Реклама / Ads
8| 6670 |02.11.2011 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Путин командирова руски баби и дядовци в България

.
Предложение за масово изселване на руските пенсионери в страни с по-добри условия на живот прозвуча на авторитетно заседание на Дискусионен клуб "Улей" към Централния съвет на партия “Единна Русия” на Владимир Путин, съобщи сп. “Огонёк”, цитиран от руския сайт 39slov.ru.
 

  

Автор на ексцентричната идея, която предизвика бурни коментари в руските интернет сайтове, е президентът на Руското дружество за опазване на природата и основател на Руската лотария. Елмурод Расулмухамедов.

 

"Поставени сме пред избор: или постоянно да повишаваме пенсиите, да субсидираме и да влагаме пари в програми за пенсионерите - или да окажем пълно съдействие за преселването им в други страни с по-добър стандарт на живот - и така наистина да им помогнем," заявява авторът на гениалния проект, според който със средна пенсия от 6 000 рубли, руските пенсионери могат да живеят прекрасно в Узбекистан, България или Индия.

 

"При доход от 10 хиляди - мястото за последен отдих на нашите майки и бащи може вече да е Турция и Египет", посочва Расулмухамедов. В тези страни нашите старци ще имат не само по-комфортен живот, но и значително по-благоприятен климат.

 

"По-важното е обаче, че нашите пенсионери ще са истински мисионери: те ще разпространяват  руския език и правата руска култура във всемира" - заявява бизнесменът.

 

От своя страна зам.-председателят на парламентарната комисия по въпросите на ветераните в Държавната дума Франц Клинцевич коментира, че инициативата “ще се разгледа в работен порядък”.

 

Оказва се, че идеята за масово преселение на руски баби и дядовци  не е чак толкова оригинална. Още в края на 90-те години пенсионери от Русия масово се преселват в Израел и Германия или в по-евтини дестинации като Египет и България.

 

"Съгласни сме, да ги изнасят от страната, но заедно с Медведев", реагират с чувство за хумор руските читатели.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 9430 |21.10.2011 Путин иска Азис за кампанията си; Азис иска 300 000 евро? . 3| 7038 |14.02.2011 Българският химн звучи за руски световен шампион . 4| 6970 |01.02.2011 Путин "на четири очи" с Наоми Кембъл . 4| 6946 |27.01.2011 Путин си падал по еротика, по-малко по петното на Горби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads