президентския приятел. Цветанов тогава заяви още, че е имало натиск върху разследването от страна на Първанов.

Предполага се, че двете богати дами с готовност ще съдействат на "размразените" дела за евентуално разкриване на убийците на техните любими съпрузи.

Ще бъдат извадени и папките за други знакови убийства, които по една или друга причина са били протакани или направо осуетявани. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 10956 |12.12.2013 Дарина Павлова води младото си гадже в Боровец . 11| 10352 |19.06.2013 Ботоксовата Теодора пак сватосва Дарина Павлова на Берлускони . 4| 11390 |16.06.2013 Берлускони с таен дар за юбилея на Дарина Павлова . 11| 10150 |06.03.2013 Дарина Павлова живее в къща за 1,7 млн. долара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads