Реклама / Ads
26| 9573 |16.02.2016 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

ПИК и "Труд" се замерят с кал, обиждат се на Пеевски

.
Петьо Бълсков и Недялко Недялков
“Tъй наречените медии на Пеевски, са дотирани от голяма корпоративна групировка и не се самофинансират от пряка дейност или реклама. Част от тях, като вестниците "24 часа", "Труд" и "Стандарт", са във фактически фалит, имат непогасени данъчни задължения в рамките на десетки милиони левове, а търговските им марки са заложени като обезпечения в НАП”, каза днес собственикът на ПИК Недялко Недялков, очевидно изключвайки се от тази група.
 
Малко по-късно обаче издателят на “Труд” Петьо Блъсков, чийто мнение доскоро бе активно търсено от ПИК по различни въпроси, обвини Недялков в лъжа.

“Н. Недялков от агенция ПИК казал на група студенти в Университета по библиотекарство и информационни технологии, че вестник „Труд“ е от група медии на Делян Пеевски, бил във фактически фалит, имал милиони неплатени данъци, а марката била заложена като обезпечение в Националната агенция по приходите.

Нямаше да обърна внимание на думите на Недялков, ако не бяха произнесени пред млади хора, очакващи чистота и честност в нашата и тяхна бъдеща професия – журналистиката”, написа Блъсков на сайта на “Труд”.

И продължи: “По тази причина съм длъжен да кажа, че твърденията на Недялков са нищо повече от мръсни лъжи. Вестник „Труд“ е моя семейна собственост, няма неплатени данъци, марката не е заложена в Агенцията по приходите и не е в състояние на фалит”.

“Да лъжеш млади хора е грях, но да ги лъжеш и на гърба на колега очевидно е въпрос на стил”, заключи философски Блъсков.

До момента вестниците "Стандарт" и "24 часа" не са опровергали казаното от Недялков.

Отговорът на Недялков не закъсня:

“Блъсков написал в „Труд“: „Недялков от ПИК лъже студенти“. Казал съм бил днес на лекция в един университет, че „Труд“ е на Пеевски, а той – представете си, не бил!

Блъсков, не съм казал, че „Труд“ е на Пеевски. Гузен негонен бяга.

Ако толкова държиш обаче, мога и да го кажа. Истината добре я знаем и аз, и ти.

Ако искаш, можем да дискутираме и по въпроса кой е Калоян Стоев, кой пише „системните анализи“ във вестника ти против зелените, „Протестна мрежа“ и Лозан Панов, кой ти ги праща на флашка и по мейла.

Мога да ти посоча и конкретния мейл, от който ти ги пращат.

Искаш ли?

И защо никой журналист от вестника не се навива да ги подпише с името си…Срам ги е хората, че „Труд“ деградира до пощенска кутия, това е истината, Блъсков.

Аз като пиша против зелените, Лозан Панов или „Протестна мрежа“, излизам с името си.Крив, прав, жълт, пембян – с името си пиша, това е моята позиция, това съм аз. Ти се криеш зад псевдоними.

„Труд“ не дължал данъци. Е да де, новото дружество, което уж купи вестника, формално няма данъци. Данъците ги остави в наследство на Венелина Гочева, която сега ще се разплаща с НАП посредством парите от сделката с теб.

Всъщност Венелина Гочева е собственик на „24 чака“, колкото ти си собственик на „Труд“.

Превъртате едни и същи пари от единия джоб в другия. И забравяте за кредитите към фалиралата КТБ.

Да ти кажа ли на КОЙ са тия пари?

Защо, бе Блъсков, те е срам от Пеевски? Защо панически се мъчиш да се отречеш от него? „Труд“ бил твоя „семейна собственост“… Виждаш ли ми окото, корабче плува ли?

Ясно, че сега такава е модата и конюнктурата, ясно, че сега всички свободни и независими издатели ще се правите на особено свободни и особено независими и особено отдалечени от Пеевски. Само че, уви, знаем се отдавна. Великият Валери Петров го е казал най-точно:

Познаваме си маските, костюмите,

познаваме си мислите и думите,

и е излишна всяка наша реч.”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5921 |16.02.2016 Двойка на 100 и 104 г. дава съвети за брака в Туитър . 57| 10507 |14.02.2016 Слави се обясни в любов на Недялко и от билбордове . 0| 5494 |12.02.2016 Недоволна клиентка опита да застреля фризьора си . 6| 9075 |11.02.2016 Калин Терзийски напуснал Елен Колева, върнал се при жена си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads