Реклама / Ads
4| 6963 |27.01.2011 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Путин си падал по еротика, по-малко по петното на Горби

.
Владимир Путин
Списание Esquire, което се е втренчило в персоната на Владимир Путин, състави списък на закононарушенията на руския премиер.
 

Включени са простъпки, които той е извършил не само като президент и премиер, но и в началото на политическата си кариера.

Съгласно списъка Путин три пъти е нарушил правилата за движение по пътищата (два пъти като президент и един път в качеството си на премиер).

Две от нарушенията са за това, че не си е бил сложил колана и не е бил включил фаровете, а третият път е бил без каска, докато управлявал триколесен мотоциклет.

Първият път е през октомври 2007 г., когато Путин развежда с кола президента на Франция Никола Саркози. И двамата са без колан, а освен това, макар че е тъмно, Путин не е включил фаровете.

След това през февруари 2008 г. Путин и премиерът на Русия Виктор Зубков инспектират нов пътен участък. На снимка ясно се вижда, че и двамата са без колан. При това Путин преминава през тунел с изключени фарове.

На международно байк-шоу край Севастопол през юли 2010 г. Путин е начело на колоната руски байкъри на триколесен моноциклет Harley-Davidson Lehman. При това без каска.

Освен това според „Новая газета“ веднъж автомобилът, с който е пътувал Путин, е ударил 5-годишно момченце.

Случаят е станал през 1997 г., когато Путин е началник на Главното контролно управление на президента на Русия. По данни на „Новая газета“ 5-годишното момченце е загинало на 12 декември 1997 г. на Минското шосе. То е било ударено от джип, в който е бил Путин. Неговият шофьор Борис Зиков, който навлязъл в насрещното движение и причинил катастрофата, не се призна за виновен. Делото срещу него беше прекратено поради амнистия.
В живота на политика има и по-малко трагични произшествия. Esquire пише, че по време на командировка в Германия Путин е посещавал еротично шоу. Това обаче е било в противоречие на моралния кодекс, приет от КПСС.

Разказвайки за работата си в Германия (1985–1990 г.), в книгата си „От първо лице“ Путин признава: „Веднъж в Хамбург отидохме с приятели на еротично шоу. Впрочем то едва ли може да бъде наречено еротично – всъщност нещо по-твърдо. (...) Отидохме, седнахме на маса. Започна. Излязоха солистите от афроамерикански произход: негър такъв един здрав, почти двуметров, и негърче, малко момиче. И без да бързат, те започнаха да се разсъбличат на фона на хубава музика. И се започна“.

Също в нарушение на правилата за сигурност веднъж той пътувал на кораб, висейки над водата в спасителна лодка.

През 70-те години, когато е на почивка с приятели в Гагри, Путин се оказва в затруднено положение. Компанията похарчила всичките си пари и трябвало да се върнат в Ленинград, купувайки си най-евтините билети за парахода до Одеса.

„Разположихме се направо в спасителната лодка, която висеше над водата. И плавахме – като в хамак. Две нощи гледах само в небето, не можех да откъсна поглед. Параходът върви, а звездите като че бяха окачени“, разказва той по-късно.

Веднъж пък като студент Путин набил случаен минувач. За случая разказва близкият приятел на семейство Путини Сергей Ролдугин.

„Стоим на спирката. Към нас идват някакви хора. Не бандити, не, може би студенти, но пийнали.

„Имате ли цигара?“. Аз си замълчах, а Вовка отговаря: „Нямаме“. „Защо така отговаряш?“ Той: „Никак не отговарям“. Какво стана после, просто не успях да разбера. Само видях как пред очите ми преминаха нечии чорапи. И момчето излетя нанякъде. Така ми хареса как обърна този, който ни обиждаше. Хоп – и краката му бяха във въздуха“.

Що се отнася до привличането на Путин под отговорност, то такава инициатива издигнаха лидерът на Комунистическата партия на Русия Генадий Зюганов и юристът Алексей Навални.

Претенциите на Зюганов бяха свързани с нарушения при предизборна агитация, а Навални посочи, че премиерът на Русия незаконно е летял на самолет Бе-200 по време на гасене на пожар.

Путин не беше наказан по нито един от тези случаи.

През 2001 г. Путин подписа указ, съгласно който държавният глава не може да бъде привличан под наказателна и административна отговорност за престъпления, извършени по време на мандата му.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5511 |04.01.2011 Кръстиха връх в планината на Тангра на Путин . 0| 5610 |21.10.2010 Саакашвили се мери с Путин по бански . 4| 5380 |07.10.2010 Полуголи абсолвентки позират за Путин . 0| 5698 |06.07.2010 Анна Чапмън си падала по Джеймс Бонд и садомазо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads