Реклама / Ads
8| 8978 |18.03.2008 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Първанов се проявил като ловец и в Азербайджан, покрай преговорите за газ

.
Президентът Георги Първанов е ловувал по време на официалното си посещение в Азербайджан от 10 до 12 март 2008 г. С президента на страната Илхан Алиев той преговаря за газ, инвестиции и развитие на културните отношения.
 
Това съобщиха за Frognews.bg местни журналисти. Ловният излет бил организиран след срещата на Първанов с ръководството на град Шеки. След като се разходил в Олимпийския комплекс и се поклонил пред исторически паметници в града, българският държавен глава бил откаран в ловен резерват в Северо-запазния регион. Официални съобщения за срещите в този район публикуват day.az, metbuat.info, както и Новости Аазербайджана. Журналистите обаче разбрали и за ловния излет на Първанов. Според тях  той бил съпровождан от близки сътрудници и посланикът на България в Азербайджан Иван Палчев, бивш депутат от ДПС. Така точно 10 дни след избухване на скандала по повод посещението на Първанов в Симитли, където, според медии той е ловувал, ден след смъртта на 9 българи във влака София - Кардам, президентът отново е бил на въоръжена разходка, както се изразяват хора от НСО, но този път на хиляди километри от България. Мероприятието било уговорено още преди месеци, когато се уточнявала програмата за посещението му в Баку.

ohota1.jpgАзербайджан се слави с разнообразието на дивеч. Ловът в страната е разрешен до края на март. Според журналисти най-популярен сред чуждите ВИП особи бил ловът на глигани. Най-големият местен спец по ловните излети бил Сабухи Насибов, който вероятно е бил ангажиран и с организацията около ловната разходка на Георги Първанов. Той винаги препоръчвал да се стреля с гладкостволна 12-калиброва пушка с оптика. Местните тарифи възлизали на 2000 - 2400 долара на човек за ден. Предполага се обаче, че българската ловна дружинка е стреляла безплатно, тъй като става дума за държавно посещение и разходите се поемали от страната домакин. Местните диви прасета били известни с по-малкия си ръст от тези, които живеят в тайгата, но тяхното ловуване било изключително преживяване. Висш пилотаж сред ловците обаче се смятал отстрелът на диви кози. За ВИП особи в небето се издигал вертолет, който по радиостанция съобщавал на авджиите местонахождението и придвижването на ценните екземпляри. Обстановката за лов в азербайджанските планини била сравнима единствено с ловните пътеки на Рила, твърдят запознати.

През март в Азербайджан се стреля яко и по вълци, лисици и чакали, увериха ни местни колеги. По какъв точно дивеч или хищници е стрелял нашият президент - не е известно.

Първанов не е изключение сред чуждестранните гости, които бродят с пушка из азербайджанските гори. Страната е известна с условията за лов и много държавни глави се възползват от природните дадености. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3049 |10.04.2024 15-годишната Серафина на Бен Афлек и Дженифър Гарнър вече е Фин . 0| 3181 |21.03.2024 Снимки на боксиращия се Макрон повдигат вежди, след като се обяви срещу Путин . 0| 2939 |12.03.2024 Петиция в Прага призова за именуване на улици на герои на Толкин . 0| 3452 |26.02.2024 Регистрираха най-мощното слънчево изригване от 2017 г. насам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads